Aký krém na tortu použiť, aby sa neroztápal?
12. aug 2025
Ahojte,
prosím Vás o pomoc 🙏🏼
Mám z modelovacej hmoty vyrobené postavičky na tortu, je to vodný svet, Nemo 🐠.
Chcela som pod to dať pôvodne bielkový krém, ale bojím sa , že sa to po pár hodinách začne roztápať.
Aký by bol podľa vás vhodný krém ? Aby postavičky držali a neroztapali sa ?
Ďakujem 🙂
Ked na tortu ides davat postavicky, tak musiet ist do masloveho kremu, swiss. Ten je najlepsi, aby postavicky sa netopili na nom. A on vela aj vydrzi 🙂
maslový
Ďakujem všetkým!🙂

@xxxx1979 ak bude torta v chladničke, na st percent sa nič roztápať nebude. Treba ju vytiahnuť až tesne pred podávaním, ale figúrkam sa nič nestane, aj keby bola hodinu vonku, len krém bude mäkký, mám to overené viacnásobne, ak teda obe myslíme swissbutter cream. Ak ju budeš niekam prevážať, daj do boxu alebo krabice vložky do mrazničky, na to tortu, ak to bude ďalej, môžeš tú krabicu ešte vložiť do väčšej a do priestoru medzi nimi vložiť malé plastové fľaše, do ktorých dáš zmrznúť vodu. Prevážali sme tak tortu takmer 300 km, bolo to v máji, aj keď nebolo také teplo, ale bolo to ďaleko, torta úplne studená, v poriadku, bola ako v chladničke. Ostala by som pri tomtokréme, je najvhodnejší na poter, u mňa lepší, ako ganache. Ja dávam ja 1 bielko 50g cukru a 80g masla. Držím palce