Bezlepková múka na pečenie
Ahoj. Poradte prosim bezlepkovu muku vhodnu na pečenie a varenie cohokolvek. Dakujem krasne!
liana muky . kysnute kolace su uzasne na nerozoznanie od normalnych.mekucke ako vata.aj halusky na nerozoznanie od normalnych.na halusky pouzivam universal zelenu liana.
s tou zelenou i zahustujem.na kolace miesam tristvte zltej,stvrt zelenej,2 zltky,kvasok,mlieko,olej,prasom do peciva.nechat kysnut.moravske nevykrajujem poharom alerobim gulky na pekac.piect na 180-190.
a hlavne muky liana su zdrave.neobsahuju mono gliceridy mastnych kyselin E 471 ,E 470.ako ine muky.toto E sposobuje vysoky cholesterol.
@makova333 zdravim. Mali ste pravdu. Boli sme na gastre, intolerancia na lepok,mlieko,vajce,soju. Povedali ze to nie je na cely život,ze musi drzat dietu a ked sa čreva zahoja,moze postupne znova papat naspäť. Problém je u nas to ze dcera toho fakt nema oblubeneho vela a aj to ma väčšinu zakazane teraz. A ked pozeram zlozenie v obchodoch tak soj.lecitin je este dobre ze nie aj v pitnej vode ☹️.
@pusinka263 tak aspon viete, co dietatu skodi a viete s tym pracovat. Muky mozes pouzivat bezlepkove - Liana, Zitnoostrovska napriklad, mlieko rastlinne npr. DM je fajn, vajce prepelicie a soju vylucis tak, ze nebudes kupovat potraviny ako keksiky a podobne. Vela veci sa da uvarit/upiect doma a presne vies, co v tom je. Stravu v skolke budes musiet nosit, co je trosku casovo narocnejsie, ale da sa to zvladnut, robim to tak tiez 🙂 Ak by si cokolvek potrebovala napis, ak budem vediet poradim 🙂
@makova333 dakujem. Uz som piekla z Liany žemličky,chutia nam vsetkym 😊, musim najst este mliecko nejake. a prepelicie vajce sa moze ak jej vajce vyslo tiez? Nebolo mi odporucane nic,co moze.len to co nesmie. Bez vajec je teda tazke upiect nieco nadychane. Aspon teda sa mi este nepodarilo. Babovka sla do kosa ☹️ dakujem
@pusinka263 treba vyskusat. Urcite nie v prazenici, ale skusit do kolaca. Prepelicia vajcia obsahuju zlozku, ktora tlmi alergicke prejavy,. Ale treba velmi jemne vyskusat ci nebude robit problem. Mliecko my kupujeme ryzove a mandlove z DM.
@makova333 len ako to vyskusat? Lebo jej viditelny problem nerobí ziadna potravina. ziadna bolest bruska,hnacka,nevolnost,vyrazka...nic.
@pusinka263 tak dolezitiy je aj klinicky prejav nielen vysledky testov. Ak by boli crievka velmi "prusene" tak sa to urcite prejavi aj klinickym prejavom. Vsimaj si aj napriklad uvanu, bolest hlavy, upchaty nostek...Skus vyradit tie potraviny, ktore vysli len do pecenia daj prepelicie vajicka. Ak bude zhrosenie pripadne pribudne prejav vyrad aj tie. A daj cas par mesiacov ako dietatku bude. A aky problem vas trapi najviac? Ten OVR?
@makova333 ano,trapi nas ,,len,, ta rec. Inak je to fyzicky naozaj dieta co bolo chore asi raz tak ze brala antibiotiká. Soplik a kasel by som spočítala mozno na jednej ruke. Motoricky sikovna,hruba motorika a uz aj ta jemna je ok. Akurat nemusi kreslenie.
@pusinka263 ak nema klinicke priznaky, tak to naozaj nesil v diete. Tie prepelicie urcite zvladne. A teda pracovat s logopedickou a idealne aj špeciálnou /liecebnou pedagogickou. Kolko ma dietatko?

@ivana11155 aj u nas😉