icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zklimekova
9. mar 2014

@malalucka3 držím prsty , nech sa podarí 😉

leushkka
9. mar 2014

@jasminet robila som polovicnu davku,dala som 1bal.=7g

jasminet
9. mar 2014

@leushkka dakujem, tiez skusim najskor z polovicnej 😉

miruska73
9. mar 2014

ahojte babulky ja som robila spizy -kur.maso ,bravc.maso slaninka sampiony paprika cherry rajcinky a cerv.cibula a ku tomu zemiakovu kasu a uhorku ,a piekla som kolacik z listkoveho cesta piskot jablk a pudingu uz je skoro fuc 😕 a zajtra sa dojeda nevarim.... 😀

bronia13
9. mar 2014

@leushkka dakujem vyskusam, v Chorvatsku mi velmi chuti ich pecivo, niektory ludia nariekaju a ja som bola velmi spokojna 😉
tak tieto rozky su podobne nasim?

leushkka
9. mar 2014

@bronia13 ano chutia ako tradicne pekarenske rozky, nie ako tie tragicke,co predavaju v supermarketoch.

anavila
9. mar 2014

dnes som jedla toto u svokry na oslave http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mo... neskutočné niečo....prdím z toho jak lion, ale bolo to fajnovééé.... 🙂 🙂 🙂 😀 😀 😀

anavila
9. mar 2014

@nakup júúúj, to sme už dávno nemali take ajne jedielko, nabuduce musim uvariť 🙂

bronia13
10. mar 2014

@leushkka ja to tiez planujem robit v pekarnicke a ako 2 krat podkysnut, ako ze ich spravim a nechame este vykysnut pred pecenim ci ako?

leushkka
10. mar 2014

@bronia13 Okrem kysnutia cesta ich nechaj kysnut cca 15-20 min ako buchticky (ja davam do jemne teplej rury) a potom zopakuj este raz,ked uz z toho mas rozky.

loknicka
10. mar 2014

cez vikend sme mali namornicky gulas a ryzu a dnes francuzske zemiaky - uz sa na ne tesim... 🙂

zklimekova
10. mar 2014

ahojte kočky, v sobotu poobede sa u nás piekol perník ,a marhuľovým džemom a čokoládovou polevou, v nedeľu sme mali hovädziu polievku s rezancami, pečené kuracie stehná s ryžou kyslú uhorku k tomu, a ja namiesto ryže ako prílohu cuketové ,,rezance,,s medvedím cesnakom a čerstvým špenátom ....takže na obed tak zdravšie, hlavne že poobede som si dala kus marlenky 😀 ...boli sme si kúpiť nedeľný dezert v Kauf...,aby som len pri peci nestála .....a po perníku už nebola ani stopa lebo som ešte aj našim babkám a dedkovi trošku odniesla 😉

kikatko
10. mar 2014

@loknicka aký je to námornicky guláš?

lucikusik
10. mar 2014

@briketa ja tento šalát poznám od mojej babky. Doma sme ho nezvykli robiť. Tiež ho mám veľmi rada, len som ho nevedela dobre dochutiť, lebo keď som sa pýtala babky, tak ona mi síce povedala, čo všetko tam ide, len ona všetko robí od oka 🙂 asi ako všetky babky 😀 Ale podľa toho receptu, čo som pridala, som to skúsila a teraz to tiež už robím od oka 🙂 ja ešte niekedy zase zvyknem pridať kyslú uhorku a varenú mrkvu ( ako babka). S vajíčkami som ho ešte nepripravovala, tak skúsim nabudúce. Ďakujem za tip.

lucikusik
10. mar 2014

@bronia13 @leushkka tiež robím rožky podľa tohto receptu. Sú fakt veľmi dobré, pre mňa lepšie ako z obchodu.

lucikusik
10. mar 2014

@leushkka prosím Ťa, ako zohrievaš potom tie zmrazené rožky? Najskôr rozmrazíš a potom v rúre zohreješ, či ako? Ja nezvyknem mraziť pečivo, ale chcela by som to skúsiť, teda skôr sa pýtam koli lupačkám, lebo u nás v obchode majú také suché tvrdé, že ich radšej pečiem doma a tie mi dosť často ostanú.

