Čo dávate deťom do školy na desiatu?
Uz ma nic nenapada,moja 7 rocna dcera nezje vsetko (z coho ma ide porazit,lebo co doteraz lubila,teraz tvrdi,ze nelubi a ani nezje 😠 )
u nás pripravuje desiatu deťom svokra, sama to navrhla, lebo robí desiatu aj pre seba, väčšinou je rožok s nátierkou, maslom, syrom+šunka, saláma, paprika, uhorka atď. A dcéra chodí v škole na mliečnu desiatu a veľmi si ju pochvaľuje, hlavne keď majú puding, krupicu 🙂
striedame rožok so šunkou, alebo saláma, k tomu zelenina, na spôsob obložená bageta/ žemľa
občas hotdog
sladké pečivo
rožok s medom/ džemom
pizza rožky
pomazánky- vajičková, bryndzová, rybacia, ...
a ovocie
ahojte, este nemam skolaka, ale je to zaujimava tema.. ale nebojite sa, ze sa natierka, syr a podobne za tie 2-3hodiny pokazi? ja som v tomto asi dost opatrna, lebo som uz prekonala salmonelozu 😠 takze ked bude chodit maly do skoly, asi tiez nebudem vediet co mu dat, tie mliecne desiaty priamo v skole su asi dost fajn, tiez som ich mala ako dieta rada 😉
Ahojte. Občas varujem moje malé sesterničky a vždy sú rady, keď im na desiatu pripravím ovocný šalát z melóna a ananásu. Energetické, osviežujúce, pre deti veľmi chutné a v pohodičke desiata vydrží tie 2-3 hoďky. Odporúčam 😉
http://dobruchut.azet.sk/recept/15663/fotorecep...
@cornelia91 šalát vyzerá výborný, ale do školy nevhodný ☹
ja davam jogurt, termix, puding, rozok s maslom a sunkou, pripadne s natierkou. sladky rozok, croasant, pizzove alebo brynzive formety, borek (nieco alo listova rolada na slano), kolacik kis (tiez na slano), ovocie, obcas detsku vyzivu tu v kelimku. zeleninu mi v skole nezje max troku mrkvy, alebo mlady kalerab ale to ma vzdy aj nieco ine okrem toho
u nás základ su ranajky ,dá si niekedy jogurt a ovocie,ovs.kašu,inokedy ryžovu a k tomu orechy atd,to strieda ,podľa chuti ,no to si dopraje a pekne sa naje ,čiže má energiu
a na desiatu mu stačí chlebík,rohlík s nátierkou ..ovocná šťava ,voda ,do družiny má v desiatovníku ešte druhý rohlík,alebo maškrtu ,cereálnu tyčinku ,piškotu..banán..v malej mištičke si zvykne brať oriešky,alebo taku zmes s hrozienkami,suš.banány.. ako kedy..aj podľa sezony ,aby sa to nerozpustilo,nerozmačkalo ,nepokazilo,preto nedávam do školy jogurty a podobné jedlá a podľa toho ešte koľko maju hodín
,na obedy chodia ,tie su ale pre nás bohužiaľ zatiaľ zbytočne platené ,kedže maju často maso ,čo moj teda nemusí..ale tak má aspon polievku,alebo prílohu a domov chodíme okolo tretej čiže sa naje doma
v škole u nás šaláty a ovocie nehrozia ,moj má rád čerstvé, nie obschnuté,preto mu dávam ovocnu šťavu ,tu vypije
Ahojte, neviete ci poradit, ci su aj take boxy na desiatu, ktore maju vo vnutri viac prirhradiek a idealne keby su termo?
Ahojte maminky😉🙂 Rada by som oživila túto tému, keďže mám každodennú dilemu, čo spraviť môjmu Tomáškovi do školy na desiatu😕 Mávate to aj vy, alebo som jediná?? Potešte ma nejakými receptíkmi, ďakujem😉🙂
je skupina https://www.modrykonik.sk/group/5884/
moje deti si vyžadovali veľmi bezfantazijnú desiatu- kneckebroty a ovocie- nesťažovala som si- vždy doma, nepokazí sa, dá sa pripraviť večer 🙂
a kedže mali bohaté ranajky a obed doma, nemala som potrebu to riešiť
@lujziana44 asi nepoznám mamu, ktorá by nemala problém🙂u nás sa neje šunka, salám, takže rôzne žemle kupujem nech nemá stále to isté...maslo, ostiepok, údené nite, bryndzová pomazánka bez cibuľky, pribinak a vianočka, Mliečna ryža,k tomu vždy kúsok ovocia, občas orechovnik k tomu mliečny nápoj typu Srdiečko, acidko...
No je to ťažké, lebo vajíčko nie, papriku paradajku moc nechce, šunku nezje....pastety nejeme, sladke nechcem davat iba z núdze občas dám vianočku s džemom a pod....prídu mi jeho desiate fádne a hnusne🙂ale on ich také chce...syrový kráľ
@lujziana44 ešte občas dám sladkú žemličku a jogurt, ovocie oriešky to jedáva doma...keby mu ráno chutilo jesť bola by som za to nech rožok či chlieb je doma a na desiatu len ovocný šalát, či jogurt....
@anabeth ďakujem, nevedela som, že je aj skupina. Pridám sa do nej😉 Fú, tak toto by mi môj vôbec nezjedeol😕😔
@eliska13 smiem sa spýtať, že prečo neje šunku? Môj keby mohol, tak v kuse by tlačil len šunku, slaninku alebo párky. To je jeho! No to mu samozrejme niekedy spravím na raňajky ale zase nie až tak často. Tak vy sa tak zdravšie stravujete, že áno?
