icon

Aký syr použiť do gordon bleu?

31. máj 2024

Ahojte, asi blbá otázka, ale, aký dávate syr do gordon blue? Je nejaký špecifický s ktorým to chutí ako má alebo ako sa hovorí "čo mala to dala"? Ďakujem

avatar
bublinka1426
31. máj 2024

gouda je taky neutral.

avatar
belllinka
31. máj 2024

Hlavne je to bleu

avatar
melanta
31. máj 2024

Tak buď si urobíš cordon bleu ako originál (teľacie mäso, šunka, syr typu emental, gouda, racette), alebo si dáš mäso aké chceš a syr aký chceš a bude to akože cordon bleu. Potom to možno nazvať kľudne aj gordon blue. 😉

avatar
melanta
31. máj 2024

@belllinka a ešte doplním, že hlavne je to cordon

avatar
drake122
31. máj 2024

Neudený eidam

avatar
guudy
31. máj 2024

@melanta suhlasim, hned som si spomenula na ‘slovenske rizoto’ 😁

avatar
luciaruz
31. máj 2024

CORDON BLEU. A žiaden Gordon blue 😆😆😆

avatar
mima1608
31. máj 2024

Väčšinou eidam. Ale inak mám v ňom rada ten plátkový tavený. Ten sa tak fajnovo roztečie 👌

avatar
viestta
31. máj 2024

Ja tam mam rada emental alebo leerdammer, syr, ktory aj sam o sebe ma chut

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
avatar
viestta
31. máj 2024

Normalne lutujem, ze so ti tu prispela

avatar
danica2711
31. máj 2024

tak do toho tvojho "gordon blue" môžeš dať čokoľvek, čo nájdeš v chladničke, pri tvojom prístupe to gurmánske cordon bleu jakživ nebude

avatar
jenny224
31. máj 2024

Neexistuje žiadne po našom, je to akurát tak naša skomolenina.

avatar
jankalukasova
31. máj 2024

Tak do Tvojho Gordon blue si môžeš dať pokojne aj jahodový cottage cheese... Do Cordon bleu patrí to, čo Ti baby napísali. Nechápem načo sa potom pýtaš 🤷

avatar
jankalukasova
31. máj 2024

A nezabudni si k tomu urobiť "pavlovu tortu" 🤦

avatar
simca06022011
31. máj 2024

my davame neudeny eidam (ja napr nemam rada dierkate syry-chutou), ale teda ja osobne mam rada aj morcaci a napr s nivou :D Ale teda ano, to uz je ine :D

avatar
viestta
31. máj 2024

@jankalukasova pavlova torta je s jednoduchym V, nie s dvojitym, To si len niektori poanglictili jej meno, ta baletka sa volala Anna Pavlovna Pavlovova

avatar
mima1608
31. máj 2024

@simca06022011 s nivou to je super. A ja tam občas šupnem aj šampiňóny. Tak ale áno, to už nie je to "pravé gurmánske"... Ale ja to mám predsa rada radšej po našom 😅 a asi už aj mám typ na nedeľný obed 🙈

avatar
simca06022011
31. máj 2024

treba sem tam aj zmenu, aj tak 99% ludi je cordon bravcovy albeo kuraci :DDD

avatar
jankalukasova
31. máj 2024

@viestta ja viem, že je s jednoduchým v a nie dvojitým a aj viem po kom sa volá... Len väčšina ľudí ju vzťahuje k nejakému Pavlovi a nie k baletke.. resp. k jej baletným šatám...

avatar
bublinka1426
31. máj 2024

@viestta nepreraza moc emental? on je predsa len dost aromaticky syr
ale chape kazdemu chuti insie, ja som s eme este neskusala..

inac ja som si tiez myslela stale ze Gordon :D nevadi zemegula sa dalej toci.

avatar
viestta
1. jún 2024

@bublinka1426 ja mam rada emental na kazdy sposob. Eidam ani nekupujem, lebo pre mna je to syr bez chuti