Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@graceful9 ja kremovu hraskovu robim naprikad tak, ze spravim zaprazku, ktoru po opeceni zalejem vodou. Pridam umyty hrasok (gulicky) a pokrajany zemiak. Bez toho zemiaku to bola dost taka prazdna chut. Takze zatial je to hraskov zemiakova polievka. Ked sa zemiaky uvaria vsetko to rozmixujem a pridam varovu smotanu. Pochutiny dla gusta pocas varenia. Ten zemiak aspon mne robi divy. V kazdej polievke ale rozny pomer. Do sampinonovej kremovej musim dat viac zemiakov, pretoze sampinony menej zahustuju ako napr hrasok.
pekné ránko kuchárečky 😉 dnes dojeme zo včera, ale k mäsku dorobím zemiakové kroketky, lebo ryže zostalo málo pre všetkých 😉
dojedame zo vcera 😵
kedze vcera sme behali cely den po navstevach tak dnes rezne a zemiakova kasa a este som urobila cesnacku s krutonmi a syrom a bude aj na zajtra...dufam 😀
cez vikend bol kuraci vyvar a zivanska v alobale, dnes vyprazany karfiol so zemiakovou kasou.
dnes karfiolove placky so zemiakovou kasou a spenatova polievka 🙂
ešte dnes dojedáme zo včera.a babka priniesla domáci pečený kakaový závin.mňam.tak všetko dnes dojeme 😀
vcera som varila polievku-vyvar so sližikami,pečene mesko knedla kapusta.dnes to dojeme. 😉
bre ranko,tak ja uz mam palcinky hotove,kedze musime mat dnes skory obed,, este musim donutit krpca aby sa ich o 10h napapal, lebo potom malinky nemoze uz papat,, dakujem dievcence,tak drzte palce,,ahojte,,pekny dnik
jaaaj a este piskotovu torticku sme s malym robili,tak dnes aj tu mame s babanom 🙂
zo včera vývar z morčacích krkov a smotanovo-syrová omáčka s haluškami
ahojte tak sa vcera podaril ten kolacik z listoveho cesta a pudingom, prisla necakane navsteva tak bodol a vraj chutil, piskoty som nenamacala,nabuduce skusim namocit ci to bude ine, dnes varim 1x cicerovu polievku tak som zvedava ako to bude chutit 😅
dnes bravčové karé na leče, k tomu spravím ryžu a zo včera zostalo potroške opekaných zemiakov, k tomu kyslé uhorky 😉 ,
ahojte 🙂 dnes dojedame zo vcera /pecene kura,plnka,ryza,/ a upeciem piskotovu babovku ...zajtra bude asi rybka,ale neviem este aka 🙂
dnes dojedame zo vcera...(slepaci vyvar,zemiaky a fasirka v rure..).. 🙂 a este sa dnes dame na babovku 🙂
Ako väčšina - dojedáme,
Sobota - šošovicová polievka, rybí nákyp + zemiakov kaša, poch. smotana
Nedeľa - karfiolová polievka s krupicovými haluškami, kurací perkelt + noky
a idem počítať čo zajtra.
Nič 😀 čo chladnička dáááá 😅 😅
my dojedame zo vcera ryzu, masko na stave so sampionmi a hraskom, slepaciu polievku a pecie sa pudingovy kolacik 😉 teda torticka dala som to do tortovej formy ale bude asi straaasne vysoky 😀 😀 😀
Ja som sa dnes hecla a na obed bola slepacia polievka (deti prechladnute, hned nam vsetky sople vysli von 😅 ), fasirky masove s castou ovsenych vlociek, zemiaky na masle, falosna tatarka. Teraz sa mi miesi cesto na dolky a este som spravila balkansku papriku. Upeciem za hodku dolky a pojdem sa dekontaminovat do sprchy. 😵

zapekane bravcove na prirodno s broskynou a parenicou,pecene zemiaky,ryza