icon

Čistenie sardiniek na nátierku

15. jún 2025

Ahojte ženy, mám otázku, čistíte sardinky pri robení nátierky? Lebo... Ja áno. Vyberiem chrbticu, ošúpem kožu, odrežem prípadné plutvičky. Až potom to rozšľaham / potlačím vidličkou.
Moja mama, a vlastne každý naokolo, vyleje celé sardinky do mixéra. Teraz som si prečítala o tom, ako kosti z nich sú excelentným zdrojom vápnika. Okey, môžem to skúsiť, ale nebude mi tá chrbtica chrúmať pod zubami napriek zmixovaniu??? 😐

Vy ako, čistíte či nečistíte?

viestta
15. jún 2025

necistim ani ked robim len v miske s vidlickou. Tam nena co chrumat

lukbe
15. jún 2025

Necistim, roztlacim vidličkou, primiešam co treba a je to. Nič necítiť.

0silvia0
15. jún 2025

Robim raz za cas tuniakovu natierku, sardinkovu som robievala kedysi, a vyberala som tie chrbtice aj ine vnutorne zalezitosti. Ked sa s tym nevies stotoznit, rob tuniakovu

zuzana76
15. jún 2025

ja som cistila tiez, uz som ju davno nerobila, skor tuniakovu, plutvy by som dala aj teraz prec a chrbticu by som nechala, ano, je tam vapnik

marcellka32
15. jún 2025

Vyberám chrbticu, odrezen plutvy aj chvost, mne to vadí

rozculena
15. jún 2025

čistiť tie miniatúrne sardinky? na to by som potrebovala lupu.Zjem to celé,tak ako to je,aj bez robenia pomazánky

beky223
15. jún 2025

Keď roztlačam vidličkou, vyberám chrbticu, ale väčšinou dávam do mixéra a tam ozaj netreba nič, všetko sa rozmixuje 🙂

gondyo
15. jún 2025

Vyberám chrbticu..neznášam to medzi zubami..

nelka93
17. jún 2025

Cistim, nedokázala by som to dat do úst s kostickami a kožou.

margotka17
17. jún 2025
@0silvia0

Robim raz za cas tuniakovu natierku, sardinkovu som robievala kedysi, a vyberala som tie chrbtice aj ine vnutorne zalezitosti. Ked sa s tym nevies stotoznit, rob tuniakovu

@0silvia0 tiež robím tuniakovu s čili papričkou,vje výborná. A hej, sardinky som čistila aj ja 😏

0silvia0
17. jún 2025
@margotka17

@0silvia0 tiež robím tuniakovu s čili papričkou,vje výborná. A hej, sardinky som čistila aj ja 😏

@margotka17 no vidis, pridat chilli mi nenapadlo, nabuduce vyskusam👍

margotka17
17. jún 2025
@0silvia0

@margotka17 no vidis, pridat chilli mi nenapadlo, nabuduce vyskusam👍

@0silvia0 to už kúpiš kovového tuniaka s čili, na plechovke hore je nálepka a tam je čili.

0silvia0
17. jún 2025
@margotka17

@0silvia0 to už kúpiš kovového tuniaka s čili, na plechovke hore je nálepka a tam je čili.

@margotka17 aha, ok

prasiatko30
17. jún 2025

Kebyze su cerstve tak sa s tym bavim ale z konzervy zalezi od toho kolko tam toho je

margotka17
17. jún 2025
@0silvia0

@margotka17 aha, ok

@0silvia0 takto vyzerá, je najlepší zo všetkých, čo som mala ja.

wiccawicca
17. jún 2025

Tiež vyberám tú chrbticu koľko ide ale nešúpem inak nič