Čo dávate deťom do školy na desiatu?
Uz ma nic nenapada,moja 7 rocna dcera nezje vsetko (z coho ma ide porazit,lebo co doteraz lubila,teraz tvrdi,ze nelubi a ani nezje 😠 )
Nie, vôbec mi to nevadí Zdenka 🙂 Vyskúšala som už aj staročeskú slaninku od nich - tá bola taktiež výborná a ešte vidiecku tlačenku - tá môjmu drahému šmakovala 😅🙂
@zdenkatv3 viem, že sa musím sama rozhodnúť ale keď vidím túto fotku od teba, tak už som asi aj rozhodnutá 😂😂😅😇 Toto sa ti podarilo, dobrý nákup si spravila 👍👏🙂 Dnes asi pôjdem tiež na nákup 😂🙂😉
Našťastie ešte takéto veci okolo detí nemusím riešiť no viem, že to raz postretne aj mňa. Ale prečo som sa sem rozhodla napísať? Všimla som si, že baby tu diskutujú aj o zdravších produktoch a o tých by som chcela aj ja pokecať. Doktorka mi povedala, že mám vysoký cholesterol a tlak. Že mám obmedziť mastnejšie jedlá a podobne. Čo teda môžeš teraz jesť? Mali ste niektorá s týmto problém??
@si_sa_6 veď počkaj, raz ťa to dobehne a budeš si lámať aj ty nad tým hlavičku🙂😅😂 To som si všimla aj ja a keď som zbadala tvoju správu tak som sa rozhodla, že ti poradím, keďže už vyše roka a pol sa stravujem zdravšie (teda snažím sa o tom a už sa mi to konečne aj darí). Ak máš vyšší cholesterol a tlak, tak by si nemala jesť mastné jedla a hlavne by si mala jesť produkty s vysokým obsahom mäsa a podobne. Taktiež dobre by bolo, keby si si robila domáci chlieb a jedla viacej zeleniny a ovocia. Chceš vedieť presne môj jedálniček alebo ako by som ti mohla ešte viac pomôcť?
@lujziana44 som rada, ze si sa tak rychlo rohodla😉 A pochval sa, aj si bola vtedy na tom nakupe? Som tu uz dlho nebola vas babule pozriet, tak konecne sa mi to podarilo🙂🙂
@zdenkatv3 moja ahoj 🙂 Pozerám, že sem chodíme obidve len tak sem-tam 🙂 Tiež nemám moc čas tu vysedávať, keďže moje deti ma dosť zamestnávajú ale aj im chcem všetok voľný čas venovať! Čo sa týka toho nákupu o ktorom sme sa tu bavili, tak samozrejme že som bola a už odvtedy aj viac krát 🙂 🙂 Moje deti si veľmi obľúbili šunku Amálku, takže už nakupujem len tú 🙂 😀 A naučila som sa tým pádom chodiť do jednoty 🙂
Domáci kvaskovy chleba, domáce maslo pripadne nejakú strukovínovu nátierku, občas syr, vždy kúsok ovocia ci zeleniny a zopár orieškov, sušeného ovocia, na pitie vodu.
Sračky ako tavený syr, šunku, salámu, brumika a podobne určite nie, načo si denne otravovať dieťa. Občas, prilezitostne nech si dá ale denne zaťažovať malý organizmus taviacou soľou, eckom, cukrom načo.? To už jej môžem potom rovno pribaliť aj pivo s cigaretami
@lujza123 poviem ti, ze aj ja som sa zo zaciatku snazila aby moj Miso nejedol niektore potraviny ale ako zacal chodit do skolky, tak som to prestala riesit, kedze tam im aj tak vsetko mozne davaju. tak cela moja snaha aj tak neviedla k nicomu.
@lujziana44 no veru, chodime sem velmi malo ale mne sa castejsie ani neda😕 Aj by som sem napisala jedno prirovnanie ale nebudem radsej verejne, aby som nahodou niekoho neurazila😅😀 Tak super potom, taketo veci rada citam😉🙂 Vidis a vcelku fajn veci tam niekedy maju, ze? Ja som tam naposledy aj lego kupila😀
@zankapetro tomu verim, kedze asi ziadna skolka a skola na Slovensku nepreferuje zdravu stravu! Davaju detom jest to, co je najlacnejsie a teraz to uz duplom tak bude, ked bude stat preplacat obedy!
@stvura hm, tak potom sa ospravedlnujem ale nevedela som, ze nejaka skola ci skolka tak fungovala. Ako ja by som prijala, keby sa to zaviedlo ale ako pises, kazde dieta je ine. Kazdopadne ja sa mojho maleho snazim ucit na zdravsiu stravu ale ako to bude, ked bude vacsi ani sama neviem. A vidis, staci jeden bufet, kde si decka moze vybrat co chcu a hned je po zdravej strave :D :D
@ratira som sama zvedava, ako to bude, ked bude stat preplacat jedlo. ale dufam ze aspon tak, ako doteraz. a co take zdrave mu davas papat? ake potraviny mu kupujes? davas mu aj sunku a ine udeniny?
@zankapetro nie si sama, ktora je zvedava ako to bude fungovat🙂 Vies co, snazim sa viacej zeleniny davat do jedal, snazim sa maso robit na vode alebo na olivovom oleji a ked sunku tak len viac percentnu, vcelku mame oblubenu tu Amalku sunku od Krasna, takze tu vacsinou kupujem. A tak jogurty, ovocie, atd. Ved to poznas, zdravsia strava😉🙂
Môjmu prváčikovi Patrikovi sa tiež snažím robiť zdravšie desiaty. My sme tak ale naučený celá rodina sa stravovať, takže mu to nerobí problém. Ani na školské obedy som ho do školy nedala, lebo tam predsa len všetci dobre vieme, ako varia. Ja som ešte na materskej s mladšou dcérkou, takže sa mi dá variť a som rada, že môj synček chodí po škole rovno domov. Uvidíme ako to bude, keď začnem chodiť do roboty ale snáď niečo dovtedy vymyslím 🙂
@ratira maso na vode vam chuti? ja som to raz skusala a bolo to take bezchuti, nikto mi to nechcel jest, tak som to potom sama musela vsetko pojest:D:D ta obsahuje kolko % masa? a ake jogurty zvyknes kupovat? tie nizkotucne, ci?
@strawberry17 tiež moc mliečne nedávam..

@lujziana44 nooo to sa uz rozhodnut musis sama 🙂 Akurat pred polhodinkou som prisla z obchodu, bola som sa s Miskou prejst a kedze chladnicku som po vikende mala v biednom stave, tak som ju naplnila a kupila som aj tieto fajnove sunky a parky (prikladam fotku, aby si mohla zavidiet a slintat 😀 😀 )