Bezpečnosť použitia lístkového cesta po záruke
Zaruka 22.6. Upiekli by ste ho este? Nerada vyhadzujem potraviny. Dakujem
Ak píšeš o čerstvom lístkovom ceste, určite nie. Ak o mrazenom, určite áno.
@ha_ha v chladnicke bolo
Je to minimalna trvanlivost,ak si ho mala cely cas v chladnicke,nic mu nebude-ak by bolo zavadne,bude uz plesen na nom
Nemusis sa bat.
Ja som v nedelu piekla plundrove,a tiez som ho mala cca 11 dni po zaruke,lebo proste nebolo kedy piect...
Otvor, ovonaj, popozeraj, ci neuvidis plesen. Ved ho ides piect, taka teplota v rure (napr. 180 stupnov) pripadne mikroby zlikviduje, neboj. Upiekla by som.
Pozri v akom je stave … ak je vsetko v poriadku ano.
Čerstvé lístkové cesto má pomerne krátku dobu použiteľnosti, v podstate len niekoľko dní. A to tvoje je už vyše týždňa PO tomto termíne. Podľa mňa to dobré nebude.
Zda sa mi praveze uplne v poriadku akurat je trosku suchsie
Zárodky plesní ešte nevidieť voľným okom a plesňové toxíny tam ostanú aj po upečení. Preto sa napríklad neodporúča zozbierať pleseň z džemu, kompótu, lebo je už rozlezená všade.
Predpokladám že mäkké cesto je na tom rovnako.
Nie zahodila by som ho
u mňa by to už zobali sliepky... deťom by som to jesť nedala.
Určite by som ho už nepoužila
Ja som mala minule listkove cesto den po zaruke, uz sa cele lamalo a smrdelo strasne octom (ano ono octom smrdi aj normalne, ale toto bol strasne silny octovy zapach). Ked som to vybalila z obalu, tak sa mi to rozpadavalo pod rukami, cize som to cele odhodila. Bolo to listkove cesto z Tesca to vyvalkane na papieri. Cize davam na to pozor a nekupujem do zasoby.
Podla mna uz dobre nebude. Nam sa den po spotrebe uz tak pokazilo, smrdelo kyslo, ved skus
Nam tiez den po spotrebe uz kyslo smrdelo. Vyhodila by som to
Ak mas pocit, ze mu nic nie je, ziadny zapach, plesen, tak ho kludne pouzi. Ja som tiez uz mala taky pripad a nikomu z neho nic nebolo, po upeceni chutilo uplne normalne.
Je to MINIMÁLNA doba trvanlivosti. Netreba hneď všetko vyhadzovať keď udrie zvon 😂 takže kľudne, ak nestalo predtým 2 týždne na slnku
Ja som už piekla, rozdiel nebol žiadny. Myslím, že je to len tak orientačné ten dátum. Keby to bolo zle, vyhodila by som všetky koláčiky.
v mrazničke mám z roku 2017, asi by som ho mala vyhodiť 🤔

Ak píšeš o čerstvom lístkovom ceste, určite nie. Ak o mrazenom, určite áno.