icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

dajna11
20. jan 2011

@raa2 ale zvládla...aj ja som mala obavy ale nakoniec mi to celkom ide....robím také kde sa pridáva voda alebo olej či mlieko aby sa to dobre premiešalo a potom šuip na dobre teplé miesto aby rychlo nakyslo.

dajna11
20. jan 2011

@traktor no moje slniečko spí 15min a zobudí sa s usmevom ako dobre si schrupol..... 🙂

raa2
20. jan 2011

@dajna11 no vyskusam a vies mi prosim ta napisat postup na to cesto?? 😉 dakujem

dajna11
20. jan 2011

@raa2 počkaj niečo pokutrem 😉 😉 mám viacero..

traktor
20. jan 2011

pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime kolac tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik... ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom .....ja robim takto.. 😉

dajna11
20. jan 2011

@raa2 takže minule som robila škoricové....Cesto: 250g polohrubej múky, 100ml mlieka, droždie, 75ml oleja, 1 vajce, cukor, štipka soli.* Maková plnka: 80g mletého maku, mlieko, cukor.* Škoricová plnka: 30g margarínu (masla), škorica, cukor. bolo cesto užasné. urobila som kvások....ten šupla k ostatným suróvinám....varechou spolu poriadne premiešala a dala k otvorenej trube ktorá bola trošku nahriata....alebo máme podlahové kurenie tak aj na zem to zvyknem dávať...a kysne to rychlo...je to super olejové cesto dobre sa s ním robí...nelepí sa.

raa2
20. jan 2011

@traktor @dajna11 dakujem vam velmi pekne, vyskusam!!!

dajna11
20. jan 2011

@raa2 no to cesto bolo super lebo hned ako som ho zmeisila sa odlepovalo od nádoby a nemala som ruky ubabrané...

bianka234
20. jan 2011

ja som dnes robila perky, s tvarohom a slivkovým lekvárom a makom, mnam a zajtra robím lečo, dnes som si pri sporáku odstála 🙂

mukky
21. jan 2011

ja som práve dopiekla pagáče....nabuduce zacnem skor 😀 😝 ,este horuca dalsia polovica je na plechu,su mnamkové,len skvarky mohli byť viac ochutené....

titkovamiriam
21. jan 2011

mukky no nemaš chybu 🙂 ja dnes budem robit porovu polievku a neviem ci aj druhe lebo mam este zo vcera v chladnicke 🙂

nanulik
21. jan 2011

NIČ 😀 mám dnes skúšku tak sa budem ešte doúčať
@mukky o druhej v noci piecť pagáče 😲 😀 dobré 😀

lunana
21. jan 2011

@nella11 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12762
ja som to robila podľa tohto receptu, fakt je výborné

00vladka00
21. jan 2011

ja dnes mam segedin.a vcera som robila vlasky salat na ranajky

traktor
21. jan 2011

@mukky 😀 😀 😀 tak vcera sme mali dve skvarkove pagace, len ja trosku ine..a nie o takom case 😀 ..u nas dnes gulky v paradajkovej omacke

zuzu13
21. jan 2011

pečené kuracie krídelka...ryža...zeleninový vývar

beruska.zuzanka
21. jan 2011

čaute kuchárečky, my dnes rizoto so syrom a polievka krémová hrášková, mňam 😵

maculik
21. jan 2011

@zuzu13 mnam, tie pecene kridelka su dobry napad, dlllllho som nerobila, musim spravit bud.tyzden 🙂

@beruska.zuzanka ako robis rizoto? Lebo ja ked robim, tak ho mam stale akesi take suche, nie velmi dobre, a to by som chcela, aby bolo take chutne, ako nam kedysi robili v skolskej jedalni, take cervene (jedno z mala dobrych skolskych jedal 😝 😀

nella11
21. jan 2011

@lunana Lucka , dakujem vyzera to mnamkovo 😝 , urcite skusime

mukky
21. jan 2011

@traktor ahoj,hej vsimla som si teraz že aj ty pagáče,len nejaké iné 😀 ,s lekvárom?nepoznám,skadzi si? 😀

mukky
21. jan 2011

@traktor aké ty robíš cesto na pagáče? 😎

beruska.zuzanka
21. jan 2011

@maculik čauky, rizoto zo školskej jedálne si nepamätám, ale červené tu baby robili, skús kuk sem

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12762

ja nemám lečo, takže takú klasiku, ale ja ho suché nemávam, asi záleží od toho, ako varíš ryžu... 🙂

traktor
21. jan 2011

@mukky kysnute cesto, dam skvarky a prekladam..takze klasika, len raz robim obycajne pagace a raz dam slivkovy lekvar..je to ine a mnam..ked budes nabuduce robit, aspon par na skusku napln a uvidis, ci vam budu chutit 😉

traktor
21. jan 2011

@maculik preco mas suche rizoto..ved das viac stavy a nebude suche...ci ako ho robis?

nanulik
21. jan 2011

no urobila som krémovú brokolicovú aby sme neumreli od hladu

lunana
21. jan 2011

ahojte, potrebovala by som recept na perníkové muffiny, poradili by ste mi? Ďakujem 😉

malinovka333
21. jan 2011

dnes mám hranolky

lubenka01
21. jan 2011

tak dnes zemiakové pyré, karfiolové placky a šalát z červenej repy. 😉 😉 😉

zuzka1.
21. jan 2011

kuraci perkelt a kolienka.

zuziq
21. jan 2011

vajickova polievka a zivanska v remoske. drobec ma vajickovu a cestoviny so spenatovou omackou