icon

Chcem sa naučiť variť, ako prekonať strach z varenia ?

12. jan 2020

Ach baby.velmi by som sa chcela naucit varit...moj muz sice varit vie ale co som za manzelku ked nevarim mu pravidelne...ako ano rysky urobim ci zemiaky ci ryzu...ale take komplikovanejsie jedla omacky polievky nie...mam strasny strach ze to pokazim nebude to jedle a skoda penazi...trapi ma to dlho lebo muz je gurman a ja som dobra jedine jedlo vymysliet ale nie navarit ...muz sa nestazuje lebo vie varit ale ked ja chcem tiez...piect viem.nastastie.chvali si strasne moje pecenie ci zaviny kolace alebo buchty...dost zavidim ked tu vidim albumy ako niektore mamicky vyvaraju pozeram a hocorim si sak toto by som dala a ked to chcem navehnut ze to uvarim mojemu zbloknem sa a koniec...neviem ci je to tym ze ma mama nikdy nrjako k vareniu netahala ci k tomu nemam vztah alebo mam len strach...ale neviem to prekonat...ako decko som raz urobila salat ktory som pokaslala a mama na mna dost nakricala a odvtedy to nejde...ako to prekonat? Ako prekonat svoj strach z varenia? Tak strasne chcem varit aby bol moj na mna hrdy ale neviem sa prekonat 😩 co robit?

Strana
z2
prispievatel
20. okt 2020

"mam strasny strach ze to pokazim nebude to jedle a skoda penazi..."

Ja som živý príklad toho... Vôbec neviem variť. Žijem sám a stravujem sa po bistrách, vývarovniach a okolie kritizuje že je to drahé čo nevarím si doma. Kamaráti čo bývajú v podnájmoch kde sú viacerí v byte vravia že oni sa nevedia dostať do kuchyne lebo je obsadená spolubývajúcimi, ja ju mám k dispozícii 24h a nevyužijem. A ja presne tak dopadnem že keď som sa pokúšal piecť či variť tak sa to nepodarilo a škoda jedla a peňazí ako vravíš takže som minul na suroviny, nepodarok vyhodil a odišiel sa najesť do reštiky.

alienkami
20. okt 2020

@prispievatel a nemáš nejakú známu / príbuznú / kamoša / susedu na materskej (bez žiarlivého manžela 😅), ktorí to vedia a boli by ochotní niečo ti ukázať? Skús pozvať niektorého z tých kamošov v podnájme - že poskytneš kuchyňu na varenie (prípadne aj suroviny) výmenou za lekcie varenia 😋

simca06022011
20. okt 2020

@prispievatel co poznám slobodných chlapov aj starších, máloktorý sám doma pre seba vari.. A variť podľa videí si neskúšal? Ja sa učím tak veci ktoré som nikdy nevarila. Neviem si predstaviť taky nepodarok v kuchyni co by letel do koša... Začína na základnými vecami... Vývar, mäso na prírodno s prílohou, rezne... Vyprážané hocičo.. Pečene kura 😁

prispievatel
20. okt 2020

Simča jedine čo viem urobiť sú párky. Takže základné už mám za sebou. Neviem ako ostatní slobodní chlapi ale tak kamaráti preto nevaria lebo majú zdielanú kuchyňu čo je furt obsadená, tí čo sú u rodičov tak tým varí mama, kde je rodina ešte pokope je logickejšie navariť hrniec pre viacerých ale pre jednočlennú domácnosť kde ešte je možnosť teplej stravy na pracovisku už sa asi neoplatí doma variť keďže už sú aj lacné alternatívy kupovať si hotové. Ja to robím len z toho dôvodu že nie vždy je prístup k hotovému tak ako emergency riešenie to potrebujem. Len to mäso si spraviť to mi stačí. Ryžu som už raz robil tú instatnú čo vložíš do hrnca so sáčkom spolu a len vyberieš. Sáčkové polievky atď. Len sa im v obchode kde vypekajú pokazila rúra a už dva dni neni sú tie hotové pokrmy... Na tieto prípady nech si viem pomôcť so surovým.

cacianka
18. jan 2023

Daj mu naučiť sa 1 otázku, že ho po 4 h vyskúšaš, alebo rovno mu daj polovicu tvojho denného programu. Nech si vyskúša, geroj. ( Vyber také trochu ťažšie témy, aby lepšie pochopil🤫 ) a to som vs nerobila, dupľom medicínu, ale viem pochopiť že to nie je prechádzka.
Tiež by mi blikali kontrolky, či ti nezávidí že on má iba maturitu a ty ašpiruješ na titul, a ešte taký prestížny,alebo skôr sa cíti vopred menejcenný , veru ego muža je hmhmhm

alienkami
18. jan 2023

@cacianka prešla som si diskusiu (predsa len je už staršieho dáta a nepamätala som si detaily), ale neviem na čo reaguješ. Autorka nikde nepíše, žeby z jej "nevarenia" robil muž vedu. Ona má traumu z detstva, zo svojej mamy, ktorá ju sprdla za nepodarený šalát.
Autorka, keď už sme pri tom, podarilo sa ti niekam posunúť?

cacianka
18. jan 2023

@alienkami netuším o čom mi píšeš ? Ale potom som pochopila že mi nejako skákal mobil, a môj príspevok hodil do úplne inej , starej témy. Nechápem ako sa mi to stalo.🤔
Môj bol určený do diskusie o študentke, ktorej priatel vyčíta že nevarí, lebo sa učí na ťažké skúšky z medicíny 😵‍💫

teleskop
18. jan 2023

programy o vareni a peceni som pozerala pocas choroby z nudy a vdaka nim som zacala varit a piect s laskou a vo velkom

Strana
z2