icon

Bude marcipán dobre držať na torte?

21. mar 2025

Dobrý deň, mám urobenú nahú tortu a chcela by som na bok torty dať z marcipánu meno. Bude to držať alebo mi to postupne odpadne? Nechcem to pokaziť, tak preto sa pýtam. Ďakujem

lauruska_sumienka
21. mar 2025

cisty,nepotrety korpus-co naha torta je- ti nema ako drzat ten marcipan. ci ho chces dat do tej medzery kde je krem?

maxik24
21. mar 2025

Ano, bude. Naha torta je predsa tiez potrera kremom, daj vacsie tvary, pismena, aby drzali vacsou castou na kreme.

20erika07
21. mar 2025

@maxik24 no záleží aj podľa typu krému, na maslovom, ganache, swiss bude držať ale na mascarpone a rôzne slahackove, tvarohove a pod, nebudu

lauruska_sumienka
21. mar 2025

@maxik24 to uz ale nie je naha torta ale polonahá a o tej sa autorka nezmienovala

maxik24
21. mar 2025

@20erika07 robim mascarpone kremy iba a vzdy drzi. Asi je rozdiel fondan a marcipan, pouzivam iba marcipan. Fondan drzat nebude.

berta100
21. mar 2025

Na mascarpone mi marcipan krasne drzi.

autor
21. mar 2025

Ďakujem veľmi pekne za odpovede, nakoniec som to nedávala na bok ale normálne na vrch.
Objednali sme nahú tortu od cukrárky (s mascarpone krémom) ale nedala tam meno, lebo sa jej pokazila 3d tlačiareň, ale ja som ho tam chcela, tak som bola kúpiť marcipán a meno som si spravila sama