Aký je najlepší recept na bryndzové halušky?
Aký je podľa vás najlepší recept na bryndzové halušky? Ako pozerám, sú rôzne pomery zemiaky a múka a niekde dávajú aj vajce a niekde zase nie.
s vajcom sú viac tvrdé a naberú viac múky, čiže ani tú zemiakovú časť veľmi necítiť, trakže aj nastrúhané zemiaky vytlačím od vody. boli sme viac x na súťaži vo varení a jedneí halušiek a sami kuchári to radili
Ja dávam jedno vajce na cca 3-4 zemiaky. S múkou bohužiaľ moc neporadím, dávam polohrubú od oka tak, aby cesto neprepadávalo samé cez haluškovač, aby bolo dosť husté na to, že mu treba pomocť stierkou. 🙂
Tiež nedávam vajíčko. Aj vodu vytláčam so zemiakov, aby nepobrali zbytočne veľa vody a neboli tým pádom halušky viacej múčne ako zemiakové.
Vajce nemá íst ale ja tiež jedno dám. Robím zo špaldovej hladkej múky. Proste od oka🙂
Vajce nedávam, je ho tam cítiť. Inak robím noky aj s vajcom, ale pri bryndzákoch nie. A pomer od oka. Najprv hodím do vody vzorku, či sa nerozpadne a podľa potreby prisypem múku.
Ja som dávnejšie natrafila na recept Marcela Ihnačáka a podľa neho robievam: 500 g zemiakov, 250 g hl. múky, 1 vajce, trošku soli.
Ja nedavam vajce ani do bryndzovych ani spenatovych sni prilohovych muka od oka to sa neda. Mudis toat v rukach v oku tu hustotu
Ja robím bez vajca od oka do nastrúhaných zemiakov toľko múky aby malo cesto spravnu konzistenciu na hádzanie... Ja dávam polohrubú múku ale.moja starka jedna dáva hrubú druhá prastarka dávala hladkú a hustota cesta bola tiež podľa preferencií
Bryndzové halušky sa robia z hladkej múky

Do originál zemiakových halušiek by vajce ísť nemalo. Ale priznám sa, že jedno dávam. Pomer zemiakov a múky sa nedá presne povedať, záleží od obsahu vody v zemiakoch.