kalip
10. mar 2014

@bobinkask Chcela by som poprosiť recept na nutelový kvet, vyzerá super. Ďakujem

m_ij_ka
10. mar 2014

hovädzí vývar s niťovkami, palacinky s džemom, šľahačka 😉

womankc
10. mar 2014

ahojte, ja som varila cez víkend:
v piatok šopský šalát - paprika, paradajky, uhorky, ľadový šalát, feta syr . k tomu dusenú tilapiu na hlive, mrkvových plátkoch , cukete a tuším póriku s oreganom, soľou a horalkou, v sobotu som dostala darovanú kapustnicu- kapusta kyslá, zemiaky, smotanka, dubáky sušené, klobáska, párka a zatrepané vajce, cesnak asi tiež - robila svokra, ja som robila varený karfiol + varené zemiaky na to biely jogurt a na večeru to mali opečené na masle s cibuľkou robila som bublaninový koláč z mrazenými slivkami podávaný s vanilkovým pudingom
v nedeľu som robila krúpkovú polievku - pór, mrkva, zemiaky , kuracia masť, hlúby z hlivy , jemné krúpky , horalka , soľ, kmín, majorán ako druhé bol prívarok z mladej žihľavy a medvedím cesnakom , k tomu zemiaky a opečené špekáčky , robila som rozmarínovo- cesnakový posúch - do cesta som dala rozmarín , kurkumu, soľ , na vrch oliv. olej, cesnak rozmarín, oregano , piškótový koláč s gaštanovoorieškovým krémom a čokoládou a ešte pomarančovú bábovku

daniz
10. mar 2014

tak u nás v sobotu : kalerábová polievka so zemiačkami a pečené jelítko, varené zemiačky + kyslá kapusta zo súdka
v nedeľu hov.-kurací vývar so zeleninou, rezancami a španielské vtáčiky + ryža + uhorkový šalát a piekla som briošky malému s nutelou, malej syrovo-šunkové... 🙂

dnes pekne podojedáme.

lilly2605
10. mar 2014

@bobinkask Ahoj. Poslala by si mi, prosím, recept na ten nutelový kvet? Vyzerá božsky 🙂 Aj na tú druhú tortu sa mi manžel zalizuje, tak aj na tú. Ďakujeeeeeeem.

daniz
10. mar 2014

@lucikusik také čerstvé poriadne zabalíš do mikrotén. sáčku - aby nenapachli a keď ich vyberieš, necháš len rozmraziť pri izbovej teplote.

luciok
10. mar 2014

@denaalubos Mňaaaaaaaam taký dobre ochutený segedín by bodol 🙂
@bobinkask Určite si čokoládky schovaj pred hladošmi a urob ju, je vynikajúca. Myslím, že samotnú čokoládu už nebudú chcieť 😀 A tá tvoja tvarohovo ovocná torta vyzerá tiež chutne, milujem tvaroh...

maminka2013
10. mar 2014

@jana7 dakujem 😉

lucikatn
10. mar 2014

Rizoto /kuracie prsia, mrkva, kukurica a nakrajane fazulove strucky/ a kysnuty slivkovo-ceresnovy kolac s posypkou

bobinkask
10. mar 2014

@kalip @maminka2013 @lilly2605 dievčence páči sa nutelový kvet som robila podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/nutellova-ruza... a podla tohoto som ju skladala 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=pcgk-j8BS1c

a tvarohová tortička http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2011/08/visn... len ja som nedávala višne ale ovocnú zmes

bobinkask
10. mar 2014

@luciok dakujem za pochvalu... nám ta tvarohová torta velmi chutila je taká osviežujúca ...čoskoro má sestra narodeniny, tak tú milka tortu určite konečne vyskúšam 😀 len my sme velká rodina a ked hovoríš, že je velmi dobrá neviem či by som nemala spravit hned dvojnásobnú dávku aby sa každemu ušlo 😀