icon

Chcem tvrdé medovníky

avatar
jankaovecka
8. dec 2021

Zienky, prosim vas, roky peciem medovniky a vzdy su makke. U nas ficia prave tie tvrde a nie a nie ich napiect. Vsade su recepty na makke a toto sa stale riesi. Ak mate niektora recept na naozaj chrumkave, kamenne medovniky, ktore take aj ostanu, podelte sa! Citala som, ze treba tenke a dlhsie piect, ale u mna to nefunguje:(
Dakujem! Juj, uz mi huba klopka ako by som si dala🤦‍♀️

Strana
z2
avatar
zuzanaokasova
8. dec 2021

@jankaovecka keď ich dlhšie budeš piecť, musia byť tvrdé...

avatar
vanda323
8. dec 2021

@jankaovecka Kúp z Kauflandu 😄😄😄 Moja mamka minule priniesla deťom, hrôza

avatar
zuzanaokasova
8. dec 2021

@jankaovecka pečiem roky tieto...ja dávam chlelieb do plechovky, aby boli mäkké

avatar
jankaovecka
autor
8. dec 2021

@zuzanaokasova a su tvrde? Ejha! Vyskusam!

avatar
jankaovecka
autor
8. dec 2021

@jankaovecka ja peciem na 160 s ventilatorom cca 10 min. Skoro vsetko tak peciem. Neviem, no.. kolko treba aby ostali chrumkave?

avatar
zuzanaokasova
8. dec 2021

@jankaovecka po upečení ich nechaj vychladnúť na plechu...pečies ich dosť dlho, tak by mali byť tvrdé...skús z polovičnej dávky recept, čo som ti poslala... skús na 170°C
Aby neboli také tvrdé 5-7min sa odporúča...

avatar
merlinja
8. dec 2021

My tiež také tvrdšie robíme, neznášam tie mľazgavé.

avatar
ladybug138
8. dec 2021

Tvrde medovniky su vraj take, kde do cesta nejde tuk..to som vcera pocula akurat 😃

avatar
amanta5
8. dec 2021

Tak ja som práve dnes piekla. Tie čo pečiem vždy, my máme radi ale mäkké medovníky. No dnes som ich tam zabudla, hneď prvý plech (17min na 160st), a teda sú tvrdé statočne, ale nie sú spálené 🙂
Podľa mňa pečieš krátko. Ak pečieš s ventilátorom, treba ešte ubrať stupne a piecť dlhšie. Ty ich potrebuješ vlastne vysušiť. Skús piecť na 130st s ventilátorom, aspoň 15 min. Sleduj ich priebežne a uvidíš 😉

avatar
moniquer
8. dec 2021

@ladybug138 Nie je pravda 😉 pečiem beztukové a sú mäkké 🙂

avatar
taga
8. dec 2021

Daj vela medu.

avatar
sarka010
9. dec 2021

@jankaovecka ahoj, mohla by som ta ja poprosiť o recept na tie makkucke?? ☺️☺️ Ďakujem ❤️

avatar
u2jana
9. dec 2021

@jankaovecka daj viac muky ;)

avatar
jankaovecka
autor
9. dec 2021

Dakujem dievcata, skusim piect este dlhsie a na tenko vyvalat. Ja vzdy na cca 0,5 cm, take kone hrube. Vsetky recepty co som doteraz robila su vzdy makke.

avatar
jankaovecka
autor
9. dec 2021

Dokonca aj robim od oka normalne cesto! Ze kilo muky, zo 6 vajec (kolko mam doma, aby vychadzalo), trocha masla, pol pohara medu a od oka tekutinu, plus koreniny..
Uz sa tesim! V sobotu budem robit, dam vediet ako dopadli😀 skusim tu hore recept!

avatar
zuzikq91
13. dec 2021

Ja mam makke, ale ked ked necham vylozene na tanieriku, tak stvrdnu a vzdy vsetky tak stvrdli, aj linecke sa zacnu susit, treba skusit tak.

avatar
kubkovamama
13. dec 2021

@jankaovecka ja robim takto:300g hladkej muky,180g praskoveho cukru,40g medu,trosku prasku do pečiva alebo sódy,korenie medovnikove,2 vajcia.Su ako kamen 🙂 Ale na vysokú teplotu 200-220,max 10min

avatar
darina_planavska
13. dec 2021

@ladybug138 presne tak, mám tiež taký recept niekde.
Cesto je veľmi náročné vypracovať, keďže mokrá surovina je iba vajce a med. Vždy mi idú ruky odpadnúť 🥴

avatar
mackamosna
13. dec 2021

@jankaovecka po dopečení nechať na balkóne, zaručene budú ako kameň 😂😂

avatar
kikaaa444
13. dec 2021

Ja zas naopak . Chcem mäkké a sú tvrde 😂 včera to iste . U mna asi chyba že valkam cesto na tenko a nechám dlhsie . Keď necháš dlhsie tvrde budú určite

avatar
silesias
13. dec 2021

@sarka010
@kikaaa444
800g múka
300g praskovy cukor
1ks palmarin
4ks vajcia
3PL med
1KL soda
1KS prasok do peciva
3-4KL pernikove korenie
Cesto na 4-5hod do chladničky. Piecť 175°-200° 5min po upeceni potriet vajcom a sú makkucke ako oblacik.

avatar
halci
13. dec 2021

Ja som tento rok prvykrat robila medovniky z hladkej muky 00 extra special a boli 1x makke, co mne vyhovuje. Predtym stale len z muky T650 a boli tvrde.

avatar
halci
13. dec 2021

Ja mam takyto recept:
1kg hladká múka T650 preosiať
1/2 kg práškový cukor
2 ČL škorica
1 ČL zomletý klinček, 1 ČL zomletý badyán
12,5 dkg Hera
1/4 kg medu - nahriať vo vodnom kúpeli
1 ČL sódy bikarbóny
4 vajcia
1/2 dcl vody

Vypracovať cesto a nechať v chlade odstáť 24 hodín.

avatar
ellaella1
13. dec 2021

@jankaovecka a skúsiť ich skladovať v otvorenej nádobe? Ja mam tvrdé aj tie, co majú byť mäkké hneď 🤣

avatar
poopsie
13. dec 2021

@halci múka T650 je na chlieb

avatar
poopsie
13. dec 2021

Nedaj sódu a budú ako kameň 😅svokre sa také podarili... Lebo bol v recepte pdp

avatar
zanet_ronny
13. dec 2021

@zuzikq91 to iste aj u mna 😉

avatar
dzejsik
13. dec 2021

@jankaovecka staci ked ich nezabalis do vdzuchitesnej nadoby ale napr do papierovej skatule… vyschnu a budu tvrde cely cas

avatar
janba
13. dec 2021

Minule sa mi (omylom) podarili tvrde, ked som dala o 40g menej Hery.

avatar
foxyfox
14. dec 2021

Daj ich upiecť mne, ja zaručene zbabrem každý recept na medovníky 😂

Strana
z2