icon

Bezpečnosť použitia lístkového cesta po záruke

1. júl 2025

Zaruka 22.6. Upiekli by ste ho este? Nerada vyhadzujem potraviny. Dakujem

ha_ha
1. júl 2025

Ak píšeš o čerstvom lístkovom ceste, určite nie. Ak o mrazenom, určite áno.

autor
1. júl 2025
@ha_ha

Ak píšeš o čerstvom lístkovom ceste, určite nie. Ak o mrazenom, určite áno.

@ha_ha v chladnicke bolo

osky
1. júl 2025

Je to minimalna trvanlivost,ak si ho mala cely cas v chladnicke,nic mu nebude-ak by bolo zavadne,bude uz plesen na nom
Nemusis sa bat.
Ja som v nedelu piekla plundrove,a tiez som ho mala cca 11 dni po zaruke,lebo proste nebolo kedy piect...

selenka7
1. júl 2025

Otvor, ovonaj, popozeraj, ci neuvidis plesen. Ved ho ides piect, taka teplota v rure (napr. 180 stupnov) pripadne mikroby zlikviduje, neboj. Upiekla by som.

olimuc
1. júl 2025

Pozri v akom je stave … ak je vsetko v poriadku ano.

ha_ha
1. júl 2025

Čerstvé lístkové cesto má pomerne krátku dobu použiteľnosti, v podstate len niekoľko dní. A to tvoje je už vyše týždňa PO tomto termíne. Podľa mňa to dobré nebude.

autor
1. júl 2025

Zda sa mi praveze uplne v poriadku akurat je trosku suchsie

maranco
1. júl 2025

Zárodky plesní ešte nevidieť voľným okom a plesňové toxíny tam ostanú aj po upečení. Preto sa napríklad neodporúča zozbierať pleseň z džemu, kompótu, lebo je už rozlezená všade.
Predpokladám že mäkké cesto je na tom rovnako.

zuzubb007
1. júl 2025

Nie zahodila by som ho

deti95060810
1. júl 2025

u mňa by to už zobali sliepky... deťom by som to jesť nedala.

natall113
1. júl 2025

Určite by som ho už nepoužila

muchotrafka298
1. júl 2025

Ja som mala minule listkove cesto den po zaruke, uz sa cele lamalo a smrdelo strasne octom (ano ono octom smrdi aj normalne, ale toto bol strasne silny octovy zapach). Ked som to vybalila z obalu, tak sa mi to rozpadavalo pod rukami, cize som to cele odhodila. Bolo to listkove cesto z Tesca to vyvalkane na papieri. Cize davam na to pozor a nekupujem do zasoby.

kitycat
1. júl 2025

Podla mna uz dobre nebude. Nam sa den po spotrebe uz tak pokazilo, smrdelo kyslo, ved skus

ullala
1. júl 2025

Nam tiez den po spotrebe uz kyslo smrdelo. Vyhodila by som to

janci27
2. júl 2025

Ak mas pocit, ze mu nic nie je, ziadny zapach, plesen, tak ho kludne pouzi. Ja som tiez uz mala taky pripad a nikomu z neho nic nebolo, po upeceni chutilo uplne normalne.

trisha_r
4. júl 2025

Je to MINIMÁLNA doba trvanlivosti. Netreba hneď všetko vyhadzovať keď udrie zvon 😂 takže kľudne, ak nestalo predtým 2 týždne na slnku

margotka17
6. júl 2025

Ja som už piekla, rozdiel nebol žiadny. Myslím, že je to len tak orientačné ten dátum. Keby to bolo zle, vyhodila by som všetky koláčiky.

zuzanka.zuzu
6. júl 2025

v mrazničke mám z roku 2017, asi by som ho mala vyhodiť 🤔