Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Čaute žienky, tak ja mám už čiastočne navarené na zajtra 🙂 - zemiaková kaša a zeleninové rezne. Ešte zajtra zrána uvarím polievku, pravdepodobne šošovicovú 😉 a k zeleninovým rezňom spravím uhorkový šalát.
@adelaida33 ahj chcem sa opytat ako robis zeleninove rezne dakujem pekne
@bonaquaba ahoj, približne takto http://varecha.pravda.sk/recepty/zeleninove-rez... , ale nedávam tam cibuľu a zeleninu (podľa chuti a ľubovoľného pomeru a kombinácie, ja najčastejšie použijem: mrkvu, karfiol, brokolicu, kaleráb) v rámci predprípravy len krátko uvarím 😉 .
@adelaida33 vyzera to dobre, vyskusam to aj ja niekedy a dakujem za tip
u nas dnes jednoducha mrkvovo-zemiakova polievka s hrstou cervenej sosovice a druhe tvarohove krupicove gulky so struhankou a jahodovym dzemom.
Zajtra polievka z dneska a uz mam uvareny madarsky gulas a bud s tarhonou, haluskami alebo knedlou (este neviem)
@adelaida33 dakujem 🙂
@bonaquaba My máme zeleninové rezne veľmi radi, hodí sa k nim zemiaková kaša alebo varené zemiaky s maslom, a tiež nejaká tatárska, dressing alebo kečup. Isto vám doma zachutia a potom si už budeš robiť všelijaké kombinácie 😉 . Ešte som zabudla, že málokedy dávam do nich múku, skôr používam suchšie rožky alebo žemle, prípadne ovsené vločky, ktoré nechám "napučať" v mlieku, a strúhanku takisto pomenej, ak tak skôr trošku po povrchu na spevnenie 🙂 . @bobinkask
my dnes hrstková polievka ,špenátové palacinky plnené syrom a šalátik z miešanej zeleniny 🙂
@lussy23 ďakujeme krásne 😉
@adya01 krásna 🙂 presne takúto sa chystám dnes robiť, písala som o stránku dozadu 😉 koľko si asi spotrebovala lentiliek? ja som kúpila 5ks tých veľkých balení a idem robiť len malú okrúhlu, lebo u nás sa veľmi torty nejedia, ale zato budem robiť zákusky, tie sa zjedia vždy 😉
@bobinkask všetko najlepšie trojčatám k dnešným narodeninám 😉 my tiež dnes "narodeninkujeme", ale ty to máš trojmo 😉
dnes hrstkova polievka a rizoto s tarhone 🙂
@nadhera samozrejme!!!
Dnes paradajkova polievka-žemlovka
ja dnes nevarím, dojeme zo včera 😉 ale zato idem piecť tortu a zákusky na malej oslavu, takže nudiť sa nebudem 😉
@snu ďakujem, no sa vyšantím zas po týždni,čo som nepiekla, ja strašne rada varím a ešte radšej pečiem 😉 my len takú malú oslavu, nás je málo, len starí rodičia, krstní rodičia malej a my, takže nejak extra veľa nám toho netreba, urobím šalát z krabích tyčiniek, nejakú obloženú misu, pagáčiky a slané cesnakové slimáky+ lentilková torta, Kinder rezy a ešte nejaký zákusok, musím ešte premyslieť 😉
@danielaj u nas sa moc to sladke nemusi,, ani torty,, hlavne vsetci miluju snehovu tortu,ale tu som pre maleho nechcela robit,, to sa neda tak detsky ozdobit,, hlavne hasicsky,,takze sladke ja nebudem uz,, este mozno slane syrove z listkoveho cesta,, a chceli sme,ze hodime von grilovat 2 kuriatka a hotovo,ale pocasie nam asi nebude priat,tak budem muset neco vymyslet,,inak krabi salatik som dlho nerobila,,
dnes nič dnes bude hladovka... 😝 ale nie máme zo včera rizoto a večer chcem urobit plnenú papriku 😀
pekne ranko 🙂
dnes za plny hrniec fazulovej polievky 😉
ja som vcera varila kuraci perkelt a nieco ostalo na dnes takze manzel si pekne odniesol do prace 😉 takze mi staci len nejaky jednoduchy ,,doplnok" asi lyzickove lievance mnaaam boli super uz som ich parkrat robila 😉
Zo včera mame maďarský guláš a k tomu som urobila kalerábovú polievku.

@katkas1 ako robis cinu?