icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lienka434
4. máj 2012

@lululka555 ahoj ako prosim robis cuketove fasirky?diky za recept

lienka434
4. máj 2012

@michaella7 prosim ta ako robis fasirky s ovsenych vlociek?🙂 diky

lienka434
4. máj 2012

@adelaida33 ahoj zapekas zemiaky s baklazanom a cuketou dohromady?a aky syr pouzivas?zalievas to niecim ked zapekas?diky

lululka555
4. máj 2012

@lienka434 vcera som robila cely obed podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5493 ,ale ja som mala 3 cuketky a bolo to nieco cez pol kila,tak som to robila z dvojitej davky,mala som 22 fasirok a zostalo nam aj na dnes...aj zemiakova kasa,akurat nejaky salatik dorobim dnes...inak su super,aj manzel chvalil... 🙂

adelaida33
4. máj 2012

@lienka434 zemiaky uvarím osobitne, budú s maslom a vňaťou. syr do tohto jedla používam najčastejšie tekovský alebo pastiersky, oba neúdené kvôli malému. ale ani eidamom sa nič nepokazí 😉 . nezalievam, lebo ja si z toho spravím pomocou vajíčok a rožkov jednu veľkú hmotu 😅 , ktorú dám do janského skla vymasteného maslom.

lienka434
4. máj 2012

dnes varim zeleninovu polievocku ale nie vajickove halusky ale normalne rezance lebo vajicka nie su doma:/ a zemiakovy privarok. mam este skvely recept,ale treba si ho upravit podla vlastneho leob vraj 1l mlieka je zbytocne: http://www.senorita.cz/jahlovy-nakyp-s-tvarohem...

blanocka
4. máj 2012

@irriss tvrdy

gianni
4. máj 2012

dnes bude losos na masle s pečenými zemiakmi a nejaká zeleninka k tomu

irriss
4. máj 2012

@blanocka
tak ho musis namocit..
namoc ho na celou noc a pridej trosku bikarbonatu (tusim soda se tomu rika) 😔

Pak dobre uvar, bude penit, to VUUUBEC nevadi, to je vporadku..pokud se Ti bude pena "protivit" protoze bude jakoby spinava 😉 klidne ji naberackou dej pryc..

Do varu pridej sul a olivovy olej...udela se Ti stava 😉
Ja osobne je nechavam dokonce rozvarit a nektere primo v hrnci rozmackam...
Udelam si ve vedlejsim hrnci testoviny - male testoviny..ani polovicni ne, proste asi 1cm velke 😉
Jakmile budes mit uvareny cicer, musi tam zustat ta stava 😉 , zamichej dovnitr testoviny a podavej na talir uz smichane😉
-muze to pripominat i "polopolivku"..nebo i kasi s testovinami..

A nebo: nech uvarit, rozvarit cicer, rozmackej a zamichej do neho vajicko a trochu mouky,osol, popepri plus petrzelku a udelej placky..mnam 🙂
Pouzivej rozpaleny olej, jinak se Ti prilepi😉

A nebo to udelej jako moje deti, jakmile ho uvaris, dej si ho do hrnecku, polij trosku oliv. olejem a dlabej zrnicko po zrnicku😉

p.s. Nedoporucuju jit druhy den na navstevu..😉 Toto je jidlo na sobotu a v nedeli zustat doma 😀 😀 😀

nadhera
4. máj 2012

@blanocka
@irriss

osobne ccier uvarim a zjem 🙂 namiesto vecerneho vyjedania , je to pochutka 🙂

irriss
4. máj 2012

@nadhera
ale jen v sobotu, ze??? 😀 😀 😀

nadhera
4. máj 2012

@irriss podla toho,aku mam smenu 😉 ale najradsej cez vejkend 😀

blanocka
4. máj 2012

@irriss dakujem, vyskusam a dam vediet ako chutilo 😉

monyccka
4. máj 2012

Uz dlho ocumujem a inspirujem sa tu, tak prispejem aj svojou troskou do mlyna - nasim obedikom - dnes bude tekvicovy privarok (struhana tekvica+ smotana) so zemiakmi a polievocka je este zo vcera cesnakova 🙂

kibuk
4. máj 2012

ahojte dnes mame spagety s morca dellou
vikend - sobota fazulova polievka,langose
nedela kuraci vyvar a frankfurtske maso,ryza alebo tarhona 🙂

blanocka
4. máj 2012

@irriss ked to dam aj manzelovi, tak sa bude vznasat 😀

irriss
4. máj 2012

@monyccka
diky za navrat do detstvi...takto jsem se olizovala naposledy pred 25ti lety u babicky na Slovensku😉
delala k tomu bramborovou kasi..mnam ☹

irriss
4. máj 2012

@blanocka
on se bude vznaset, ale ty dusit..musite jist spolecne!!
neco jako cibulovo-cesnekove libanky - jedine spolecne 😀 😀 😀

nadhera
4. máj 2012

@monyccka cesnacku papa aj tvoj drobec? moji ju dako nemusia 😠

nanulik
4. máj 2012

u nás dnes budú špagety s rajčinovou omáčkou, hodím do nej masko čo ostalo z pečeného kuraťa a v chladničke sa povaluje cuketa tak aj tá pojde do omáčky,
polievky nám dáko prestali chutiť...
@nadhera @monyccka ani moj drobec cesnačku nemusí (teda zatial možno sa to časom zmení)

zajtra budeme celý den u našich a v nedelu ešte neviem čo urobím. možno sviečkovú s knedlou

salma22
4. máj 2012

dnes zemiaky s horcicovou omackou a maskom

monyccka
4. máj 2012

@nadhera @nanulik jaaaj som zabudla napisat, ze drobec ma brokolicovu.. ja sa tak tesim na tu cesnacku, ze mi to vypadlo 😀 a nie, ani mne ju este nechce. Ochutna, skvasi sa a je vybavena cela cesnacka. Rovnako je to aj so segedinskym gulasom a kapustnicou. ;) Ved oni na to pridu, ze su to mnamky ;)

blanocka
4. máj 2012

@irriss jasne, nech sa dusi trosku aj on 😀

monyccka
4. máj 2012

@irriss ano ano, aj ja k tomu robim kasu. Ale dnes so nejaka leniva, asi budu len zemiaciky na kocky ;) Je to moje oblubene jedlo. Ja som privarkova a toto je naozaj mnamka ;) A z tej mladej tekvice, co teraz nosia na trh..oooo.. asi si idem dat obed skor 😀

A je to velmi jednoduche jedlo, uvarene za pol hodku i s cestou.. Ocistit, nastruht tekvicu, zaliat vodou malinko vyssie ako je tekvica, pridat sol a cervenu mletu papriku, nechat zovriet, zaliat smotanou (ja davam 33%), zovriet, ochutnat, ci je makka (mladucka je makka hned) a zahustit mliekom s hladkou mukou. Po odstaveni par kvapiek octa a je hotovo. 🙂

monyccka
4. máj 2012

@salma22 ako sa robi horcicova omacka? znie to velmi chutne..ja som horcicovy fanatik 🙂 a ake masko? Prosim si receptiiik :D

irriss
4. máj 2012

@monyccka
mnam....
ale ☹ tady o tekvicu nezakopnu a drzim dietu.. ☹ ☹ ☹
ale tady na MK je to denne atentat na moji dietu☹
kdyz to udelam detem, tak zrejme neuspeju, bude to novinka, manzel slehacku nerad...
ALE v lete v CZ udelam... 😉

weirdo
4. máj 2012

Ahojte,

super tema, sem budem chodit pre inspiracie 🙂.
My dnes mame zeleninovu polievku (mrkva, sosovica, petrzlen, zemiaky) a ryzu a kuracie sote s fazulou a kukuricou (Bonduelle) pre mna a mm a pre malu ryza a kuracie masko s vajickom, trosku horcice a kecupu a cesnak a to spravene do takej placky 🙂

monyccka
4. máj 2012

@irriss ja som si az teraz vsimla, ze nezijes v CR.. tak to teda asi musis vydrzat..alebo dojst k nam, na vychod SR a ja navarim za kotol ;)

irriss
4. máj 2012

@monyccka
kdyz vyrazim dneska vecer, myslim si, ze bych se vratila tak na Vanoce, nez bych Vas vsechny tady z MK obesla.. 😀
...ale
ostatne, kdo vi? pozvanku prijimam 😉 az pojedete okolo, zastavte se i Vy😉 na spaghetti 😎

monyccka
4. máj 2012

@irriss 😀 tak to mas celkom dlhu cestu.. ale za pokus to stoji, ci? ;) a pozvanku ukladam ;) spaghetti za tekvicovy privarok ;)