icon

Akú slaninu použiť do halušiek?

avatar
slovakboy
15. jan 2022

Vždy kupujeme opekačku údenú a prerastanú. Škvarky sú také tuhé až sú nebezpečné na zuby. V reštaurácii vždy majú také chrumkavé škvarky a nie sú tvrdé sú take svetlejšie žlto hnedé. Dnes mi manželka povedala že asi kupujeme zlú slaninu len nevieme akú. Aký druh slaniny používate do halušiek vy? Ďakujem

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
slovakboy
autor
15. jan 2022

@viestta ďakujem skúsim. A asi ju netreba celú vypotiť aby boli kúsky väčšie?

avatar
ankare
15. jan 2022

@slovakboy mne sa osvedčila slanina z mangalice z Lidla

avatar
liljana
15. jan 2022

Opiect miesto slaniny domacu klobasu pokrajanu na kusky. Trosku opiect, nespalit. Halusky nebudu take mastne a chut vyborna.

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
zuzitko74
15. jan 2022

My dávame oravskú slaninu, čo najviac ružovú. Viem, nie je to tak, ako by to malo byť, ale nám to tak chutí. Chrumkavá však nie je ani omylom.😂

avatar
tykat
15. jan 2022

@slovakboy ja som prave muzobi vravela ze som.konecne objavila slaninu co sa da lahko opiect do chrumkava. Musi byt uplne biela. Proste ziadna kozka, ziadne maso. A je uzasna, myslim ze ju maju v kazdom supermarkete.

avatar
tarra6
15. jan 2022

@slovakboy ja kupujem v Jednote gazdovskú.

avatar
nevenka
15. jan 2022

@slovakboy presne ako pise
@viestta, taku uplne bielu neprerastanu, napriklad z mangalice, mavaju aj v Lidli, ta je vyborna 😋

avatar
nevenka
15. jan 2022

@ankare aj nam presne 👍

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
nwnw
15. jan 2022

@slovakboy musis robit chute?! Och no neviem ci zajtra nezmenim plan varenia. Taku chut som dostala na halusky 🤣🤣

avatar
slovakboy
autor
15. jan 2022

Ďakujem vám už sa teším na najbližšie halušky. Dnes ešte boli s prerastania slaninou a kyslou kapustou. Mňam

avatar
luccija
15. jan 2022

@zuzitko74 prečo nie je chrumkavá?ja tiež robím z oravskej čo najviac masovej a opečiem ju na úplne chrumkavu

avatar
zuzitko74
15. jan 2022

@luccija Nám chutí len taká zohriata.

avatar
bennn
16. jan 2022

No pozri, trik je v tom, že ju nepripečieš na panvici :D ... Potom nebude tvrdá :D Ale taka ma byť slanina. Ma to byť mäso nie samý tuk... ked to bude len tuk, tak to bude mäkké jasneže... svetlé a mäkké.