Bola by mobilná aplikácia na generovanie receptov dobrá voľba?
Ahojte,
O tomto fóre som sa dozvedel od mojej manželky. Mame 3 ročnú dcérku a otázku čo budeme dnes variť si pokladáme takmer každý deň. Máte to aj vy tak?
Som samouk kuchár a programátor a rozhodol som sa tento problém vyriešiť. Keď som chcel pozrieť nejaký recept na internete na mobile počas cesty do obchodu aby som vedel čo kúpiť na takmer všetkých receptových stránkach na mňa vyskočilo toľko reklám a blikačiek, že som to vzdal a radšej opäť uvaril jeden z mojich receptov, ktoré jeme dookola.
Každopádne som sa rozhodol tento problém vyriešiť.
Dávalo by vám zmysel mať mobilnú aplikáciu, ktorá by Vám náhodne vybrala recept pre aktuálnu časť dňa? Recept by obsahoval komplet zoznam potrebných surovín, popis aj postup. Ak by sa vám recept nepáčil, kliknutím by ste si vygenerovali nový recept. V aplikácií by ste si vedeli pridávať svoje recepty, ukladať obľúbené a prehliadať recepty iných ľudí.
Ďakujem za názor.
@rudolfbruder väčšinou varím bez receptov, alebo podľa knižiek, ale keď ma niečo nové zaujme, tak si vygooglim, no nikdy na mna nevyskočili žiadne reklamy, teraz aj chatgpt poradi ohladom varenia viac, ako nejaka aplikacia, ktora by len zavadzala a zaplňovala pamäť telefónu
@abcabcada to je super, a ak sa smiem opýtať tak používate niečo konkrétne alebo to len napíšete do chatgpt?
@rudolfbruder Tusim, ze na stranke varecha.sk nieco obdobne je
@rudolfbruder ja som uz davnejsie hovorila muzovi ze by sa mi pacilo keby zadam do apky ake mam suroviny a ono mi napise co z toho viem uvarit. Napr ked je v obchodw akcia na kura a brokolicu tak mi to ponukne recept na zapekane cestoviny s kuracim masom a brokolicou. Toto bol len taky jednoduchy priklad.
ak by mi vygeneroval recept zo surovín, ktoré doma nemám, alebo absolútne nejeme - bolo by to zbytočné , potom preklikávať na recept ,ďalší a ďalší . Môj názor ..
@really8 To znie ako výborný nápad, appka by Vám vedela vybrať náhodný recept, ale vy by ste si predtým zvolili podmienku, že má obsahovať napríklad kuracie mäso na príklad.
No vies co by som uvitala? Apku kde napisem co vsetko viem uvarit a ona by mi kazdy tyzden urobila jedalnicek obedov. Nejaky vyvazeny ( strukoviny, rybu, zeleninovy obed, maso...) Kazdy den v tyzdni by bolo nieco ine. Ale recept k tomu nepotrebujem len strohy zoznam by mi stacil
@rudolfbruder apka by bola fajn,ale predpokladam,ze by nebola zadarmo.lebo podobnych je velmi vela od roznych trenerov a poradcov.sama som mala jeden mesiac platene a chodili recepty na 5 jedal do dna,takze naozaj na vyber,a velmi chutne veci..ale teda nebolo to zadarmo..
@really8 takéto niečo som už videla na nejakej on-line stránke.
...ja by som uvítala,keby mi aj navarila 😆
Dobre, takze ja chcem appku ktora bude sparovana s mojou spajzou a chladnickou a vzdy bude vediet co mame doma. Po ceste z roboty sa spytam co mozem uvarit z toho co mam doma a ona mi da mozne recepty. Alebo mi napise “ak nechcete vecerat uhorky s horcicou, chod na nakup”. Navrhne mi menu na tyzden, ja schvalim recepty alebo vymenim co mi nevyhovuje, vystavi mi nakupny zoznam. Pripadne rovno automaticky objedna online. Idealne ak by aj kalorie a makra vedela ratat.
Dakujem!!
Pre mňa nevyuziteľné, obzvlášť náhodný recept, potrebujem väčšinou variť z toho čo je doma, nie bežať do obchodu… princíp, že človek zadá suroviny a vyhádže mu recepty má napr. stránka myfridgefood, ale ja osobne tiež nevyužívam, keď potrebujem inšpiráciu poscrollujem chvíľu tu v skupine čo dnes na obed alebo proste googlim 😅 ale ja celkovo neverím podľa receptov, takže možno len nie som cieľovka
Ja by som prijala apku, co by za mna rovno navarila 😅😅😅
@michaela789 oki, mozno je, ja to poznam. Ak hej hned by som to pouzivala
Ved toto všetko už robí chatgpt. Načo ďalšia appka?
@rudolfbruder ak by tvoja appka mala byť zadarmo aj tak by ju živili reklamy a ja by som za ňu nezaplatila. Pre mňa je v tomto smere už teraz toľko možností, mne stačí co ponúkne googel, a okrem zákuskov je každý recept len inšpirácia, presný nákupný zoznam nepotrebujem a aj recept si prispôsobím podľa seba
Takto ako si predstavuješ varia chlapi. Žena pozrie do chladničky a niečo vymysli aj bez apky.Navyse každý vari inak ,lebo iné veci považuje za zdravé.
@rudolfbruder väčšinou varím bez receptov a od oka. Keď potrebujem nejakú radu, spýtam sa chat gpt. Mne by ďalšia apka len zbytočne zaberala miesto v mobile.
Nebolo také niečo na vareche? Osobne mi to je nanič, pozriem čo máme, niečo vymyslím a môžeme variť. Na reklamy ti stačí adblock.
@rudolfbruder nie, lebo mne sa nechce utekat kvoli kazdemu receptu do obchodu dokupit chybajuce suroviny alebo hodinu klikat v appke kym mi konecne vygeneruje recept, na ktory mam doma suroviny a mame nanho chut.
A reklamy? No moj zlaty, aj vyvoj tej apky a jej prevadzka nieco stoji, takze bud si uzivatel zaplati nejaky poplatok, alebo strpi reklamy. To by si ako programator mohol vediet 🤷♀️
A mimochodom, uz existuje appka, ktorej poviem, co mam doma a vygeneruje mi recept.
Tiez si myslim, ze zbytocne, inak toto napadlo asi kazdeho ocka programora a ako vidis aj “obycajnych” ludi :D vo svete AI taketo veci uz netreba vymyslat
Chefkoch ma takuto moznost ale za mna je to blbost, pretoze to generuje nahodne recepty, ciastocne na danu nepouzitelne. Je jednoduchsie, ked hladam inspiraciu, vyhladavat podla surovin alebo podobne.
@rudolfbruder ta aplikacia by asi nebol zly napad.Myslienku nas dobru Ale ma to podla mna jeden hacik. Zober si napriklad taky recept na obyčajné pecene kura.Ked to zadas do googlu,vyhodi ti desiatky receptov ako upiect kura,lebo kazdy ma iny postup,alebo iny druh surovin.A nie kazdemu sa podla toho daneho receptu aj to podari.Napriklad ja som naposledy hladala recept na parenu knedlu a vyskocilo na mna 10 receptov a ked som si jeden vybrala,tak knedla sa mi aj tak nepodarila podla neho.Skor by som prijala appku na to,ze ked neviem co varit,tak zadam do appky druhy surovin co mam doma a ten by mi vygeneroval moznosti co z toho varit a z toho si vybrat inspiraciu.

Zbytočnosť, na toto používam AI 🙂