Bryndzové halušky v tehotenstve

zanetakovacsova
6. apr 2021

Ahojte tehu žienky 😃mám otázku vraví sa že bryndzové by sa jesť nemalo počas tehu... Ale keď už 3 týždne mám brutálnu chuť na bryndzové halušky keďže ja som aj pred tým bola taká bryndzová.. 🙈😃.. Ak by som si dala za tanier tak je to v pohode? Lebo sú mamičky ktoré vravia že všetko sa s mierou môže 😏😃

slniecko_12
6. apr 2021

Jasne, ze ked si das jedenkrat, tak sa nic nestane 😉

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ravenman
6. apr 2021

@zanetakovacsova co si telo pyta to mu treba dat ak je chut na bryndz. halusky kludne si daj

jaga18
6. apr 2021

Práve dnes som ich robila 😋 jeden tanier uškodiť nemôže a bryndzu mám v mrazaku ešte jesennú zo salaša v Helpe 👌

nikpa
6. apr 2021

@zanetakovacsova je jedno či 1krat alebo 20krat si dáš, jedná sa o to, že sa môžes infikovat listériou a tá je veľmi nebezpečná pre plod. Preto sa neodporúča jesť v tehu nepasterizovane a tepelne neupravené potraviny. Takže sama sa rozhodni či ti to za to stojí alebo nie.

petrisa213
6. apr 2021

Presne ako píše
@beata_k nejde o to ze keď si dáš 1 tanier, nič sa nestane. A ze iné v tehotenstve jedli a sú tu 🙈 ide práve o tu listeriu, tak isto ako v surovom mäse a mlieku. Mne teraz tiež riadne idem bryndza ale pozeram v obchode iba pasterizovanu. Výrobca bryndze je povinný uvádzať informáciu o tom, že je bryndza vyrobená zo surového mlieka.

punka24
6. apr 2021

@zanetakovacsova ani som nevedela že sa to nesmie... Ja som ich mala istú dobu počas tehotenstva skoro stále... Za týždeň asi aj 4x... A to hovorím len o jednom týždni... Daj si... A dobrú chuť... Si mi spravila chute teraz a veľké... 😋😂😂

evaachesa
6. apr 2021

Samozrejme jedla som, ale len keď som si urobila doma z pasterizovanej bryndze...vo viacerých podnikoch/salasoch som sa pýtala na bryndzu, no nikde nerobili z pasterizovanej, tak som neriskovala 🙂

babovka2321
6. apr 2021

Supermarketova bryndza je takmer kazda z pasterizovaneho mlieka, takze kludne 🙂

qetka
6. apr 2021

velmi mudre rady, ze jeden tanier neuskodi, a ked si das raz, nic sa nemoze stat 🤦‍♀️
Ak tam bude listeria, tak je to problem, ci si das raz, alebo 20x.
Nestava sa to casto, ale stava sa. Raz-dvakrat do roka sa niekde objavi. Nejde o to, ze sa v tehotenstve nemoze bryndza. Ide o to, ze v nepasterizovanych mliecnych vyrobkoch, v mase sa moze tato bakretia vyskynut.
Ako pisu baby, treba najst pasterizovanu.

siska53
6. apr 2021

@zanetakovacsova 🤣🤣 to co je za blbost, ze sa nesmu? Ja som jedla aj pocas tehu, aj pocas dojcenia.

jarnajar
6. apr 2021

Pasterizivanú môžeš, z tých bežných obchodných je skoro každá.

petrisa213
6. apr 2021

@babovka2321 práveže ani nie, veľa musím hľadať. Väčšinou je kombinácia z pasterizovaneho kravského a surového ovčieho 🙈

qetka
6. apr 2021

@petrisa213 sj ja som hladal, ono je dost casto mix, ze kravske psterizovane a ovcie nepasterizovane

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuz0110
6. apr 2021

Bryndza znacky Liptov je z pasterizovaneho mlieka. Este aj na stranke maju uvedene, ze je vhodna pre tehotne zeny. Ja som vzdy jedavala tu.

simca06022011
6. apr 2021

Treba si vyberat bryndzu z pasterizovaneho mlieka, nie zo suroveho z kadejakych salasov. Urcite pasterizovanu pre male deti, tehotne zeny atd. A nie zo srandy, ale napr kvoli encefalitide.

simca06022011
6. apr 2021

A listeriu moze mat hocijaka... na to sa neda spolahnut, vznikne aj pri zlom skladovani a to naozaj nemame ako odkontrolovat.

zuzanockamt
6. apr 2021

neviem, kde teda žijete tie, ktoré tvrdíte, že sa bryndza nesmie...no v obchodných reťazcoch sa predáva len pasterizovaná, takže pohoda

zuvelyn
6. apr 2021

Pozri, su ženy co nejedia nič a sú ženy čo nečítajú nezmysly na internete a jedia všetko. Ka som ta druhá skupina, nevidim dôvod robit v tehotenstve hystériu z jedla. Jediné čomu by som sa vyhla je tatarák, inak nemám problém zjesť napríklad sushi.
Lasiteriu chytis aj z paradajky, papriky alebo šalátu keď poriadne neumyjes. Mala som takú kamošku, co nejedla ryby, bryndzu, štipľavé, syry ale ked ai robila šalát ani jednu vec neumyla 🤷🏼‍♀️

asia83
6. apr 2021

@zanetakovacsova Ja som v 8. tt zjedla za tanier bryndzových halušiek. Netreba všetko tak riešiť. Iné potraviny sú veľakrát škodlivejšie, ani o tom neviete. Lepšie tak. Inak to bolo naposledy, čo som bryndzové halušky jedla, odvtedy sa mi neskutočne bryndza sprotivila. Ostalo to tak až doteraz.

zanetakovacsova
autor
6. apr 2021

Takže ak dobre chápem toto môžem papať úplne kľudne? 😃

petrisa213
6. apr 2021

Nikto nerobí z jedla hystóriu. Každý vyjadruje svoj názor prečo áno, prečo nie. Sme všetky dospelé a každá sa už podľa dostupných informácií rozhodne sama za seba 😉 niektoré si prešli salmonelami, niektoré boreliozami, encefalitídami, niektoré viacnásobnými potratmi. Je potom prirodzene dávať si väčší pozor ako si potom hľadať fóra prečo som potratila.

petrisa213
6. apr 2021

@zuzanockamt nie v obchodných reťazcoch sa nepredáva iba pasterizovana

zuzanockamt
6. apr 2021

@petrisa213 zatiaľ som sa s nepasterizovanou nestretla

petrisa213
6. apr 2021

@zuzanockamt veľmi často býva kombinácia kde je kravské mlieko pasterizovane ale ovčie práve nie. U nás v obchode zo 4 môžem takto kúpiť práve iba 1 jedinú, Liptov.

zuzanockamt
6. apr 2021

@petrisa213 ok, zajtra v obchode všetky preštudujem, doteraz sme mali všetky pasterizované

petrisa213
6. apr 2021

@zuzanockamt daj výsledky potom. Som zvedavá 🙂 ešte taka v tom drievku balená niektorá je pasterizovana ale niektorá zas nie.

hviera81
6. apr 2021

ja tiez jem, ale v obchode je len pasterizovana, to je v pohode. nepasterizovanu by som nedala. to mavaju iba v speci obchodoch. ak mas domacu (zo salasa) radsej si pre seba kup tu z pasterizovaneho mlieka

weronika171717
6. apr 2021

Môj synček vyrástol v brušku na haluskach (teraz ich nechce ani vidieť) 😁😁😁 kupuj si pasterizovanu bryndzu a nemusíš sa báť, dobru chuť ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre