icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
24. apr 2012

dukátové buchtičky 🙂

firstbaby
24. apr 2012

My dnes trosku netradicne uprostred tyzdna - kuraci vyvar s rezancami a tvarohovo-jablkova zemlovka z vianocky 😉

lululka555
24. apr 2012

dned varim toto mäsko http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22169 a k tomu basmati ryzu a peciem oblizprst do tortovej formy,ako tortu.Dnes je NAS den / vyrocie sobasa/ 😵 😵 😵

mimi21mimi
24. apr 2012

Rascovú polievku s vajíčkom, pečené zemiaky, pre muža k tomu vysmážaný syr, pre mňa a malú baby karotka a hrášok na masle.

januschka10
24. apr 2012

cestoviny s ragu (to musim este dokoncit) a od vcera mame polievku z nastruhanej zeleniny

danielaj
24. apr 2012

dnes ešte dojeme nedeľnú polievku - vývar so zeleninou a slížikmi, asi som veľa navarila 😒 a zostalo aj pizza mäsko, tak dorobím k nemu pečené zemiakové vejáriky + hlávkový šalát 😉

gucz
24. apr 2012

u nás dnes šošovičný prívarok, k tomu orestované mäsko (pre muža navrch) s chlebíkom. Chcela som upiecť aj smotanovo vajíčkový osúch, no zabudla som dokúpiť polohrubú múku... (hlava deravá), tak to asi až poobede

eva7780
24. apr 2012

zapekane cestoviny,sampionovo zeleninova polievka

drobik1
24. apr 2012

dnes rascova polievka s vajickom a francuzske zemiacky.. 🙂

irsina83
24. apr 2012

shangajska ryza a sladkokysle kurca 🙂 moja vyroba s pomocou uncle beans omacky 🙂 na fotkach su aj ingediencie co som pouzila 🙂

lululka555
24. apr 2012

@irsina83 vyzera to super 🙂 recepty nehodis? dik

michaella7
24. apr 2012

Dnes zemiakovo-mrkvová polievka a zemiakové placky 🙂 akurát som ich dopiekla a skoro polku zjedla 😅

irsina83
24. apr 2012

@lululka555 shangajska ryza : potrebujes velku panvicu, 2 mrkvy nakrajane na drobne kococky, slanu sojovu omacku - s oznacenim light soya sauce, uvareny hrasok, cibulku na drobno, a posmazene 2 vajicka a nasekane na drobno. zeleninu a vajicka si pripravis ako mam na obrazku na jeden tanier do kazdeho rohu. Uvaris si bud gulatu alebo basmati ryzu - ja som davala basmati - kupujem ju v lidli. nesol ju vobec. na panvicu si das olej a rozohrejes na najprudsom a najvacsom ohni, das olej pridas mrkvu, smazis 2-3 minutky, pridas cibulu a opat smazis 2 minutky, uvidis podla farby, pridas usmazene vajicka a premiesas a postupne zacnes pridavat ryzu a poriadne premiesas a zalejes sojovou omackou podla chuti kedze je slana sol nebude treba, smazis asi 5 min, potom pridas hrasok, poriadne zamiesas a smazis asi dalsich 5 min 😉

Masko na sladkokyslo : kuracie prsia nakrajane na rezance(mala som asi pol kila), 3 mrkvy nakrajane na tekne rezance, 5 strucikov cesnaku kaajanych na platky, velka cibula nakrajana a hrubsie mesiaciky, olej, slana a sladka sojova omacka, uncle beans omacka sweet a sour chicken, huby judasove ucho - susene, 2 bielka (tie dve zltka mozes pridat do tych smazenych vajicok na ryzu) a kukuricny skrob
huby som zaliala vriacou vodou a nechala odstat, dve bielka som dala do misky a za zaslahala som do nich pol lyzicky soli a a 2 cajove lyzicky kukuricneho skrobu a potom do tento zmesi primiesas masko, poriadne premiesas a nechas odstat 15 minut. Do woku si das olej a na 2x krat na najprudsom ohni posmasis maso trosku do chrumkava a prelozis na bocny tanier. Do woku opat dame olej a na prudkom ohni osmazime mrkvu, cibulu a cesnak a smazis do vtedy az kym mrkva bude chrumkava, pridas huby, masko, oblejes sojovou omackou a zalejes uncle beans omackou a vodou podla toho kolko chces mat stavy. ochutnas a ked je treba polej sojovku alebo prisyp cukor podla chuti a na zaver zahustis tak ze do trochy vody zaliesas lyzicu kukuricneho skrobu a po luziciach budes pridavat do stavy az kym to nezhustne tak ako budes chciet. 😉 dobru chut 😉 tak omacka uncle beans je taka kysela tak ak nemate radi take ostre chute tak sa da kupit aj ina 😉

