icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elina313
21. sep 2010

@weverka11 aj ja chcééééééém pikantné domáce uhorky a ešte o to viac ak sú tvrdé na zakusnutie....to sa idem zabiť, nuž ale kojíme kojíme...takže si musím nechať zájsť chuť... ☹

dusanab
21. sep 2010

dnes som vymyslela na veceru bryndzovu polievku ale kupila som taku hnusnu bryndzu (to som zistila az teraz vecer ked som ju davala do polievky) ze polievka teda nic moc....ale chlapi jedia 😉 zajtra si spravim na obed bud raznici alebo zivansku 🙂

blondi2
21. sep 2010

boze, sem aby tehotne ani nechodili 🙂 Okamzite som vyhladla, ako si to tu tak citam 😉

weverka11
22. sep 2010

@elina313 veru krááásne chrumkajú... My budeme kojiť o dva mesiace, tak si ich ešte užívam 🙂)) Take dobre jak moja mama tuším nerobí nikto 🙂))) žiadne chemikálie, zelká nič také 🙂)) čistá príroda

mariro
22. sep 2010

my sme mali cigansku do zemle s cibulkou a tatarskou omackou...mnam
a zhanam recept na strudlu masovu alebo sunkovu skratka akoze na slano ,mate niektora??? 🙂

zuziq
22. sep 2010

@mariro ja strasne rada robim slanych slimakov z listkoveho cesta. je to rychle a kazdy kto to jedol si to velmi pochvaloval. listkove cesto rozvalkat, natriet roztieratelnym syrom, kecupom, na to sunku alebo salamu a este zvyknem dat na tro nastruhany syr. potom to stocime ako roladu a narezeme na kolieska, ktore ukladame na lezato na plech s papierom na pecenie. potrieme vajickom a pecieme. mnam 😵 niekedy zvyknem do stredu koliska dat olivu, uz som aj vynechala kecup, alebo som davala pesto. mozu sa davat rozne kombinacie. 😉

mariro
22. sep 2010

@zuziq -dakujem za dobry tip,veru toto mozem spravit na vikend na oslavu,mm ma 35 rokov 😉

lyongirl
22. sep 2010

ahojte, dnes máme vývar z morčacieho krídla a tuniakový šalát z pečivom

standa82
22. sep 2010

Dnes zeleninová (mrkva, karfiol, hráškok) polievka a dusené bravčové na zelenine so zemiakmi

monkula
22. sep 2010

kuracie mäso s omáčkou ako na sviečkovú s knedľou

zuzubabo
22. sep 2010

@zuziq - určite musím vyskúšať 😉
ja dnes len narýchlo pečiem makrelu k tomu len chleba, tak to máme najradšej 🙂

zuzu13
22. sep 2010

u nás dnes vyprážaný karfiol a ryba, zemiakova kaša ... bude aj na zajtra 😀

tanija133
22. sep 2010

uz som konecne dovarila segedinsky gulas s knedlou, ako tehula vby som stale jedla kapustu a knedle, a kofolu ku vsetkemu..... 🙂

zuziq
22. sep 2010

@zuzubabo @mariro nebudete lutovat 😉 je to fakt perfektna mnamka a este ked sa daju rozne planky ( do jednej kecup, do inej nie, niekde salama a niekde sunka a do niektorych olivi, da sa to krasne naaranzovat) a tiez sa to moze krajat na trojuholniky, ked sa urobi ta naplnena rolada, tak to proste nerezete na pasiky ale sikmo raz do lava a raz do prava a len sa to prelozi na plech, neotaca sa to rezom dole, potrie vajickom, moze sa posypat kminom, sezamom,syrom. Opat sa tym vytvori iny tvar a bude to vyzerat ako dalsi "druh" slaneho 😀

briketa
22. sep 2010

Davam tip - Cinania robia "kukuricnu zamatovu polievku"
Normalne urobite nasu vajickovu polievku (do variaceho kuracieho vyvaru popustit vajicka) zaprazite bielu ryzovou mukou (pozrite v azijskom kutiku v potravinach) je omnoho jemnejsia na chut, nehrudkavie tak ako psenicna a pre deti je omnoho lahsia a zdravsia.
Potom normalne zapustite dve hrste (podla vlastnej lubovole) mrazenej kukurice. Ja pridavam aj rezance. Kratko mierne povarit a hotovka.
Zatial som nestretla nikoho komu by nechutila. 🙂

