Čo dávate do vianočnej kapustnice?
Ahojte na Vianoce sme vzdy mavali kapustnicu cistu bez kapusty. Davam kapustnicu, cesnak, cibula, susene hriby, korenie, zemiaky. Robievate aj vy taku? Co este pridavate? Dakujem pekne 🙂
@mirage Liptov - Ružomberok. Ale ani u nas to takto nevari kazdy 🙂
@adrian3010 iba jusku, kapustovu stavu kyslu. Predavaju aj v obchode.
Ja davam normalne kapustu (ak je malo kysla tak aj kapustovu stavu), udene aj neudene rebra, udene koleno; kosti nesmu chybat, klobasku, slivky a hribov kolko sa zmesti, korenie, bobkovy list... mnam ❤️ Okrem kapustnice varim este aj hribovu polievku.
Od kedy som vydata,tak robime podla svokry kysucku kapustnicu - ide tam prevazne len kapustova voda,ktora sa nazyva kapustnica - dava tam aj za hrst kapusty, cesnak,korenie,hriby, zahustime len troska nastruhanym zemiakom a zvlast uvarenymi hrubymi rezancami. Az na druhy den sa da znova varit a prida sa klobasa, udene..kto co ma rad.kazdy den je lepsia a lepsia
U nas sa kapustnica varí zo šťavy z kyslej kapusty zo súdka co mama natlačenu kapustu. Pridáme aj kyslú kapustu, alsle nie veľa. Pridáme sušené hriby, cesnak. Na koniec cca na 10min dáme údenú rybu, ktorú potom vynerieme. Urobíme zápražku z masla, cibule a papriky a na sam koniec smotanu šľahačku.
@petulo18 to som ozaj nevedel 😅 😀
Kapusta, hriby, slivky, zaprazka bez cibule, soda bikarbona, smotana na var a šľahanie, sol, c. Korenie, racsa
@adrian3010 co si nevedel???
@mirage no nechcem prilievat do ohna, ale bez kapusty skutočne tazko hovoriť o kapustnici.... Nech si na Vianoce každý robí polievku aku chce, ale ani hribovicu by si nerobila bez hríbov, fazulovicu bez fazule, a podobne.... Môžu to byt chutné polievky ale keď tam chýba základná ingrediencia.....
@karelova to su stare tradicie, je to voda z kapusty, je vela regionov, kde sa takato polievka na vianoce roky rokuce vari. A volaju ju kapustnica.
https://spisska.dnes24.sk/vyskusajte-cez-sviatk...
A o tomto je historia a tradicie, kazdy to ma inak, a kazdy nech si vari co chce a ako chce 🙂 Okrem kuraciny z Tsca a pangasiusa samozrejme 🙂
Je to sranda, ako niektoré píšete, že taká musí byť divná, bez kapusty to nie je originál, alebo ja varím originál kapustnicu 😂 Každá je originál, ja by som chcela skúsiť každú, ktorá tu bola spomenutá, určite je každá výborná, inak by sa predsa nevarila 😂 Pekné sviatky všetkým 🙂
@heltova9 kopec susenych sliviek ;)
takze : prv posmazim na cibulke bravcoce pliece, ptoom pridam klobas zemiaky , hriby slivky , zaleje vodou pridam este udene...a tak v polke dorazim kapustou a dochutim korenie sol cerve paprika. davam kopec cesnak a slivak.
ja robím kapustu s fazuľou, kyslá kapusta, osobitne uvarená za hrsť fazuľa po uvarení kapusty vlejem uvarenú fazuľu do kapusty, zasmažím maslom a cibuľou a zahustím struhaným zemiakom. Osoliť, okoreniť, bobkový list, kurkuma trochu, nové korenie 2-3 ks. Je to mňamka

Kapustnica bez kapusty nieje kapustnica ale nejaká čudná polievka, ktorá síce moze byt dobra ale nie je originál kapustnica. Ked to nema kapustu, 3 druhy mäsa (čerstvé aj udene), klobásu a sušené hriby tak to pre mňa kapustnica nie je🙈 a keďže je post, tak u nas sa 24 neje.