icon

Čo dávate do vianočnej kapustnice?

heltova9
21. dec 2020

Ahojte na Vianoce sme vzdy mavali kapustnicu cistu bez kapusty. Davam kapustnicu, cesnak, cibula, susene hriby, korenie, zemiaky. Robievate aj vy taku? Co este pridavate? Dakujem pekne 🙂

Strana
z4
mishka81
23. dec 2020

Kapustnica bez kapusty nieje kapustnica ale nejaká čudná polievka, ktorá síce moze byt dobra ale nie je originál kapustnica. Ked to nema kapustu, 3 druhy mäsa (čerstvé aj udene), klobásu a sušené hriby tak to pre mňa kapustnica nie je🙈 a keďže je post, tak u nas sa 24 neje.

rebeka6615
23. dec 2020

@mirage Liptov - Ružomberok. Ale ani u nas to takto nevari kazdy 🙂

petulo18
23. dec 2020

@adrian3010 iba jusku, kapustovu stavu kyslu. Predavaju aj v obchode.

tinika
23. dec 2020

@petulo18 v sgre som kúpila a bežné majú v tesku cba a kauflande

sparkling
23. dec 2020

Ja davam normalne kapustu (ak je malo kysla tak aj kapustovu stavu), udene aj neudene rebra, udene koleno; kosti nesmu chybat, klobasku, slivky a hribov kolko sa zmesti, korenie, bobkovy list... mnam ❤️ Okrem kapustnice varim este aj hribovu polievku.

elfi1
24. dec 2020

Od kedy som vydata,tak robime podla svokry kysucku kapustnicu - ide tam prevazne len kapustova voda,ktora sa nazyva kapustnica - dava tam aj za hrst kapusty, cesnak,korenie,hriby, zahustime len troska nastruhanym zemiakom a zvlast uvarenymi hrubymi rezancami. Az na druhy den sa da znova varit a prida sa klobasa, udene..kto co ma rad.kazdy den je lepsia a lepsia

tykat
24. dec 2020

@heltova9 cerstve bravcove plece, udena krkovicka, 2 druhy klobasy, vela hribov, kysla kapusta, nadrobno cibula a cesnak, maly paradajkovy pretlak, rasca, cierne korenie, bobkovy list. A do nej davame na tanieri cestovinu - lecky (fliacky). K tomu jeme cisty zemplinsky kolac.

anickaaa6aaa
25. dec 2020

U nas sa kapustnica varí zo šťavy z kyslej kapusty zo súdka co mama natlačenu kapustu. Pridáme aj kyslú kapustu, alsle nie veľa. Pridáme sušené hriby, cesnak. Na koniec cca na 10min dáme údenú rybu, ktorú potom vynerieme. Urobíme zápražku z masla, cibule a papriky a na sam koniec smotanu šľahačku.

adrian3010
25. dec 2020

@petulo18 to som ozaj nevedel 😅 😀

because
25. dec 2020

Kapusta, hriby, slivky, zaprazka bez cibule, soda bikarbona, smotana na var a šľahanie, sol, c. Korenie, racsa

petulo18
25. dec 2020

@adrian3010 co si nevedel???

mirage
25. dec 2020

@mishka81 no a predstav si, ze uz roky rokuce su regiony, kde sa kapustnica vari len z kyslej stavy bez kapusty. Kazdy region je rozmanity, a tieto tradicie nech sa zachovaju dlho.

petulo18
25. dec 2020

@mirage no az sa mi tlak dviha ako je niekto najmudrejsi lebo je najlepsie tak ako oni robia.

mishka81
26. dec 2020

@mirage no a predstav si že sú regióny kde sa kapustnica robí len s kapustou, takze každý má právo sa čudovať a vyjadrit svoj názor čo pre neho znamená kapustnica.

mirage
26. dec 2020

@mishka81 samozrejme, ja som reagovala na tvoje vyjadrenie " nie je to kapustnica ale cudna polievka".

karelova
26. dec 2020

@mirage no nechcem prilievat do ohna, ale bez kapusty skutočne tazko hovoriť o kapustnici.... Nech si na Vianoce každý robí polievku aku chce, ale ani hribovicu by si nerobila bez hríbov, fazulovicu bez fazule, a podobne.... Môžu to byt chutné polievky ale keď tam chýba základná ingrediencia.....

mirage
26. dec 2020

@karelova to su stare tradicie, je to voda z kapusty, je vela regionov, kde sa takato polievka na vianoce roky rokuce vari. A volaju ju kapustnica.
https://spisska.dnes24.sk/vyskusajte-cez-sviatk...
A o tomto je historia a tradicie, kazdy to ma inak, a kazdy nech si vari co chce a ako chce 🙂 Okrem kuraciny z Tsca a pangasiusa samozrejme 🙂

ibrunova
26. dec 2020

Je to sranda, ako niektoré píšete, že taká musí byť divná, bez kapusty to nie je originál, alebo ja varím originál kapustnicu 😂 Každá je originál, ja by som chcela skúsiť každú, ktorá tu bola spomenutá, určite je každá výborná, inak by sa predsa nevarila 😂 Pekné sviatky všetkým 🙂

petulo18
26. dec 2020

@karelova a preco ze bez kapusty? Ved je to voda z kapusty. Takisto aj kuracia polievka sa je bez masa a je to kuracia.

mishka81
26. dec 2020

@mirage no nam by bola čudná, keďže nepoznáme. Samozrejme moze byt skvela a aj by som taku ochutnala, rada skúšam nove jedla. U vas asi tiež nepoznáte napr. naše cicinky a tiez by ste sa čudovali 🤣 a nie je to nadávka, je to jedlo 🙂

bublinka1426
26. dec 2020

@heltova9 kopec susenych sliviek ;)

bublinka1426
26. dec 2020

takze : prv posmazim na cibulke bravcoce pliece, ptoom pridam klobas zemiaky , hriby slivky , zaleje vodou pridam este udene...a tak v polke dorazim kapustou a dochutim korenie sol cerve paprika. davam kopec cesnak a slivak.

mijo53
27. dec 2020

ja robím kapustu s fazuľou, kyslá kapusta, osobitne uvarená za hrsť fazuľa po uvarení kapusty vlejem uvarenú fazuľu do kapusty, zasmažím maslom a cibuľou a zahustím struhaným zemiakom. Osoliť, okoreniť, bobkový list, kurkuma trochu, nové korenie 2-3 ks. Je to mňamka

Strana
z4