icon

Aký krém na tortu použiť, aby sa neroztápal?

avatar
xxxx1979
12. aug 2025

Ahojte,
prosím Vás o pomoc 🙏🏼
Mám z modelovacej hmoty vyrobené postavičky na tortu, je to vodný svet, Nemo 🐠.
Chcela som pod to dať pôvodne bielkový krém, ale bojím sa , že sa to po pár hodinách začne roztápať.
Aký by bol podľa vás vhodný krém ? Aby postavičky držali a neroztapali sa ?
Ďakujem 🙂

anonym_ebc156
12. aug 2025

@xxxx1979 ak bude torta v chladničke, na st percent sa nič roztápať nebude. Treba ju vytiahnuť až tesne pred podávaním, ale figúrkam sa nič nestane, aj keby bola hodinu vonku, len krém bude mäkký, mám to overené viacnásobne, ak teda obe myslíme swissbutter cream. Ak ju budeš niekam prevážať, daj do boxu alebo krabice vložky do mrazničky, na to tortu, ak to bude ďalej, môžeš tú krabicu ešte vložiť do väčšej a do priestoru medzi nimi vložiť malé plastové fľaše, do ktorých dáš zmrznúť vodu. Prevážali sme tak tortu takmer 300 km, bolo to v máji, aj keď nebolo také teplo, ale bolo to ďaleko, torta úplne studená, v poriadku, bola ako v chladničke. Ostala by som pri tomtokréme, je najvhodnejší na poter, u mňa lepší, ako ganache. Ja dávam ja 1 bielko 50g cukru a 80g masla. Držím palce

avatar
jeltica
12. aug 2025

Ked na tortu ides davat postavicky, tak musiet ist do masloveho kremu, swiss. Ten je najlepsi, aby postavicky sa netopili na nom. A on vela aj vydrzi 🙂

avatar
patka06
12. aug 2025

maslový

avatar
xxxx1979
autor
12. aug 2025

Ďakujem všetkým!🙂

avatar
pinkgirl
12. aug 2025

@xxxx1979 bielkový myslíš bielkovomaslový - swiss meringue buttercream? Tak ten môžeš kľudne použiť. Figurkam sa nič nestane.