icon

Čo chutné variť počas 40-dňového pôstu?

4. feb 2024

Dobrý deň prajem. Čo varíte prosím cez toto obdobie, aby ste vyžili 40 dní ? Ďakujem

ivangeline
4. feb 2024

To, co obycajne. Svokra napr. dodrziava bez masa stredy a piatky. Pre mna je postom nejest sladkosti. ;)

gaia14
4. feb 2024

my doma maso nejeme vobec, ak tak v restike si dame, takze to co vzdy 😀 strukoviny na milion sposobov, zemiakove placky, spagety s pestom, wrap plneny zeleninnou omackou syrom, hlivovy paprikas, cestoviny s tvarohom, zeleninove lasagne...

januska12323
4. feb 2024

To čo vždy, nie sme kresťania. Vy ste a ešte ste ho nikdy nedodržovali?

hablko2
4. feb 2024

Ja si cez pôst odrieknem sladkosti a v piatky mäso. Inak pôst od mäsa dodržiavam vždy na prvý piatok a keď nie som v práci, tak aj iný piatok, ale keďže sa stravujeme v práci, tak sa to inak nedá. Aj keď som teda neporadila 🥲

euka210
4. feb 2024

Nezijeme v dobe a ani nie sme mnisi, aby sme jedli len kase a zeleninku, co jedavali oni cely post...tot nas farar dnes na kazni.
U nas ako greko su stredy a piatky bez masa, ostatne dni normalne, takze v tom nevidim problem. Manzel si niekedy daval prisnejsie, ale neviem ako planuje toho roku.
Toto je zaklad, co si clovek da sam, je len na nom. Mne by asi bolo treba na 40d vypnut Mk 😁

morusha
4. feb 2024

40- dňový pôst hlavne nie je o jedle, aj keď určitá striedmosť je namieste, ale hlavne o modlitbe, odopretí si "pôžitkov", toho s čím máme najväčší problém a čoho sa ťažko zriekame. Pre každého to môže predstavovať niečo iné napr.obľúbený seriál, internet, zábavu, cigarety, rôzne individuálne sebazapretia, čo sa týka jedla mohli by to byť sladkosti, káva, nie nevyhnutne mäso( okrem piatkov samozrejme) alebo naopak robíme nejaké dobré skutky podľa možností (obetujeme svoj čas).

zuzuliennka1
4. feb 2024

@januska12323 som krestanka ale teda - 40 dnovy post pred velkou nocou nie je o hladovani a nejedeni masa 🙈😅 to je tak, potom sa siria bludy

zuzuliennka1
4. feb 2024

a ty vobec vies o com je tych 40 dni postu? ocividne uplne nie

mikadooo
4. feb 2024

Šošovicový prívarok s vajcom, strapáčiky alebo bryndz. halušky bez slaniny, palacinky, špenát s vajcom, vajcové slíže, rybie filé so zemiakmi, krupicová kaša, pirohy bez slaninky, zemiakový prívarok, segedín bez mäsa (prípadne daj sójové ak zjete), fazuľová polievka biela, ovocné gule, omeleta, cestoviny s paradajkovou omáčkou, pizza kukurica cibuľa syr (u nás obľúbená kombinácia, aj keď tá šunka tam samozrejme trošku chýba🙂), vyprážaný syr/karfiol/brokolica, halušky s vajcom, rybie prsty, hrachová kaša, buchty, cestoviny s pestom. A tak ďalej.

vanilkovazmrzka
4. feb 2024

Nic, ved sa mas postit