icon

Aký receptár si mám založiť?

majrab
9. máj 2016

Ahojte dlhsie sa neviem rozhodnut aky receptar si zalozit. Na ujasnenie - zbieram zapisniky a skoro vsetky su prazdne,kedze ich " sanujem" a neviem sa rozhodnut, co do ktoreho pisat 🙂

A spät k teme. Poradte
1. pisat si vsetko do karisbloku ( neviem ako sa to vola normalne - blok do ktoreho dokladate papiere) a mozem si tam pisat rucne aj dokladat vytlacene recepty.
2. Vsetko samostatne do zapisnikov ( zakusky, hlavne jedlo, polievky....)

A aky rozmer mam zvolit A5 alebo A4. Pozdavaju sa mi obe moznosti a preto sa neviem rozhodnut.

Poprosim tie s blbymi pripomienkami nech si ich nechaju pre seba. Dakujeeem. A potesila by aj nejaka fotecka 🙂

Strana
z2
lucijana2
10. máj 2016

@majrab Aky bol povodny nazov temy?

majrab
autor
10. máj 2016

@lucijana2 Receptár- aký je ten váš?

ivana_uz
11. júl 2018

Ahoj zeny kucharky! Skuste si ukladat recepty sposobom z 21.storocia a vyuzite silu IT pre Vas. Zalozila som si Receptar v aplikacii Evernote. Mam ju v PC a i na mobile. Teda hned poruke v obchode vsade, mozem posielat recepty kamaratkam a dalsim zaujemcom. Ak sa Vam takato myslienka paci, tak tu uvadzam maly navod.

https://uspor-zivot.eu/evernote/evernote-a-rece...
https://uspor-zivot.eu/evernote/

Je to fakt skvele a velmi prakticke.
🙂

anonym_8006a4
Dnes o 10:50

@majrab Lepší je A3, pretože tam napíšete aj podrobný postup a ja som k receptu, ktorý som robila, napísala aj dobu pečenie,pri akej príležitosti som ho robila.V podstate taký malý sloh.Mala som recepty,kde boli len suroviny, ale pred veľa rokmi sa viac menej tak predávali od jednej kuchárky k druhej a teraz som ich povyhadzovala, lebo nemali výpovednú hodnotu
Moje múdre deti: prečo si nepíšeš recepty do počítača,tak som si založila okienka podľa druhu,podrobné.No ale jedno ráno si počítač povedal:Daj aj mne z tej ranajsej kávičky,napil sa a odišiel aj s mojimi okienko o zatriedenymi receptami a vrátiť mi ich nechcel.Odvtedy veľký zošit, alebo vytlačiť recept a robiť si k nemu poznámky. Aj v budúcnosti bude použiteľný, len treba správne pero,aby recept sa nestal necitatelnym.

Strana
z2