icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adelaida33
6. apr 2012

Práve som na večeru dopiekla palacinky z celozrnej ražnej múky, mňam. Ale nie sú veľmi sladké, keďže je prísny pôst 😔 😉 .

abriela
6. apr 2012

No baby, ja len ziram. To len u nas je post ako sa patri 😕 . Na ranajky som mala acidko, doma jedavaju ryby, ja ich nemam rada a cely den nic, jedine na obed, sme mali pecene zemiaky v supke a jedia sa s kyslou kapustou alebo maslom.
Hrudka urobena, masovy syrek upeceny, domino rolada spravena a vylepsena, este idem spravit vajickovu tlacenku - premiera aj v priprave aj v naslednom jedeni. 😀

pacica
Odpoveď bola odstránená
abriela
6. apr 2012

@lussy23 dnes mi drahy povedal, ze ked ho chcemprekvapit, nech spravím grilaz. Povedala som, ze nemam burizony a vysvitlo, ze mysli na inu grilaz v oplatke ale ja netusim aku. Takze aku grilaz poznaju na zapade? 😀
Doma matka nieco raz robila, slahala to asi pol hodinu nad parou, maslo, vajcia - bolo to fajn, ale zdlhave.

karin0401
6. apr 2012

čo budete varit zajtra?ja urobim polievočku vyvar so zeleninkou aby bolo uz aj na nedelu 😉 a druhe neviem čo... 😒 no a nedelu budeme mat rezne a majonezovy šalatat.na velkonočny pondelok jedavame udene s chrenom vajičkom a chlebikom

danielaj
6. apr 2012

@eva7780 nech sa páči, robila som ich prvý krát, majú sa krájať až na druhý deň, tak dúfam, že budú dobré http://varecha.pravda.sk/recepty/stolwerckove-r... 😉

adlani
6. apr 2012

@abriela no predpokladam, ze myslel toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9473
ja zas netusim aka je to grilaz s burizonmi 🙂

macka23
6. apr 2012

@abriela ja som vcera robila prvy raz 🙂 skusila som tieto a su vyyyborne 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35523

abriela
6. apr 2012

@adlani @macka23 Dakujem kocky, zajtra dojde domov, tak sa spytam. Ale na 100% myslel toto. Ja to nepoznam, asi pretoze nemam rada orechy a recepty kde sa to neda nahradit kokosom ani nepozeram 😉

abriela
6. apr 2012

@karin0401 dobra otazka - co varit na zajtra. Lebo ja nechcem dalsi den hladovku a 😉 . U nas je zvykom, ze uz vecer je udene a vsetko velkonocne - syrek, hrudka, syrova rolada, chren, cvikla. To iste cela nedela, pondelok 😝 . Jedine v pondelok sa uz na obed robia zemiaky a rezne.

manila421
6. apr 2012

Co zajtra vaite? nemam ani predstavu ze co varit

snu
6. apr 2012

uz aj kinder bueno hotove uf

bubinko83
6. apr 2012

@manila421 my zvykneme robit toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39406 a ja spravim ešte zeleninovu polievku .A aj udene mäsko sa už može asi nie?

irsina83
6. apr 2012

@bubinko83 ten link co si poslala tak my to volame stratene kura a tiez ho robim tradicne kazdu velku noc v sobotu s hlavkovym salatikom 🙂
@manila421

lussy23
6. apr 2012

@abriela - fuha s tým šľahaním nad parou je to pre mňa novinka a aj recept s burizónmi nepoznám. Ja robím podľa tohto: kryštáľový cukor 440g maslo(margarín) 190g, mleté orechy195g smotana na šľahanie 100g 1vajce, 6tortových oblátok. Postup je jednoduchý: Cukor upálime na karamel, pridáme maslo a rozpustíme. Smotanu rozšľaháme s vajcom a vlejeme do rozpusteného karamelu s tukom. Dôkladne rozvaríme, pridáme orechy,krátko povaríme a odstavíme. Hneď zahorúca rozotierame na oblátky. zaťažíme do druuhého dňa. Ak máte rad čokoládu, môžete po nakrájaní potiahnúť do čokolády.

lussy23
6. apr 2012

@abriela vidím, že receptík už baby dali🙂 Toto je taká lacnejšia varianta, keďže salko je drahé.

eva7780
6. apr 2012

@manila421 ja budem zemiakove placky,neviem čo sa zvykne ale mám na ne už dlho chuť,urobim ešte zem.salat 😉

manila421
6. apr 2012

@eva7780 zemiakove placky aj mna napadli, a sote kuracie k tomu len ci maly bude dobry, to zaberie dost casu.

abriela
6. apr 2012

@lussy23 ja robim grilaz do oplatiek alebo burizonovu roladu takto: 300g cukru, 1 tuk/palmarin?, 1 salko, 1 sacok burizony - zmes plnim medzi dva oplatky.
Dakujem za recept, ulozila som aj ked orechove kolaciky nejedavam.
Ked robim karamelove plnky salko nahradzam 200g cukru sprazit na karamel, pomaly primiesat slahackovu smotanu - mnamkova chut a asi lepsia ako karamelove salko.
No a normalne kupene salko vyjedam ciste, len tak z lyzickou 😀

ellise
6. apr 2012

@luciferova, já pamatuji dobu kdy se mlíko prodávalo v igelitových pytlících, polotučné bylo v modrém sáčku, plnotučné v červeném, takže tvaroh jsme dělali z toho červeného

ellise
6. apr 2012

tak zítra: koprová omářka, s vajíčkem a bramborem, a nejspíš bez polívky
dnes jsme zkoušela mazanec z pekárny, a jiný snad už dělat nebudu

gianni
6. apr 2012

dnes bolo čo včera 😉 a velkonocná hrudka...

sweetsuzi
6. apr 2012

Ahojte dievcata, co zvyknete piect na Velku noc? myslim kolace, zakusky - skratka sladke. 🙂

tanitta
6. apr 2012

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31504 moja prvotina.... bud to vyhodim alebo zjeme 😀

snu
7. apr 2012

@danielaj potom napis aky je 🙂

snu
7. apr 2012

dnes skusim urobit tie syrove fasirky,co ste tu davnejsie opisovali 😉

irsina83
7. apr 2012

Dobre ranko, idem robit velkonocnu babu a hlavkovy salatik 🙂 kedze mam aj cerstvy medvedi cesnak tak aj ten nasekam do baby 😉

mimi21mimi
7. apr 2012

Pečená kačica s knedľou a dusenou kapustou a polievku netuším, rátala som, že zostane odvčera, ale prerátala som sa....
A ešte budem robiť babu a zrejme Kinder bueno rezy, ak budem mať na to nervy.

firstbaby
7. apr 2012

Dobre ranko, u nas dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a len nejake pecene zemiaky, poobede ma mala oslavu, takze bude plno dobrotiek 😉

snu
7. apr 2012

@irsina83 aj ja babu 😉