Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@ciusinka hej,hej ten som myslela 🙂
v tlakaci robim este sosovicovu polievku, aby toho nebolo malo na dnes /medzitym umyvam okna + doobednajsia sprava,co varim/
este som zabudla ze sme robili dnes med z pupav..🙂
ahojte, dnes máme velmi náročné MENU
fazulovicu a komu sa nepáči rožky so šunkou...
aj volnejší den treba mat, nie???
Potrebovala by som radu. 🙂
Dnes má premiéru paradajková polievka a v recepte je napísané, že treba 2 - 2,5 vody. Bude na také množstvo stačiť jeden 400-gramový pretlak? Ďakujem 🙂
@li_la bude 🙂
@titkovamiriam Ďakujem! 🙂 Idem na to 🙂
@egyptanka ahoj tak tu mas recept:200 kvetov z pupavy,1l vody,1kg krystaloveho cukru,1 citron nakrajat na kruzky..postup:kvety si umyjes,das do hrnca s vodou a citronom nechas 15 minut vriet,potom odstavis a nechas 2hodiny vychladnut.potom to precedis cez gazu,pridas do tej vody cukor a pmaly varis 2 hodiny..a zbieras z toho penu.inak my sme robili zo 600 kvetov apotom musis pridavat vsetkeho viac a vyslo nam pät 900gramovych poharov... 🙂
dnes máme kuraiu pol.,a halušky s kapustou a oškarkami
@danielaj
@rastulka
@veronika1417 Ďakujem baby 🙂
peceneho lososa s tymianom so zamiakovym pyre a pomaancovou omackou.... to som si tak vymyslela dnes...
@irsina83 ahoj my mame tiez radi lososa...tu omacku si ako urobila? ja robievam omacku s brusnic 🙂 dik
pizza - plnena s bramborem, brokolici a klasicka 😉 na tisic zpusobu
@lululka555 prave sme ho dojedli a bol uzasnyyyyy, uplne jemna svieza chut 😵 lososa som si osolila a posypala tymianom polozila som ho na alobal a papier na pecenie, poliala stavou z jedneho pomaranca a olivovym olejom, zabalila som ho do do alobalu a dala som ho do predhriatej truby na 260 stupnov na 30 min. a na omacku potrebujes 3 pomarance, taky vacsi kus masla, vodum kukuricny skrob a 20gramov cukru... na panvicu das rozpustit maslo, pridas nastruhanu koru z jedneho pomaramca a stavu z dvoch odstavenych pomarancov a trocha vody a hnedy cukor, povaris 4 minuty, pridas na tenke kolieska nakrajany pomaranc a zahustis so skobovou muckou rozpustenou vo vode. dobru chut 😉
dnes som varila Salko dve hodiny, no ked som ho otvorila, zistila som, ze je este riedke, cim by som ho mohla zahustit, aby sa dali nim lepit linecke kolace?
na zajtra som navarila super kremovu cesnakovu polieevocku a granadir s petrzelenovou vnatkou, pazitkou 🙂 mnam :D
@irsina83 môžem dať aj inú rybku? Losos je u nás veľmi drahý
@lululka555 ako robíte omáčku z brusníc?
Ja práve robím na zajtra zemiakové pyré a fašírku v trúbe plnenú vajíčkom....
práve som sa rozhodla, že zajtra spravím mrkvovú polievku so špaldovou mrveničkou a veikánsku pizzu so šunkou, syrom a olivami.
@lussy23 ahoj 🙂 ja ju robievam podla tohto receptu,akurat som dala dzem z brusnic,nie kompot....bolo to mnam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24649 🙂
@adelaida33 mnam to je pizza presne podla mojho gusta 😝
@lussy23 a dobra je aj omacka na rybky : na masle /alebo vo vypeku kde sa robili rybky/ sa opecu nadrobno pokrajane paradajky,ja si ich aj osupem / zalejem horucou vodou a lahko ide supka dolu/ posypeme struhanym syrom a zalejeme smotanou slahackovou ,dochutime ciernym ml.korenim,oreganom,solou a zjemnime platkom masla...je vyborna to mam z Irenkinych dobrotok z fb ,skus 🙂
dobre ranko!
Aj ja robievam pupavový med 🙂 -mnaaam

@hori ok ďakujem, no ja to papať nebudem len ochutnám, manžel sa bude hrať s kostičkami 🙂