icon

Akou múkou zahusťujete jedlo ročnému dieťaťu?

avatar
misko772014
24. jún 2015

cim zahustujete rocnemu dietatu jedlo?moze byt aj hladka muka?

avatar
janickacrazy
24. jún 2015

@misko772014 Ja múku nepoužívam na zahusťovanie, nie je to zdravé, radšej použi nastrúhaný zemiak alebo ovsenné vločky.

avatar
sunnyfunny
24. jún 2015

@misko772014 ano,kludne mozes pouzit obcas kusok hladkej muky 😉

avatar
katkakovac
24. jún 2015

Pouzi nastruhany zemiak. Skusala som aj skrob a zemiakove vlocky a najlepsi je nastruhany zemiak. Uplne najemno ako na bryndzove halusky, chvilu povarit a maly sa ide zblaznit😀 ked chcem zahustit napriklad vyzivu, tak rozdrvǐ zopar detskych keksov. Obcas dam aj trochu muky, ale vacsinou ako zasmazku do polievky.

avatar
alaguema
24. jún 2015

@misko772014 okrem už spomenutého, sú dobré aj pohánkové vločky. Múku by som nepoužívala.

avatar
lorela
24. jún 2015

@misko772014 Nie je príliš vhodná, ročné dieťatko by malo byť stravované/vyživované zdravo.
Ak navyše v zmysle zápražky/zásmažky, opäť je to nevhodná kombinácia. Napr. takú zeleninku do polievky môžeš občas podusiť na troške olivového oleja alebo na 100% slnečnicovom oleji, niekedy + živočíšne maslo málinko, ale vhodnejšie by bolo použiť rastlinný olej, a to extra panenský (rôzne druhy) až pri servírovaní hotovej polievky (napr. 1ČL avokádového extra panenského oleja).
Vhodnejšie na zahusťovanie sú teda ovsené vločky, nastrúhaný zemiak, rozmixovaná samotná zelenina.

avatar
evittam
24. jún 2015

@misko772014 Ja napriklad pouzivam na zaprazku do polievky detsku krupicu+maslo. A neboj,v pohode môzes pouzivat aj muku😉. Nic sa nestane.

avatar
sunnyfunny
24. jún 2015

@evittam tiez dost casto pouzivam krupicu,ta je tiez fajn 🙂 zavisi vsetko od jedla.. 😉

avatar
lusi24
24. jún 2015

kludne hl.muku..

avatar
ivet1371
24. jún 2015

Kludne múku.ročne dieťa môže čo vy okrem údeného,koreneneho,surového mesa

avatar
maminecka2
24. jún 2015

Ja používam občas vločky, prípadne robím hustú polievku s menej vody, alebo odoberiem časť polievky a zmixujem a vrátim, alebo naberiem malému z hrnca hustejšiu časť (má rád husté), do niektorých polievok to bez múky nejde, ale tie robím menej často, niekedy dám sójové mlieko so sójovou (špaldovou) múkou

avatar
maary11
24. jún 2015

Ja si na masle spenim do makka cibulu, pridam trochu vody a rozmixujem do hladka, doda to polievke jemnu chut! Odporucila mi to tete a odvtedy mukou iba minimalne 🙂 Viac nam to totiz takto chuti 🙂
A ak davas svojmu babatku normalne chlieb alebo rozky, tak potom nie je ziaden dovod, preco nezahustovat mukou.

avatar
majdus
24. jún 2015

Ja najnovsie ryzovou krupicou. Je uplne jemnucka a ked sa povari, necitit vobec zrniecka. Nasla som ju v kauflande, myslim, ze pol kila za 0,89eura. Alebo pohankovou kasou, cista zomleta pohanka, uplne super na sladko aj na zahustovanie omacok. A najnovsie zahustujem omacky celozrnnou raznou mukou, je ako hladka.

avatar
pralinka25
24. jún 2015

ak je rozky a chleba tak je jedno akou mukou zahustis a ci vobec ale popravde mne muka v jedlach nechuti. ak teda neratam pecivo knedlu a cestoviny. zahustujem ked tak len zemiakom. a sem tam pohankovou alebo ryzovou kasou. nevidim potrebu cpat do jedal muku. to si clovek moze dat ku vsetkemu chleba ked chce byt super syty.
jednak to ze clovek je muku skoro vsade neni ani moc zdrave a jednak ked sa zahusti niecim inym napriklad trochou rozmixovanej zeleniny - zemiaku dostanu jedla uplne inu prirodzenejsiu chut.
je to na kazdeho chuti.
dieta ktore jedava bezne piskoty a pecivo moze aj jedla zahustene mukou. druha vec je ze nikomu neuskodi ani dospelakom ked sa niekedy zamyslia aj nad inou alternativou. niekedy to vie milo prekvapit