icon

Ako zavárať čerešne a jahody?

siska1313
10. jún 2018

Ahojte, baby. Chystám sa závarať marhule, čerešne a jahody. Nejaké recepty som našla, aj mamina čosi dala, ale: v našej domácnosti nepoužívame biely cukor. Dá sa niečím nahradiť, keď chcem zavárať? Môžem použiť trstinový alebo ako? Robíte to niekto takto bez bieleho cukru? Vo všetkých receptoch na nete aj od mamy som našla len klasický biely kryštálový cukor.

Strana
z2
lubik87
12. jún 2018

@siska1313 je to rovnaké 🙂 aj ja akurát zaváram :D už mi šibe z odkostkovania ale tento rok sa teším lebo máme obsypanu ceresnu 🙂 robím aj pre malú bez cukru len s vodou 🙂

libawet
12. jún 2018

@siska1313 nezavárať. V podstate budete jesť a piť len sladkú vodu, vitamíny a všetko to zdravé z plodov sa sterilizáciou zabije.

siska1313
autor
12. jún 2018

@lubik87 aj my máme tento rok konečne plnú čerešňu, posledné roky buď vymrzla alebo vtáky vyďobali, tak konečne sú čerešne....v podstate aj ja idem zavárať hlavne kvôli malej a sem-tam do koláča aby boli. Ešte som rozmýšľala o nejakej marhulovo-čerešňovej výžive, len neviem, či by to jedla, má taký prieberčivý jazýček. A niečo hádam aj do mraziaka. aj nejaké čerešňové gule by nebolo zlé narobiť a dať do mraziaka. Malej to ako robíš, len zaleješ vodou čerešne a sterilizuješ?

lubik87
12. jún 2018

@siska1313 dala som.lyzicku citrónovej šťavy a zaliala vriacou vodou a sterilizovať som v rúre 🙂 ona je ešte drobec takže papať ich bude asi až na jeseň ani neviem od kedy sa môžu čerešne...a u nás to isté ..ešte krúpy zvykli všetko zničiť ..teraz nás čakajú aj broskyne a marhule ..🙂

lubik87
12. jún 2018

@libawet no len napr aj tak musí najprv bábo varené a až potom surové takže tých pár fľaštičiek na ochutnávku a zvyšok mraziť a sušiť 🙂

Strana
z2