Ako zavárate lečo?
Dajte tip prosím
Hodim do hrnca olupane a pokrajane paradajky, ked zovru, prihdim cibulu, ked cela zmes zovrie pridam papriku, necham zovriet, povarim 5 minut, horuce naflaskujem, zavieckujem, zabalim do deky a necham vychladnut zakryte. Ak nestiham plnit horuce, sterilizujem ho 10 minut vo vriacej vode. Ani sol ani olej nepouzivam
Takže vy to ako keby predvarite
Ja to robim uplne jednoducho-davam vrstvy paradajok a paprik rovno do pohara, do kazdeho dam navrch trochu soli, vysterilizujem a odlozim.
Aj ja vrstvím,len sterilizujem a nedávam v žiadnom prípade cibuľu.
@babababka aj ja bez cibule, je to potom lepsie, ked nacerstvo oprazim cibulu na masti a pridam leco z pohara.
@dskjhfdlkdjhl aj ja takto
Do sterilizovanej by nemala ist cibula, mne semtam skyslo aj po starilizacii, takze uz mrazim.
Ja nakrajam cibulu, papriku a rozmixujem paradajky...vsetko spolu povarim bez oleja, soli, iba zeleninu a dam do flias...sterilizumem len par minut aby urcite chytilo viecko...
@vasjar https://varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-leco... podľa tohoto receptu, akurát ešte naviac sparím rajčiny, aby som dala preč šupku.
Podusím papriky, pridám nakrájané a olúpané rajčiny, chvíľku podusím. Dám do čistých pohárov, vysterilizujem cca 10-15 minút. Cibuľu nedávam, až keď idem v zime použiť.
@dskjhfdlkdjhl ja robím tiež tak,ale bez soli

@vasjar ako ma babka učila, na masť prihodím cibuľu osmažím pritom pridám papriku a paradajky, trochu osolím. Horúce dávam do pohárov, nesterizujem, iba na noc prikryjem dekou.