icon

Akú zeleninu a v akej forme dávate deťom v tomto období?

mima2778
9. dec 2014

Mne sa tie vsetky " zeleniny " v obchodoch zdaju take umele a nechutne,v lete je to uplne o niecom inom,robite im nieco aj z mrazenej ?

titkovamiriam
9. dec 2014

Ja davam čerstvu-mrkva,kalerab,karfiol,kapusta,cesnak,zavaranu mam od vymyslu sveta či už na priamo jedenie ale aj varenie a varím aj zo zamrazenej.Veľa odšťavujem -cvikla mrkva,mrkva jablko.A ked kupim paradajky,papriky či uhorky som si vedoma že to je už dovoz to si clovek nevyberie.Našťastie chalani maju zeleninu aj ovocie najradsej len tak nakrajane na tanieri tak toto som nemusela nikdy riešiť a kyslej kapusty sa u nas od novembra do maja zje na kilá a tak isto čalamady.škoda že si to dala ako otazku už druhý raz nebudem vedieť pisať...
a este su dobre nakupy z debničkoveho predaja-je ich uz viacero treba vyskusat a vybrat si

laluska11
9. dec 2014

Áno ja mám zamrazenú zeleninu ale z vlastnej záhradky a v zime varím dcérke z tejto zeleniny absolútne nekupujem v obchodoch to ani nie je zelenina:( ale v súrnych prípadoch kúpim mrazenú zeleninu a robím na masle napr s ryžou cestovinami alebo zemiakmi postrúhané na to syr a rýchle jedlo hotové🙂

siska53
9. dec 2014

Ja aj z mrazenej,ked sa da,idem na trh,ked nie,tak normalne v obchode. Tak rozne. Nie kazdy ma zahradu a ma moznost si vsetko dopestovat aj do zasoby. Ale zatial mam este mrazeny hrasok a cukinu,fazulku a ribezle zo svokrinej zahradky. Kedze je to pre nas vsetkych skoro hodina cesty,tak ani oni tam casto nechodievaju a navyse maju 76 a77r.,tak nevladzu a redukuju,co sa da..navyse sa tam mnohym veciam nedarilo,tak to zredukovala na to,comu sa dari. Aha,este trochu spenatu a vlani bola dpst dlho aj cvikla,cesnak a cibula a aj jablka,tento rok nic moc...dostali sme poslednych zopar kusov.

h2
9. dec 2014

Ahoj, možno sa mýlim, ale mám z Tvojej otázky pocit, akoby si mrazenú zeleninu považovala za menej kvalitnú. Nie je tomu tak, dokonca, ak si zeleninu zmrazíš úplne čerstvú, zachová si viac vitamínov, než keď Ti odtrhnutá niekde leží niekoľko dní, nebodaj týždňov. O kupovanej mrazenej zelenine to platí tiež, tá sa väčšinou spracuje a zmrazí hneď po zbere. Ja mrazenú zeleninu používam bežne, niečo mám z vlastnej záhradky, ale to je len malá časť, ináč normálne kupujem.

monca1982
10. dec 2014

Ja dávam aj mrazenú. Akurát som spravila hrášok prepasírovaný s vaječným žĺtkom. Väčšinou mám zeleninu a ovocie mrazené od našich z dediny, ale normálne aj kupujem zeleninu do mrazáka. Mám takto mrazené ešte fazuľové struky, brokolicu. Aj ovocie je super mrazené v zime.

saska.t
10. dec 2014

v zimnom obdobi je lepsie davat mrazenu,kedze je dopestovana v sezone a rychlo hlboko zamrazena,tym padom je min. ubytok vitaminov no samozrejme nikto sa nevyhne ani cerstvej supermarketovej plnej dusicnanov a umelo dopestovanej 😉

nenabaja
10. dec 2014

Ano davam aj mrazenu, aj ked nie casto. Vraj najma hrasok si dokaze uchovat velke mnozstvo vitaminov aj po zmrazeni a vo vyzivovych hodnotach tak nie je az taky velky rozdiel oproti cerstvemu. Celkovo strukoviny su teraz mimo sezony vdacne, ak dietatu nerobia problemy pri traveni. A este su aj dake zvysky tekvice, a prave dnes som kupila baklazan, ze spravim musaku. Sice dovoz, ale neodolala som 🙂

tenerifka
10. dec 2014

Niekde som citala, ze ak sa zelenina zmrazi, znizi sa v nej podiel dusicnanov takmer o 90%, neviem ci je to pravda, ale urcite je zmrazenie zeleniny v sezone setrnejsie k zachovaniu vitaminov ako napr.zavaranie.
My mame dostatok sezonnej zeleniny po cely rok, sme v tomto naozaj pozehnani, vzdy mame k dsipozicii na trhu zeleninu v bio kvalite, aj teraz mame cerstvy salat, papriku, uhorky, rajciny, redkovky, zelenu cibulku, cukiny, tekvicu, mrkvu, bylinky.....a miestne ovocie. Ale zasa nemame sneh a nikdy mat nebudeme, nikto nema vsetko 🙂