lucikatn
24. apr 2012

od rána sa neviem rozhodnúť či urobím rajčinkovú alebo fazuľovú polievku a nakoniec som našla tento recept tak idem ho skúsiť http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47435 a druhé dojeme zo včera morčacie mäsko s tarhoňou. Na olovrant a zajtra na raňajky idem upiecť kysnutý pažítkový koláč.

@irsina83 vyzerá to dobre - šup šup recept 😉 😀 😀 😀 😀

lucikatn
24. apr 2012

@irsina83 si ma predbehla... 😀

irriss
24. apr 2012

pizza z listoveho testa (nechce se mi cekat na kynute 😉 ), oblozena smesi z cesneku a brokolice, posypana mozzarellou a parmazanem

lucikatn
24. apr 2012

@irsina83 prosím ťa koľko porcií z tejto dávky výjde - nie je to pre dvoch veľa? Inak už viem čo varím cez víkend.... mňam

irsina83
24. apr 2012

@lucikatn ja som varila na dva dni 😉 pouzila som pol kila masa a tak pre dvoch sprav z polovicnej davky 😉 ja to jedlo milujem, tak ratam ze este 2x to budem dnes jest 😀

slimstar
24. apr 2012

rascova s oprazenym chlebikom

rybka na masle s ryzou

http://sme.veu.sk/index.php/component/content/a...

😉

zklimekova
24. apr 2012

lievance 🙂

nelinka0401
24. apr 2012

palacinky so šľahačkou 🙂

titkovamiriam
24. apr 2012

porova polievka-salamovo syrova štrudla /varene zemiaky 😉

mrkvakatka
24. apr 2012

Adke do školy na desiatu..acidko...nizkotučná zakysanka, trocha cukru, jahody....a mixér 🙂

daniz
24. apr 2012

dnes cestoviny so syrovo-šamp. omáčkou.

vi3ka
24. apr 2012

žienky musím tu pridať super recept na americké palacinky. dnes som ich vyskúšala a sú vynikajúce! 🙂

tu je: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/2 KL soli, 1 vajce, 1,5 hrnčeka mlieka, 2 PL oleja, 3 PL kryštálového cukru.
Postup: Zmiešame všetky suroviny, tak aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Ak je potrebné pridáme ešte cukor. Cesto má byť dosť husté, no nie príliš a ak treba pridáme ešte mlieko. Palacinky pečieme na nelepivej malej panvici, a to tak, že si cesto naberieme do malej naberačky a vylejeme na panvicu. Cesto nesmie byť roztečené po celej panvici. Na panvicu dáme len kvapku oleja a to len pred prvou palacinkou. Palacinky sa nebudú lepiť. Pri pečení sa budú tvoriť na povrchu palacinky bublinky, keď vypukajú všetky alebo vačšina, palacinku otočíme a necháme ju na ohni už len chvíľku. Po upečení by mal ich povrch vyzerať ako postaršie dubáky. Pečieme na najmenšom plameni. Potierame džemom, lekvárom, čokoládou, šľahačkou alebo javorovým sirupom alebo čokoľvek iné.
mňam...dobrú chuť

adya01
24. apr 2012

@vi3ka aj ja som dnes robila podobne, ale su tiez vynikajuce 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47301 a kapustovu polievku 🙂

katushka16
24. apr 2012

my dnes cesnaková polievka s opečeným chlebom a grilované kuracie rezne s varenými zemiakmi a grilov.zeleninou

katulka74
24. apr 2012

@adelii ja to tak narychlo robim aj do poharov,piskoty zalejem jogurtom ,na to nakrajam ovocie,takto striedam a dam na pol hod do chladnicky a mnamka.

zuul
24. apr 2012

ahojte mamusky. nemam na nic cas, ale dnes ma to tu pocka. uz neviem co uvarit, tak vas pocitam.
este torticka pre mojho misenka na 3rocky.

joannas
24. apr 2012

@katushka16 ako robíš tu cesnakovu polievku?