Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kurací výver a pečné stehná a krídla s ryžou.
dieta od Stefana Margity 😎 😉
kurací perkelt s haluškami . A už som si pozdobila perníčky sú pekné a aj chutia
@mirka258 aj mne velmi chutia 🙂 som rada, ze si nasli novu kuchticku co si ich oblubila 😀 najlepsie je ze ich mozes mat zarobene v chladnicke a kedykolvek urobit cerstve to je pri langosoch najlepsie 😉 ale si aj sikula ked sa Ti tak dobre podarili 😉
kuracia polievka,kuracie sote s ryzou a zeleninovy salat 🙂
kuracia polievka,kolozvarska kapusta a malej kuracina z tarhonou 🙂
slepačia polievka, dusené závitky z bravčového karé plnené vareným vajíčkom, syrom a kápiou, pečená krkovička na leči, ryža, kompót, zaváraná alma paprika 😉
takze dnesne menu: hovadzi vyvar s rezancami, masko z polievky a pecene stehna, koprova omacka, domaci knedlik, a dezert vlacny americky kolac 🙂
dnes máme zo včera kuriatko s kapustou a zemiaková kaša.na večeru chlebíky 😵
Dnešné menu: Strúčková mliečna polievka, pečený zajac, dusená kyslá kapusta a domáca knedľa.
@veronika1417 prosím date aj mne recept na suprové langoše vopred dakujem
my dnes kuracia polievocka, a na druhe jedlo ryza, hranolky a kuracie platky zapecene so sunkou, syrom a broskynou....bolo asi 12 reznov, ostali 2. super 😀 ale aspon viem ze som dobre navarila🙂)))
Dievcata chcem sa opytat, co varite, resp. ake fajnotky idete robit na bliziacu sa Velku noc. My samozrejme hrudku, klobasy, sunky, vajickovu roladu, cviklu a chren, idem robit aj pasku, kmotricka mi dala minuly rok recept, je skvela, vobec sa nedrobí, je fajna sladucka. Tesim sa, jak zas priberiem. Ale este stale niesom rozhodnuta ake kolace urobim, tak dajte nejake tipy 😵
@monko28 Musela som to tu hladat medzi receptami lebo ja som leniva si tento recept prepisat do PC uz asi 4 roky 😀 mam ho napisany na takom zdrape papiera 😀 pisala som ho sem jednej holke ale opat som si ho neulozila ale tentokrat uz si ho skopirujem aj sebe 😀
takze langose do chladnicky :
80dkg hladkej muky
2 kavove lyzicky soli
2 cele vajcia
1 lahodkova smotana kysla
5 dkg kvasnic
najprv zarobis kvasok, staci do tejglika od tej kyslej smotany, co pouzijes chvilku pockas kym Ti nakvasi az po vrch tejglika a uz to len zmiesas s ostatnými ingredienciami. Naolejujes poriadne igelitovy - desiatovy sacok a supnes cesticko tam / straaasne sa lepi / v chladnicke to vykysne za 1,5 hodky a mozes robit langosiky su super kludne si mozes nechat cast cesta aj na druhy den a znova narobit cerstve langose. ten sacok s cestom nezavazuj len ho na vrchu zatoc a ako bude kysnut cesto bude si sacok povolovat kolko bude potrebovat 😉 tak nech sa Ti podaria a daj vedie 😉
@mirka258 ja tapa ze som si Ta hned tu nevsimla 😀 som to hladala 😀
@veronika1417 dakujem velmi pekne určite ti dám vediet, ako mi to išlo od ruky 🙂 🙂 🙂 🙂
slepacia polievka, pecena ryba na masle s cerstvymi bylinkami porovo-fazulovou kasou opekanymi zemiakmi a dusenou zeleninou, babovka
dobré ránko 😉 dnes dojedací deň 😉
Dobre ranko,dnes dojedame 😉
My sme boli vcera na oslave tak som nevarila a dnes mam na plane bravcove azu s ryzou a salatikom a sladka fazulova polievka 🙂
cuketova kremova polievka s medvedim cesnakom, tvarohove rezance zapekane a dojeme hovadzi gulas zo vcera
Dobre ranko asi som navarila malo lebo nam nezostalo 😒 mali sme mesko na omačke a zemiaky. Dnes upečiem kuracie stehna....no a na zajtra nieco bezmesite chcem vymysliet 😉 ma niekto dobre typy?
My sme vcera byli pozvani na svickouvou tak sme si donesli i na dneska jinak tam mame jeste kuratko 🙂 polivku asi udelam narychlo rajskou 🙂
mne dnes kantina navari : tekvicovy privarok + volske ocko - aka mnaaamka, uz sa tesim, uz nech je obed 😉
@boska79 ja ho nepouzivam, ale moja svokra ano. robi z neho salat, ako hlavkovy, ako prolohu k obedu a polievku robi klasicku bielu, ako zemiakovu, alebo ona aj salatovu tak robi, s mliekom, zahustit, mozu byt zemiaky. na sladko-kyslo.

polievočka zo sliepočky, kuriatko, ryža a miešaný zeleninový šalátik. a idem piecť veľkonočného zajaca - samozrejme na okrasu 😉