icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
14. feb 2011

@titkovamiriam ahoj, chcela by som robiť MISO, čo máš recept na MMB,
len neviem, kde zohnať tie sójové klíčky, pastu Miso, ten rybí granulát, no proste tie somariny, čo tam idú...chcela by som to spraviť na oslavu. Mirka, kupuješ to v nejako špeci obchode, alebo sa dá niečo takéto zohnať aj v Tescu v tom "orientálnom" oddelení?

lyongirl
14. feb 2011

@laerke aj mne taká vznikne po vymixovaní, takže to je mixérom 😉 , po roztlačení je "normálna"

titkovamiriam
14. feb 2011

lyongirl -jasne v azijských obchodoch,niekedy v metre ak maju azijske dni,nieco som uz aj v tescu videla,no v azijských toho maju požehnane že sa niekedy aj pol hodinu vypytujem naco je toto načo tamto,najradsej tam chodim origoš s vietnamcami čo u nas byvaju a maju obchod oni maju aj koreniny z domu ,neviem z kade si no v bratislave už zoženieš všetko 🙂 ale oni zasa povedia že japonske polievky su ine ako ich a ine su korejské-mne to pride rovnake 😀 😀

lyongirl
14. feb 2011

@titkovamiriam no ja som z TT a neviem, či tu vôbec máme nejaký taký obchod, asi sa budem musieť popozerať v tom Tescu, alebo ideme aj do BA, kde by som to tam mohla kúpiť, poradíš mi?

titkovamiriam
14. feb 2011

NAJLEPSIA je- na bajkalskej ako su tri veze a pasienky:
http://www.sushiblog.sk/azijske-potraviny
http://www.naam.sk/

lyongirl
14. feb 2011

@titkovamiriam Ďakujem 🙂

anaxamon
15. feb 2011

ja dnes budem varit vianocnu kapustnicu mojho manzela (lebo u nas sa varia dve, jeho a moja) a to bude vsetko a minimalne na tri dni pokoj od varenia🙂

kibuk
15. feb 2011

ahojte dnes máme šišky 🙂 🙂

evinkal
15. feb 2011

my dnes kolienka s vajcom 😀

titkovamiriam
15. feb 2011

ja dnes čínu 🙂 a polievku uvidím 🙂

drobik1
15. feb 2011

my dnes kuracie sote s ryzou..a polievku karfiolovu..mnamky 🙂

claudica
15. feb 2011

Ahojte, u nás polievka zo strukovej fazule a ryžový nákyp... 🙂

morca3
15. feb 2011

@anaxamon aj ja dnes kapustnicu taku zabíjačkovu kosti s mesom vyvariť hubky sušene pridam a a gulky z klobasoveho masa nahadzem dnu a zatrepem mlieko smotana trocha muky taku mi mame dnes 😉

kibuk
15. feb 2011

a mame hotove 🙂 dobru chut

metlonka
15. feb 2011

@kibuk jeee vyzeraju dobre...robis mi chutky na ne 😝
davas na ne aj lekvar? ja stale odolavam kysnutemu cestu...neviem ho robit...na kysnute kolace chodime k babke 😀

laerke
15. feb 2011

Dakujem vam vsetkym damy, hadam sa mi tentoraz ta kasa podari 😀

A menu na dnes (ak sa vykopem na nakup):

Kuraci vyvar - lebo sme chori
Fasirky so zemiakovou kasou - lebo uz vieme ako na to 😀
Cokoladovy puding - pretoze mame chutky!

Zajtra svieckova na smotane ak sa mi podari kupit knedlik 🙂 A vo stvrtok len nejake sunkove fliacky 🙂

kibuk
15. feb 2011

@metlonka dakujem ja s kysnutym cestom asi rok robim 😅 😅 kôli detom som sa prinutila a celkom to ide 🙂 🙂 a mi bez lekvaru len pocukrovane 🙂

nataliasarron
15. feb 2011

my dnes dojedame kuraci perkeltik a nedelnu slepaciu polievocku 😉

nataliasarron
15. feb 2011

a mame zamiesene cesticko na osie hniezda 😉 prvy krat tak uvidime ako sa podaria 😉 😎

metlonka
15. feb 2011

@kibuk no ved to...koli detom budem urcite prinutena aj ja 😉
ale stale sa mi do toho akosi nechce...zda sa mi to take zdlhave...ja uz len ked sa nieco musi valkat na doske...tak uz to odmietam robit 😝 a mozno to nie je nic hrozne..

zden2
15. feb 2011

ahojte keďže často tu čerpám inšpiráciu 😵 tak dnes pridávam aj ja svoju trošku do mlyna 🙂

zeleninkovo-hríbiková polievka + pizza (čo dom dal 😉 )

metlonka
15. feb 2011

@laerke dufam ze sa ti tentokrat kasa vydari 😉

kibuk
15. feb 2011

@metlonka 🙂 tak to veru nie je nič hrozne 🙂))) sa stale smejem že ja valkam,aj vykrajujem aj cez telefon so sestrou 😀 😀

metlonka
15. feb 2011

@kibuk tak to si potom ako ja 😉 tiez robim najmenej dve veci naraz 🙂
do toho kysnuteho sa mi nechce len koli krpcom...musela by som vsetko robit len s nimi...a to dopadne vzdy katastrofalne aj s celou kuchynou 😀

lucka1987
15. feb 2011

akurat som nalozila kuracie rezne do marinady (z oliv.oleja, horcice, vajicka, a korenia na morcacie masko) a k tomu zemiakova kasa.. ale mm dojde az zajtra tak to bude dobre odstate

kibuk
15. feb 2011

@metlonka zvykneš si 🙂 ked moja sestra byva v BA a v kuse vyvolava ze co a ako ma robit,tak i telefon pri uchu a navigujem ju aj niekedy po obchode ze kde co najde 🙂))))))

mia258
15. feb 2011

Thajská polievka, špenátové lasagne, čerešňová bublanina 🙂

anaxamon
15. feb 2011

@morca3 zaujimava zabijackova, u nas sa zabijackova varievala ozaj len na zabijacke lebo sa robi z bravcovej krvi okrem ineho🙂)

co sa tyka kysnuteho cesta, netreba sa ho bat a ist do toho s odvahou, a velkym pomocnikom je aj pekaren na chlebik, vymiesi a vykysne akekolvek kysnute cesto, ja napr. aj knedle robim len doma lebo sa nemusim s cestom prplat rucne ale spravi mi ho pekarnicka🙂))))

anaxamon
15. feb 2011

@mia258 mnam ceresnova bublanina 😝 😝