Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes : klasiku zemiakový šalát s majolenkou , hráškom, mrkvou , vajíčkami , cibuľkou , uhorkami + rybka . A ešte som robila tortu KRTKA a vydarila sa
stvrtok: hraskova polievka, spenatove cestoviny s nivou
piatok: rybacia polievka, losos na pomarancoch, bylinkove zemiaky
sobota: jarna vajickova polievka, zemiakovo cibulovy salat, telacie rezne v cesticku,
nedela: kuraci vyvar s rezancami, pecena krkovicka a bocik, kysla kapusta dusena, knedla
@danielaj krásne.tú vajíčkovú roládu idem aj ja dnes robiť.mňam.u nás sa zje vždy veľmi rýchlo 🙂
Pecena kacka,lokse,kapusta,nedelna polievka 😉
Dnes prírodný bravčový rezeň,dusená ryža,kompotik 🙂 a klasická nedeľná polievka-vývar z rezancami 🙂 Ale ja tak obedujeme údenú šunku,syrek,klobásku ako vždy na Veľkonočnú nedeľu 🙂
@nelinka0401 ďakujem pekne, aj u nás sa zje strašne rýchlo, preto robím dvojitú dávku 😀
u nás dnes vývar so slížikmi, zapekané pizza rezne, pečený zajac, ryža s hráškom, jablkový kompót 😉
Dnes majonezovy salat s bravcovym reznom, rajcinova polievka - na zelanie drobca 🙂 a pyre s rybou na masle pre drobca kedze salat a rezne moc nemusi 🙂
@afrika ahoj,tak kedže som ho robila do okrúhlej formy,tak som dala nnaspodok okrúhle piškóty a poliala som ich kávou/ lyžičkou,kávu som urobila obyčajnú/,na piškóty som dala mascarpone zmiešané s kyslou smotanou a vanil.cukrom,potom zase piškóty poliate kávou,opäť mascarpone... a navrch posypané grankom.a dala som do chladničky
@omnia23 tieto, http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941 ,ale robila som z bravčového karé 😉
ja dnes svieckovu a ako zakusok mame medovy kremes, ktory som piekla este vcera, aby do rana zmakli medove platy.
😵 vyvar s bazanta , kacka s loksami a kuracie ezne ryza alebo majonezovy salat
Zeleninkova polivka s knedlickama a kureci platky zapekane se syrem a s bramborama a smetanou..
Na vecu bude asi obalovany kvetak s bramborem a tatarkou uvidime..
Ja som dnes urobila krúpovú polievku so zeleninou. Máme od včera kačicu s knedľou a kapustou, a ešte majonézový šalát a údené mäsko.
dnes mame pečene jahňa,so zemiakovým pyré, slepačiu polievku,
@joannas to sú posypané strúhanou čokoládou, sú to Fajné rezy 😉 http://varecha.pravda.sk/recepty/fajne-rezy/256..., výborné, robievam ich dosť často 😉 len ja som robila inú plnku a navrch som už nedávala šľahačku, ja som robila plnku tak: že som si uvarila puding zo 700 ml mlieka a dvoch Zlatých klasov a do vychladnutého som dala cukor, vanilkovú arómu a 1 maslo.

pridávam foto mojich Veľkonočných dobrôt 😉 trojposchodová vianočka v surovom a upečenom stave, moja prvá veľkonočná hrudka, Štolverkové rezy, Kokosové rezy v celku, Fajné rezy, Kokosové rezy v reze, Kardinál rezy - už len nepodarený koniec zostal, som nestihla odfotiť, lebo sa zjedli rýchlosťou blesku, 😀 veľkonočná hrudka v reze, Vaječná tlačenka, vaječná tlačenka v reze + robila som aj do muffinkovej formy, veľkonočná pečka