icon

Ako zavárate lečo?

vasjar
26. aug 2023

Dajte tip prosím

peter0123
26. aug 2023

@vasjar ako ma babka učila, na masť prihodím cibuľu osmažím pritom pridám papriku a paradajky, trochu osolím. Horúce dávam do pohárov, nesterizujem, iba na noc prikryjem dekou.

viestta
26. aug 2023

Hodim do hrnca olupane a pokrajane paradajky, ked zovru, prihdim cibulu, ked cela zmes zovrie pridam papriku, necham zovriet, povarim 5 minut, horuce naflaskujem, zavieckujem, zabalim do deky a necham vychladnut zakryte. Ak nestiham plnit horuce, sterilizujem ho 10 minut vo vriacej vode. Ani sol ani olej nepouzivam

vasjar
autor
26. aug 2023

Takže vy to ako keby predvarite

viestta
26. aug 2023

@vasjar ano, je mierne predvarene. Mozes aj spravit zmes v mise, studenu naflaskovat a sterilizovat 20 minut. Na chuti to nic neuberie, len potom sa ti to trozku "zlahne" v pohari

dskjhfdlkdjhl
26. aug 2023

Ja to robim uplne jednoducho-davam vrstvy paradajok a paprik rovno do pohara, do kazdeho dam navrch trochu soli, vysterilizujem a odlozim.

babababka
26. aug 2023

Aj ja vrstvím,len sterilizujem a nedávam v žiadnom prípade cibuľu.

onedaynick
26. aug 2023

@babababka aj ja bez cibule, je to potom lepsie, ked nacerstvo oprazim cibulu na masti a pridam leco z pohara.

domkakvet
26. aug 2023

@peter0123 ja presne tak isto.

akinomel
26. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl aj ja takto

zorkahorka
26. aug 2023

Do sterilizovanej by nemala ist cibula, mne semtam skyslo aj po starilizacii, takze uz mrazim.

rachel36a
26. aug 2023

Ja nakrajam cibulu, papriku a rozmixujem paradajky...vsetko spolu povarim bez oleja, soli, iba zeleninu a dam do flias...sterilizumem len par minut aby urcite chytilo viecko...

meryenes
26. aug 2023

@vasjar https://varecha.pravda.sk/recepty/zavarane-leco... podľa tohoto receptu, akurát ešte naviac sparím rajčiny, aby som dala preč šupku.

hyta
26. aug 2023

Podusím papriky, pridám nakrájané a olúpané rajčiny, chvíľku podusím. Dám do čistých pohárov, vysterilizujem cca 10-15 minút. Cibuľu nedávam, až keď idem v zime použiť.

anos18
26. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl ja robím tiež tak,ale bez soli