Aký koláč u vás nesmie chýbať ?
Ahojte ,
Mám pocit ,že nejako stále dookola robím len nejaké bublaniny , muffiny , mrkvový koláč nejako sa mi žiada nejaka obmena . Avšak zasa nejaký osvedčený recept by bodol 🤗 Čo je u vás obľúbené ?
Ďakujem
@spolumatka jablkové pite hoci aj každý deň. Potom šumienkovy zakusok, ten každý druhý deň 😄 a tiramisu raz za polroka 🤣 a medzitým bublanina
@spolumatka ak sladké tak tekvicové muffiny či brownie, ak slané tak syrové tyčinky
@spolumatka samrony,aj keď to nie je vyslovene koláč...a synovia moji milujú mackove keksiky,alebo vyskoc z trúby ( je to kakaový koláčik popraskovany kokosovou muckou )
Cheesecake, malinové nebíčko v papuľke podľa klaudi_rimka, jablkové pité, nie úplne koláč ale piškótovo-mandarínková torta (to robí môj 2 ročný), brownie, bábovka,... A samozrejme internetové pokusy, ktoré ma zaujmú.
U nás klasika muffiny a babovka, čokoládový perník,kokosové ježe a síce nie koláč, ale často robíme brownies.
Panettone, bábovka, kysnuté záviny.
Sernik/cheesecake peceny ❤️ brownies,puncovy,pecene nanuky pre deti
@spolumatka oblíž prst, koláč lenivej ženy a orieškovo-salkové šuhajdy
orgazmus…
tvarohovo-citronova babovka ktora je uplne vlacna a vsetci mi ju chvalia 🤣 Ale deti maju najradsej taky hrncekovy kefirovo-kakaovy kolac to robila moja mama este ked som bola mala😅
@petulda333 sernik? 😄
@miko_matata ano.
@petulda333 to vidím fakt prvý raz.ale chápem, že to je poľské slovo, preto asi
@miko_matata ano,syrovy kolac,preto som tam dala cheesecake. Je to to iste,len ja som to spoznala v polsku pred xy rokmi
Pre mna sernik 😁
@petulda333 chápem, mne udrel do očí sernik, reku buď dáke čudo alebo preklep na pernik
Takže syrové čudo 😄
U nás fičí roláda na štýl zamatovej, len ju robím z mascarpone a do vnútra dávam banán.. a toto je naša must have klasika: https://www.lenivakucharka.sk/cokoladovy-kolac-...
skoricove zadky (franzbrotchen). recept mam odtialto, ale davam normalne maslo a mlieko. https://www.petrarevaj.com/l/skoricove-rolky-fr...
jablkove pite bud ciste alebo s pudingom
presivana deka 🙂
u nas aj venceky a zltkove rezy, kysnuty slivkovy alebo skoricove osie hniezda okrem tych spomenutych. Zo slanych - syrove osie hniezda, cesnakove trojuholnicky, skvarkove/ syrove pagaciky
@spolumatka klasicky jablcnik urcite 😋
@blancheporte mnam, aj ten struhany tvarohovy, mnamkaaa...
Robievam jablkovy s pudingom, aj ked nerada. Lebo cesto sa mi zvykne trhat, staci ze je ine maslo alebo muka..ale aj tak ho vzdy nejako spravim lebo nam chuti, hlavne studeny 😊
Casto robim pernik s marhulovym dzemom a cokoladou, tiez mrkvovy s brusnicami a orechami, dnes hrncekovy makovy s ceresnami..
Tvarohovy struhany kolac som nerobila, viacere ho chvalite, mozem overeny recept od niektorej poprosit?
@tairyx ja robim podla tej cukrarky z lidl, dobry je
https://kuchynalidla.sk/recepty/struhany-kakaov...
U nás, bublanina, strúhaný tvarohový koláč, perník a makové koláče. Každý víkend niečo pečiem, takže to striedam. Niekedy robím len nejaké suché keksíky alebo lepené oreo, proste skúšam čo sa dá.
To co zjedia aj deti, cize rôzne babovky, muffiny, pernik, crinkles, cookies
U nás to je brownies, coko kokosový zákusok, tiramisu, ale aj kysnuté.

@spolumatka strúhaný tvarohový je u nás TOP. Potom bábovka orechová