Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
lyongirl -jasne v azijských obchodoch,niekedy v metre ak maju azijske dni,nieco som uz aj v tescu videla,no v azijských toho maju požehnane že sa niekedy aj pol hodinu vypytujem naco je toto načo tamto,najradsej tam chodim origoš s vietnamcami čo u nas byvaju a maju obchod oni maju aj koreniny z domu ,neviem z kade si no v bratislave už zoženieš všetko 🙂 ale oni zasa povedia že japonske polievky su ine ako ich a ine su korejské-mne to pride rovnake 😀 😀
@titkovamiriam no ja som z TT a neviem, či tu vôbec máme nejaký taký obchod, asi sa budem musieť popozerať v tom Tescu, alebo ideme aj do BA, kde by som to tam mohla kúpiť, poradíš mi?
NAJLEPSIA je- na bajkalskej ako su tri veze a pasienky:
http://www.sushiblog.sk/azijske-potraviny
http://www.naam.sk/
@titkovamiriam Ďakujem 🙂
ja dnes budem varit vianocnu kapustnicu mojho manzela (lebo u nas sa varia dve, jeho a moja) a to bude vsetko a minimalne na tri dni pokoj od varenia🙂
ahojte dnes máme šišky 🙂 🙂
my dnes kolienka s vajcom 😀
ja dnes čínu 🙂 a polievku uvidím 🙂
my dnes kuracie sote s ryzou..a polievku karfiolovu..mnamky 🙂
Ahojte, u nás polievka zo strukovej fazule a ryžový nákyp... 🙂
Dakujem vam vsetkym damy, hadam sa mi tentoraz ta kasa podari 😀
A menu na dnes (ak sa vykopem na nakup):
Kuraci vyvar - lebo sme chori
Fasirky so zemiakovou kasou - lebo uz vieme ako na to 😀
Cokoladovy puding - pretoze mame chutky!
Zajtra svieckova na smotane ak sa mi podari kupit knedlik 🙂 A vo stvrtok len nejake sunkove fliacky 🙂
my dnes dojedame kuraci perkeltik a nedelnu slepaciu polievocku 😉
a mame zamiesene cesticko na osie hniezda 😉 prvy krat tak uvidime ako sa podaria 😉 😎
ahojte keďže často tu čerpám inšpiráciu 😵 tak dnes pridávam aj ja svoju trošku do mlyna 🙂
zeleninkovo-hríbiková polievka + pizza (čo dom dal 😉 )
akurat som nalozila kuracie rezne do marinady (z oliv.oleja, horcice, vajicka, a korenia na morcacie masko) a k tomu zemiakova kasa.. ale mm dojde az zajtra tak to bude dobre odstate
Thajská polievka, špenátové lasagne, čerešňová bublanina 🙂
@morca3 zaujimava zabijackova, u nas sa zabijackova varievala ozaj len na zabijacke lebo sa robi z bravcovej krvi okrem ineho🙂)
co sa tyka kysnuteho cesta, netreba sa ho bat a ist do toho s odvahou, a velkym pomocnikom je aj pekaren na chlebik, vymiesi a vykysne akekolvek kysnute cesto, ja napr. aj knedle robim len doma lebo sa nemusim s cestom prplat rucne ale spravi mi ho pekarnicka🙂))))

@titkovamiriam ahoj, chcela by som robiť MISO, čo máš recept na MMB,
len neviem, kde zohnať tie sójové klíčky, pastu Miso, ten rybí granulát, no proste tie somariny, čo tam idú...chcela by som to spraviť na oslavu. Mirka, kupuješ to v nejako špeci obchode, alebo sa dá niečo takéto zohnať aj v Tescu v tom "orientálnom" oddelení?