Davam to co zje a smiev,cize nejake ovocie,al zelenina,knackerbrot,oriesky co si vyberie vecer predtym...
@lujziana44 nie, nemám ten pocit, že zdravšie.Ja sama zjem šunku len ako hemendex, keď už tak si kupujem tu Schwarzwaldsku susenu tu občas doma zje.klobasu zjem len v polievke, alebo vo francuzakoch.A slaninku len na grilovačke🙂),sme rozmaznaní.
@lujziana44 a neviem prečo nechce sunku, keď bol malý občas ju jedol.Parky možno raz za mesiac Spišské, ale len ja🙂)ja zjem všetku zeleninu, mozarellu, Nivu, hermelin mne stačí reďkovka syr a rožok, paradajky, paprika....
@eliska13 aj ja mám ten pocit, že sme dosť rozmaznaní 😅🙈 Kupujeme si len kvalitné produkty, ktoré obsahujú najviac mäsa a podobne. Teraz sme si dosť obľúbili jednu značku a oni majú bombovú šunku a taktiež aj klobásku a slaninku😀😀 A tak možno ju ešte začne papať. Koľko má rokov?
ahojte u nas velmi chuti tortila, Ninka si ju naplni cim chce, natriem bielym jogurtom, aby nebola sucha, a donutra sunka/kuracie maso -zo vcerajsej vecere 🙂 syr, salat , paradajka, uhorka. syn si da len sunku a syr pre neho je to zelene nebezpecne. do malej krabicky mrkva, uhorka, cherry paradajky. ovocie, rohlik, chlebik to je klasika. do malej krabicky mix oriesky susene ovocie. ale tiez sa neviem zbavit pocitu ze stale je to to iste 🙂
@minier vidím, že všetky "mamičky" máme rovnaké pocity. Ale tak je to dosť náročné vymýšľať stále niečo nové a ani toľko vecí na trhu nie je, že by stále mohli mať naše deti niečo iné na desiatu, no nie? Ale tá tortila ma oslovila, ju kupuješ alebo robíš?
@lujziana44 tak receptov je dost, len keby sa to cloveku chcelo vsetko pripravovat a robit :-/ 😀 Mna to sice este len caka ale uz teraz si neviem predstavit, co o par rokov bude trendy jest a ci stale tieto klasicke produkty budu na trhu. Napriklad taka sunka a slaninka od Krasna - tie mne osobne velmi chutia a dost casto ich kupujem. Len ktovie, ci ked moja dcerka vyrastie este stale dostaneme kupit taketo veci, ked uz teraz stale propaguju len zdravu stravu. Ty sa stavujes zdravo ci si tiez taky neutralny clovek ako aj ja?
@zdenkatv3 myslíš si, že zdravé potraviny úplne nahradia terajšie nezdravé? Ja myslím, že nie! Stále budú v obchodoch aj také, aj také a ľudia sa budú môcť rozhodnúť. Jedávaš iba ich produkty? Ktorú šunku kupuješ, tú kuraciu? Jasné, ja som úplne neutrálny človek a prevažne jem nezdravé veci (viem, že sa nemám čím chváliť ale chutia mi veľmi!) 😀 😀 😀
@lujziana44 vies, uz teraz je to dost take, ze tlacia dopredu zdravu stravu ale bodaj by si mala pravdu a stale by boli aj take aj take potraviny a produkty. Tak by to bolo najlepsie 🙂 Vies co ako kedy, niekedy kupim tu kuraciu sunku z prs a niekedy kupujem aj detske ako je Amalka alebo Kaja - tie obsahuju vysoky obsah masa a preto nam velmi chutia aj tieto detske. Z toho si nic nerob, aj ja mam rada nezdrave veci. Na tom nic nie je predsa!
Ale baby vôbec sa nemusíte plašiť, stále budú v obchodoch aj klobásky, slaninky a sladkosti😂🙂 Aký by bol život bez toho? Predsa žiadny!! A zdeni, tú šunku Amálku si kupujem aj ja. Tá je božská 😉🙂👍
Po pravde by som si to nevedela predstaviť! Chýbalo by mi to! Najčastejšie ti túto kupujem ale vyskúšala som už aj iné ich produkty 🙂 Prečo sa pýtaš?
@zdenkatv3 to je pravda, že tlačia ale stále to je na rozhodnutí samotných ľudí, čo si kúpia a čo budú papať 🙂 Inak to som si všimla, že tie od nich väčšinou obsahujú až okolo 90% mäsa, čo je ozaj dosť veľa! A je to pravda, že oni neobsahujú lepok?
@telusikk len tak zo zvedavosti som sa spytala, snad ti to nevadi, ci vari ano? Co od nich si este papala? Daj nejaky tip, co sa oplati 😉 🙂
@lujziana44 a prave preto si produkty od nich kupujem, lebo obsahuju maso a nie ziadne nahrady ako tie ine lacne sunky!! Ano, je to tak, neobsahuju lepok!
@zdenkatv3 už to teda chápem a normálne neviem, či ich nezačnem kupovať aj ja 😉 😝

Rozne...tiez musim vopred premyslat a kombinovat tak, aby to aj malemu chutilo a podla moznosti to nebolo vyslovene nieco nezdrave...keby bolo na nom, tak kazdy den sladkost 😀
Ale co tak najcastejsie striedame: rozne ovocie, aj mrkvu ma rad, brumiky, bebe susienky alebo ego susienky, roztek s maslom a syrom, pripadne kvalitnou sunkou, tuniakom, jogurty alebo jogurtove mlieka.