dusanab
22. sep 2010

@tanija133 ja som tiez stale mala chut na kyslu kapustu ked som bola tehotna, aj pecene zemiaky, mavali sme casto 😀 teraz sa ich krpec nemoze tiez dojest 😀 😀 😀 na zajtra na obed budeme mat dnesne raznici s ryzou a na veceru spravim asi pizzu, dlho som nemala a dala by som si 😎

elixia
22. sep 2010

@briketa to znie dobre, na zajtra este namam vymyslenu polievku, zajdem k sikmookym pozriet muku a vyskusam 🙂

Inak, ja tiez ako tehula mozem zemiaky aj kazdy den...aj ked som vzdy mala rada zemiaky na akykolvek sposob okrem granadiru 🙂

jonki
23. sep 2010

ja som varila vcera vecer...budeme mat hraskovu polievku a kuraci stroganov s ryzou 🙂

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17846
a kombinacia tychto dvoch receptov: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9568 a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22006 (miesto muky solamyl)

barbis
23. sep 2010

idem sa pustiť do halušiek s kapustou a slaninkou, polievka zostala zo včera ale asi ju bude nakoniec jesť naši psi lebo moc sa mi nepodarila 🙂
@mariro ja poznám jeden recept...do lístkového cesta zabalíš špenátové listy a tenučké plátky syra aký máš rada. Cesto potrieš vajičkom a pečieš. Je to veľmi chutné aj pre ľudí, ktorí špenát nemusia 🙂

mariro
23. sep 2010

@barbis -dakujem ta dobry tip 🙂

zuziq
23. sep 2010

na dnes masko na kyslej kapuste a na zajtra som hodila kuracie a bravcove steaky do jogurtovej marinady - zajtra ich urobim na grilovacej panvici 😝

evitkamalicka
23. sep 2010

vyprazany patizon

mnamko
23. sep 2010

Dobrý deň,
len sa chcem opýtať kde kupujete špenátové listy,lebo ja ich nikde neviem zohnať všade vidím len mrazený,ďakujem
zuziq ako robíš tú jogurtovú marinádu?

firstbaby
23. sep 2010

Ahojte maminy....tak dnes kremova mrkvova polievka( super pre kojace zienky) a neskor hrachova kasa, chlapovi po praci s parkom....chutne a vyzivne....dobru chut....🙂

lyongirl
23. sep 2010

@mnamko občas majú v Kauflande, ako je zelenina, tak je chladiaci box, kde je kys. kapusta, šampióny a tam mávajú aj špenátové listy, ale ja to nekupujem, tak neviem, či aj niekde inde ho mávajú, snáď niektoré baby poradia, kde sa ešte dajú kúpiť 😉

weverka11
23. sep 2010

@firstbaby hrachovu kašu milujem zo všetkého najviac 😀 manáááám, ale neviem robit, pošli recept ak maš čas 😉
my dnes palacinky, kedže sme sa každy deň cpali koli manželovi mäsom 😖

mnamko
23. sep 2010

@lyongirl diky,

@weverka11 veru môžeš dať ja tiež ľubim hrachovú kašu ale neviem robiť
@firstbaby aj toto by som rada vyskúšala

babatko37
23. sep 2010

@mnamko Spenatove listy kupujem na trhu - cerstve. Mrazene mavaju aj v Tescu.

tweetinkapp
23. sep 2010

sojove kocky na sampinonoch s ryzou 🙂

firstbaby
23. sep 2010

takze hrachova kasa ala mia🙂 suchy zlty hrach dat uvarit do vody, osolit a pootom som ho pomixovala, spravit tmavsiu zaprasku s cesnakom a cervenou paprikou a pridat k nej aj mlieko, pridat k mixovanemu hrachu, povarit, dochutit a dobru chut....je to mnamka....🙂