Ako zmäkčiť tvrdú kôrku domáceho pečiva?
Upiekla som mini zemlicky na take hambaciky domáce, klasické kysnuté cesto - hl. muka, sušené droždie, maslo, voda, soľ. Pekne vykyslo cesto, guľky som šuľkala v rukách, nevykrajovala som z platku cesta. Piekla som ich na 170stupnov kym neboli zlatiste. Dnu sú krásne makucke, vláčne, ale tu kôrku maju dost tvrdú, taka krusta sa urobila, akoze zubami sa to rozhryznut da ale myslela som, ze to bude kúsoček mäkšie. Co by ste mu poraridli prosim? Ako by sa to dalo zachranit? Budem ich prekrajovat a plniť ako hamburgery
Do mikroténového vrecka a veriť, že vnútri zostalo dosť vlhkosti, aby "kôrka" zmäkla.
Napariť na chvíľu.
Namočiť do vody, dať do rúry na 180 stupňov.
Namočiť do vody, dať do rúry na 180 stupňov.
@enmery akoze myslis tak, ze chytím jednu guľku, len ju ponorím do vody dám na pekáč a do rúry? Nemám ich akoze lúhovať v tej vode ci? Napríklad ako keď sa kúpené opekance na vianoce kus povaria vo vode aby zmakli?
@enmery akoze myslis tak, ze chytím jednu guľku, len ju ponorím do vody dám na pekáč a do rúry? Nemám ich akoze lúhovať v tej vode ci? Napríklad ako keď sa kúpené opekance na vianoce kus povaria vo vode aby zmakli?
@anonym_autor opekance sa varia?😨
Pečivo v mikroténovom sáčku zmäkne.Úprimne,mám radšej chrumkavé ako gumové
@anonym_autor opekance sa varia?😨
Pečivo v mikroténovom sáčku zmäkne.Úprimne,mám radšej chrumkavé ako gumové
@rozculena áno, u nás vždy keď sa nerobili domáce opekance, a kúpili sa hotové v obchode, boli furt strašne tvrdé a tak sa na pár minút namočil do vriacej vody aby zmakli. A také zmaknute sa precedili, a miešali s maslom a makovou kašou..... Vy to tak nerobíte? A kde kupujete opekance, ktoré sú stále mäkké? Lebo ja nepoznám iný spôsob, ako zabezpečiť aby toto (na obrázku) bolo mäkké na jedenie 😂
@anonym_autor opekance sa varia?😨
Pečivo v mikroténovom sáčku zmäkne.Úprimne,mám radšej chrumkavé ako gumové
@rozculena neviem prečo mi fotku opekancov ukazuje na cierno...
@rozculena neviem prečo mi fotku opekancov ukazuje na cierno...
@anonym_autor opekance robí mama, sú tvrdé ako fras, lebo ich robí pár dní vopred, ked je čas. Nikdy sme ich , ani ja doma kúpené v obchode nevarili, ve´d vo vode s´tratia tú ich dobrú chuť. Vždy sme ich len zaliali / obliali horúcim mliekom tesne pred podávaním a posypali čím sme chceli (mlety mak aleb orechy, alebo tvaroh, a posypali práškovým cukrom) Ale to sú opekance, iné cesto ako žemličky na burgre. Tie zmäknú, napr. v sáčku.
@anonym_autor u nás sa to robilo z rožkov.
Raz som kúpila hotové opekance,zaliala som ich horúcim mliekom,stred bol tvrdý,aj som sa čudovala😀 Ale nevadilo mi to😀
@rozculena no ved práve, pri takýchto kúpených opekancoch je vždy stred tvrdy a nestačí ich len zaliať horucym mliekom.. Preto ich na pár minút hodíme do vriacej vody..
@rozculena no ved práve, pri takýchto kúpených opekancoch je vždy stred tvrdy a nestačí ich len zaliať horucym mliekom.. Preto ich na pár minút hodíme do vriacej vody..
@anonym_autor nabuduce daj opekance do misky, ktoru vies niecim zakryt, ja pouzivam jensku okruhlu s vekom. Dam tam kupovane opekance, prilejem mlieko a po minute zohrievam na plny vykon a premiesavam kym nevsiakne vsetko mlieko. Ked su este tvrde vo vnutri pridam mlieko a dalej zohrievam Zmaknu aj zvnutra


po pár hodinách zmäknú, ako aj pečivo z obchodu/pekárne. kúpiš chrumkavé a odležané zmäkne