icon

Ako zvýšiť železo v strave dieťaťa?

4. mar 2024

Otazka na maminy, ktorych deti mali malo zeleza: akymi potravinami ste si napomahali? Co vam pomohlo okrem tabletiek, teda vyslovene len strava? Upravilo sa to stravou? Viem, ze si zoznam potravin bohatych na zeleto vygooglim za 10sek, len som chcela skusenosti, tipy, triky. Dakujem

heln
4. mar 2024

mne poradila pediatricka tycinky koko z orionu, ale iba tie, nie ine. v kokose je velky obsah zeleza. jedna tycinka denne doplni dostatok zeleza. naozaj seriozna rada od pediatricky.

nevenka
4. mar 2024

No tak u nas zabrali masove vyvary, nastastie to deti milovali. A za obedom vitamin C. A davala som aj cucoriedkovy Narosan. Ale dost sporadicky...🙈.

viestta
4. mar 2024

Pre vstrebavanie zeleza z potravy je dolezita kyselina listova, takze pridat aj tu, najlepsie v listovej zelenine. Vela zeleza ma sosovica, kazda zelena zelenina ma aj kyselinu listovu

basulaak
4. mar 2024

Vitamin c a ja napr solim synovi himalajskou solou. Mala by mat vyssi podiel zeleza, skrz to ruzove sfarbenie.

lakebabe
4. mar 2024

U mňa pomohlo viac ako tabletky sirup z aronie každé ráno poldeci kombinujem aj s tabletkami ale ten sirup je silnejší podla mňa to by mohlo aj dieťa nechuti to hnusne

morusha
5. mar 2024

Malý syn má ukážkový krvný obraz, pije takmer denne roibos čaj(obsahuje železo) veľmi mu chutí, odmala som zaraďovala aj teľacie mäsko, teraz keď trošku podrástol miluje aj divinu, konkrétne jelenie mäso. Ak je možnosť od niekoho zohnať, skús.Dávam aj c vitamín, najlepšie po jedle. Do jogurtu, termixu lesné ovocie, papá aj pšenové kaše domáce s kokosom, zje aj pastetovy chlebík, nie veľmi zdravé, viem, ale raz za čas mu spravím.