icon

Chutný koláč na narodeniny

katka13katka
18. apr 2021

Ahojte... Čoskoro mám narodeniny a v práci máme zaužívané, že oslávenec donesie nejaké koláče alebo chlebíčky. Viete mi prosím poradiť nejaký chutný koláč, ktorý by som mohla upiecť? Alebo čo nosíte do práce vy? (Sme celkom dosť veľky kolektív, cca 60ludi.) Ďakujem za tipy.

Strana
z2
zirafienka
18. apr 2021

@katka13katka a vieš, že ma to napadlo ako prvé, že to bude štátna správa😀

simca06022011
18. apr 2021

60 ľuďom? To aj realne sa 60 ľudí nazbiera tam a zagratuluju ti? Véd to musí byť každú chvíľu oslava v práci 😂
Inak je to psycho, isla by som k lekárovi 😂 ja zvyknem hocikedy dobehnúť do prace s misou koláčov, pagacov... Ale toto nie 😂 60 ľuďom narob nejaké mini slané veci, alebo u nejakej babky objednaj plech rezov a nakrajajte plech na malé porcie 😁

simca06022011
18. apr 2021

@zirafienka aj ja som na to myslela 😂 nechcela som to písať, ze by som ako zamestnávateľ bola nadšená, ale potom ma napadla škola alebo úrady 😁 a som bola ticho 😁

lula313
18. apr 2021

Ja som robila tak, že som kupila 2 balíky chipsov + tyčiniek, dva balíky mini Mars/Twist/deli, balik cukríkov a upiekla plech koláču. Každý si vzal to, na čo mal chut. Kamoska zas robila to, že priniesla tri misky nátierok s nožmi a 2 balíky krajanych sendvičových chlebov a každý si natrel/zobral podľa svojej chuti. My sme sa aj skladali na darcek oslávencom, čiže to pokrylo náklady na občerstvenie.

katka13katka
autor
18. apr 2021

@simca06022011 nieee, všetci negratuluju, to by sa nestíhalo. 😀
@simca06022011
aj takto by som to mohla poriešiť. Babka rada pečie a problém vyrieseny😀

elenita
18. apr 2021

@katka13katka ja som teraz manzelovi do prace piekla 2 zaviny (makovy a pudingovy) a potom velmi jednoduche chutovky z listkoveho cesta - take akoby pizza slimaciky a jeden "zavin" - na hotove listkove cesto som bachla 2 tabulky cokolady, nakrajala banan, prikryla, hotovo 😋

bibina32
18. apr 2021

@katka13katka my sme tiež veľký kolektív, ale kto chce donesie nejaké keksy ( horalka, siesta) alebo čokoládová tyčinka ( delí, deva). Zvyčajne čo je v akcií.

slavkadi
18. apr 2021

@katka13katka inak v poslednej dobe sa u nás osvedčili zmrzliny, oslávenec donesie tie litrove, dve tri príchute a každý si naberie do šálky/pohára či do kávy 😋 alebo nanuky

enoula
18. apr 2021

Muffiny v kosickoch alebo rovno na plech a pokrájané na kusky, bábovka, pernikova roláda, brownies, vsetko jednoduche, chutne, nenáročné, netreba chladnicku na to.

zuzlaka
18. apr 2021

My sme si dávali len tak s kým sme si najbližší. Neviem si predstaviť, žeby som všetkým, veď to by som sa zbláznila 🙂

hlubik
18. apr 2021

@katka13katka medove kolieska obliz prst

domak2
18. apr 2021

@katka13katka pre 60 ľudí by som napiekla maximálne takto 😅

elizabet173
18. apr 2021

@katka13katka choré, ale toto máš rýchle https://www.mimibazar.sk/recept/13706/vynikajuc...
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/prepadavany-ko...
Ja by som na najbližšiu poradu priniesla znovu dva koláče s tým, že tento zvyk sa ti nepáči a nabudúce prinesieš až na okrúhle narodeniny. Dúfam, že ich nemáš o rok 😀. A bolo by mi srdečne jedno, kto ma ohovára. Veď to musíte mať sladké stále a keď majú narodeniny dvaja, traja alebo viacerí naraz?

uriva
18. apr 2021

Ahoj, ja robím pre veľa ľudí(ale teda 60 ich ešte nebolo, vždy tak okolo 40tky a to už je veľa) vždy Pečené rafaelo - recept je tento: 2 vajcia + 1 šálka kryštálového cukru + 1 vanilkový cukor vyšľahať, pridať 1 šálka vlažného mlieka + 2 šálky hladkej múky + 1 prášok do pečiva. Dáme na vyšší vymastený a vysypaný plech (nie na papier!). V miske zmiešame 1 šálku kokosu + štvrtina šálky kryšt. cukru + 1 vanilkový cukor a zmesou posypeme neupečené cesto. Pečieme, kým vrch nie je dozlata (tak 15-20 min na 170-180°) a na horúce vylejeme postupne 2 nevyšľahané šľahačky. (alebo podobný aj s foto https://www.recepty.cz/recept/rezy-raffaelo-4828). Urobíš večer za pol hoďku aj s pečením, dáš do chladničky a máš, iba nakrájaš. A vždy, keď ho niekam spravím, tak recept beriem so sebou - ešte sa mi nestalo, že by niekomu nielenže nechutil, ale nepýtal si recept ;). Šialene jednoduchý, pár surovín a straaaaašne dobrý!

andreatytler
19. apr 2021

@katka13katka Najrychlejsi a najjednoduhsi kolac (a mozno aj najlacnejsi):
Oblatkove rezy s karamelovym salkom
Kup oblatky na oblatkove rezy (hadam tak na 4 kusky aby bolo aspon 80 zakuskov)
Kup 5-6 konzerv salka
Uvar konzervy salka vo vode este pred tym ako ich otvoris. Var den dopredu, na malinkom plyne aspon 2 hodiny.
Otvor konzervy a vyklop skaramelizovane a zhustunute mlieko do mysky, zamiesaj a napln tym oblatky.

ibrunova
19. apr 2021

@katka13katka keby si urobila napr pizzové z lístkového cesta? Slané kolieska s klobásou. Zo sladkého možno toto, je toho dosť, možno dve dávky https://www.mimibazar.sk/recept/21990/pudingos

elenita
19. apr 2021

@uriva no toto musim vyskusat 😇😋

katka13katka
autor
19. apr 2021

@uriva ooo tento robieva moja babička, dobrý nápad 👍
@andreatytler to poznám, ale robievam už z karameloveho salka a nemusím ho variť.
@ibrunova asi urobím,jedno slané a jedno sladké. Dik za rady ☺️

Strana
z2