Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes som vymyslela na veceru bryndzovu polievku ale kupila som taku hnusnu bryndzu (to som zistila az teraz vecer ked som ju davala do polievky) ze polievka teda nic moc....ale chlapi jedia 😉 zajtra si spravim na obed bud raznici alebo zivansku 🙂
boze, sem aby tehotne ani nechodili 🙂 Okamzite som vyhladla, ako si to tu tak citam 😉
my sme mali cigansku do zemle s cibulkou a tatarskou omackou...mnam
a zhanam recept na strudlu masovu alebo sunkovu skratka akoze na slano ,mate niektora??? 🙂
@mariro ja strasne rada robim slanych slimakov z listkoveho cesta. je to rychle a kazdy kto to jedol si to velmi pochvaloval. listkove cesto rozvalkat, natriet roztieratelnym syrom, kecupom, na to sunku alebo salamu a este zvyknem dat na tro nastruhany syr. potom to stocime ako roladu a narezeme na kolieska, ktore ukladame na lezato na plech s papierom na pecenie. potrieme vajickom a pecieme. mnam 😵 niekedy zvyknem do stredu koliska dat olivu, uz som aj vynechala kecup, alebo som davala pesto. mozu sa davat rozne kombinacie. 😉
ahojte, dnes máme vývar z morčacieho krídla a tuniakový šalát z pečivom
Dnes zeleninová (mrkva, karfiol, hráškok) polievka a dusené bravčové na zelenine so zemiakmi
kuracie mäso s omáčkou ako na sviečkovú s knedľou
u nás dnes vyprážaný karfiol a ryba, zemiakova kaša ... bude aj na zajtra 😀
uz som konecne dovarila segedinsky gulas s knedlou, ako tehula vby som stale jedla kapustu a knedle, a kofolu ku vsetkemu..... 🙂
@zuzubabo @mariro nebudete lutovat 😉 je to fakt perfektna mnamka a este ked sa daju rozne planky ( do jednej kecup, do inej nie, niekde salama a niekde sunka a do niektorych olivi, da sa to krasne naaranzovat) a tiez sa to moze krajat na trojuholniky, ked sa urobi ta naplnena rolada, tak to proste nerezete na pasiky ale sikmo raz do lava a raz do prava a len sa to prelozi na plech, neotaca sa to rezom dole, potrie vajickom, moze sa posypat kminom, sezamom,syrom. Opat sa tym vytvori iny tvar a bude to vyzerat ako dalsi "druh" slaneho 😀
Davam tip - Cinania robia "kukuricnu zamatovu polievku"
Normalne urobite nasu vajickovu polievku (do variaceho kuracieho vyvaru popustit vajicka) zaprazite bielu ryzovou mukou (pozrite v azijskom kutiku v potravinach) je omnoho jemnejsia na chut, nehrudkavie tak ako psenicna a pre deti je omnoho lahsia a zdravsia.
Potom normalne zapustite dve hrste (podla vlastnej lubovole) mrazenej kukurice. Ja pridavam aj rezance. Kratko mierne povarit a hotovka.
Zatial som nestretla nikoho komu by nechutila. 🙂
ja som varila vcera vecer...budeme mat hraskovu polievku a kuraci stroganov s ryzou 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17846
a kombinacia tychto dvoch receptov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9568 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22006 (miesto muky solamyl)
idem sa pustiť do halušiek s kapustou a slaninkou, polievka zostala zo včera ale asi ju bude nakoniec jesť naši psi lebo moc sa mi nepodarila 🙂
@mariro ja poznám jeden recept...do lístkového cesta zabalíš špenátové listy a tenučké plátky syra aký máš rada. Cesto potrieš vajičkom a pečieš. Je to veľmi chutné aj pre ľudí, ktorí špenát nemusia 🙂
na dnes masko na kyslej kapuste a na zajtra som hodila kuracie a bravcove steaky do jogurtovej marinady - zajtra ich urobim na grilovacej panvici 😝
vyprazany patizon
Dobrý deň,
len sa chcem opýtať kde kupujete špenátové listy,lebo ja ich nikde neviem zohnať všade vidím len mrazený,ďakujem
zuziq ako robíš tú jogurtovú marinádu?
Ahojte maminy....tak dnes kremova mrkvova polievka( super pre kojace zienky) a neskor hrachova kasa, chlapovi po praci s parkom....chutne a vyzivne....dobru chut....🙂
sojove kocky na sampinonoch s ryzou 🙂
takze hrachova kasa ala mia🙂 suchy zlty hrach dat uvarit do vody, osolit a pootom som ho pomixovala, spravit tmavsiu zaprasku s cesnakom a cervenou paprikou a pridat k nej aj mlieko, pridat k mixovanemu hrachu, povarit, dochutit a dobru chut....je to mnamka....🙂

@weverka11 aj ja chcééééééém pikantné domáce uhorky a ešte o to viac ak sú tvrdé na zakusnutie....to sa idem zabiť, nuž ale kojíme kojíme...takže si musím nechať zájsť chuť... ☹