icon

Čerstvá hmota alebo odležané guľky: Ako ich pripravujete?

21. dec 2024

Keď robíte domáce guľky, robíte z čerstvej hmoty alebo necháte cez noc v chladničke a potom tvarujete?

avatar
tairyx
21. dec 2024

Aké guľky? Lebo sú rôzne, teda ak sa bavíme o pečení.
Robila som marlenka guličky a tvarovala som ich hneď,nenechávala som odstáť v chladničke.

avatar
januska12323
21. dec 2024

Závisí od cesta. Ale ten názov má pobavil.

autor
21. dec 2024

Kokosové. Salko, kokos, Sušené mlieko

avatar
nikto_v
21. dec 2024

Ja dávam na 30 minút

autor
21. dec 2024

@nikto_v a co sa stane, ak to tam bude dlhšie?

avatar
hygienka
21. dec 2024

Veľmi stuhnú a už z toho guľky nespravis. Ja do chladničky nedávam vôbec. Zmiešam suroviny a robím guľky

avatar
nikto_v
21. dec 2024

Stuhne to ale nemusíš to ani dávať

avatar
osky
21. dec 2024

Ja som zarobila minulu nedelu na gulky aj na uliky.
Mala som to v dozach,v chladnepj spajzi.
Robila som ich az vcera a su mnam.hmota lepsie nazila,chute sa spojili...

Rovnako som mala zarobene kokosove linecke od min.piatku a piekla som az vcera....vsetko ok...

avatar
lenicka298
21. dec 2024

@tairyx môžem poprosiť recept na tie marlenka gulicky? Mam chuť vyskúšať niečo nové, a marlenka nám chuti 😄 ďakujem😊

avatar
adriena85
21. dec 2024

@lenicka298 ak by si chcela môžeš pozrieť aj tento recept https://www.tinkinerecepty.sk/medove-gulky-ala-... nám chutili

avatar
tairyx
21. dec 2024

@lenicka298 robila som podľa nasledovného receptu:

60g masla, 2 lyžice mlieka, 100g medu, 1 vajce, 300g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1 ČL sódy BB a štipku soli som spracovala na medové cesto (hustotou totožné s cestom na medovníky) a nechala som 1 hodinu v chladničke odležať.
Na papieri na pečenie som vyvaľkala plát- nemusí byť rovný lebo sa bude aj tak mixovať. Preložila na plech a piekla 6-8min pri teplote 200°C.
Vychladnutý plát som polámala na menšie kusy a rozmixovala v mixéri. Kúsok som odložila- cca 3 hrste na obaľovanie. Ostatok som dala do misky, pomlela som 100g vlašských orechov, pridala k rozmixovanému plátu a pridala som ešte konzervu karamelového salka. Spojila som to do masy a vytvarovala guličky, ktoré som následne obalila v odobratých omrvinkách.
Guličky som dala do malých košíčkov.
(Veľkosť guličky je asi ako klasická hophopka:D)

avatar
janci27
21. dec 2024

@tairyx presne podla tohto isteho receptu ich robim aj ja a su neskutocne vyborne, uplna topka vsetkych guliciek 🙂

avatar
lenicka298
21. dec 2024

@adriena85 ďakujem 😊

avatar
lenicka298
21. dec 2024

@tairyx super, ďakujem veľmi pekne. Vyzerá to jednoducho, vyskusam😊

avatar
liusa82
21. dec 2024

ja som robila z napolitánok a pomarančov ale môže sa vymeniť aj za mandarinky..Niektorú hmotu treba chladiť chvílku,inú vôbec.Dobré sú aj figovo pomarančové ale s tým sa mi nechcelo paprať tentokrát to treba pomleť figy na mlynčeku.Nemala som náladu ani chuť 😀Toto sa mi zdalo rýchlejšie https://najrecept.topky.sk/2016/12/vanilkovo-po...