Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nás dnes, pečené pliecko, tarhoňa a kapustičkový šalát....ale čo zajtra...no ja sa zbláznim... a to ešte 3 roky budem riešiť, ponevač na MD som len kratulinko 🙂 Ešteže ste kočky tu 😉
@traktor uch tie buchtičky vyzerajú tak úžasne, ja si na ne netrúfam, knedľu robievam domácu a na buchty si netrúfam... budem s tým musieť dačo porobiť, lebo tie kupované ... no 😖 ako knedľa, keď ich raz zohreješ a okamžite nezješ, tak potom nimi kľudne hlavu môžeš rozbíjať 😨 ale takéto domáce...mňam a tie keksíky rozhodne urobím ... mňamík
ďakujem za tip
zeleninova polievka, fazulkovy privarok /zelena f/ so zemiakami , kto cchel pecena klobaska navrch.
zajtra sa chystam http://www.mimibazar.sk/tisk_receptu.php?id=7332
je to mnamkove, uz som to jedla, ale zatial nerobila. zajtra mam premieru.
a este cukinove placky na vecer. su super, hlavne s cesnakom nesetrit.
@titkovamiriam prosim recept na kysnute cesto 😀
priznavam, ze neviem a uz ma nebavi dookola robit detom 8druhov sladkeho , ktore viem . 😠 babovka, nakyp, zemlovka....
1 kg polohrubej muky
3 pl kryštal..cukru
3 dc mlieka
2 cele vajcia
1 kocka drozdia
200g masla
soľ
Do vlažneho mlieka cukor a droždie.Ked napeni tak dat do muky,vajce,maslo,soľ a miesit a miesit a miesit.ked je cesto v kope a nelepi sa na misu posypat mukou a nehat vykysnut.
Ked robim slane cukru davam len štipku
obcas davam maslo s olejom pol na pol
ked robim strudle a vianocku tak davam len zltka....
baby, dajte nejaky dobry recept.... kupila som dnes morcacie stehna bez kosti
1,2 kg morčacích stehien, 150 g slaniny, 1 lyžicu masla, 10 jabĺk, 300 g konzervovanej červenej kapusty, 100 g čerstvého strúhaného chrenu.
Očistené, umyté a osušené morčacie stehná sa prešpikujú polovičným množstvom na prúžky nakrájanej slaniny a osolia. Zvyšok slaniny sa nakrája na drobné kocky, pridá sa maslo, mäso a pečie sa v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vodou. Z umytých jabĺk sa odstránia (vypichnú) jadrovníky a naplnia sa odkvapkanou kapustou zmiešanou s čerstvo strúhaným chrenom. Pred koncom pečenia sa pridajú k mäsu a nechajú sa trocha zapiecť. Pri podávaní sa mäso poleje šťavou z pečenia a obloží dvoma plnenými jablkami. Vhodná príloha: rôzne upravené zemiaky.
Morčacie stehno na zázvore
1 kg morčacích stehien, 1 lyžičku soli, mleté biele korenie, 3 lyžice masla, 1 cibuľu, polovicu lyžičky mletého zázvoru, 2,5 dl bieleho vývaru, 1 lyžicu hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany.
Očistené, umyté, osušené morčacie stehná sa osolia, okorenia a rýchlo opečú zo všetkých strán na masle a vyberú. Na masle po opekaní sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, posype zázvorom a zastrekne vývarom. Do základu sa vloží opečené mäso a pod pokrývkou sa pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vývarom. Upečené mäso sa vyberie, šťava vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží a zaleje vlažným vývarom, dobre zamieša, pridá sa smotana a dobre povarí, dochutí soľou a precedí. Pri podávaní sa porcia mäsa poleje omáčkou. Vhodné prílohy: žemľové knedle, zemiakové krokety, porcia - rez citróna s brusnicami.
@titkovamiriam @traktor @denne73 - dakujem Vam velmi pekne za odpoved, chcela som si upiect zakusok a priniesla som si ho zo SR,no tak skusim najst nahradu zan. Dakujem Vam. 😵 😵 😵
babule hodte mi nejaký dobrý overený recept na makový koláč, dostali sme chute takto zrána 🙂
BABY.. 🙂) hodili by ste mi na dneska nejaký dobrý recept?? neviem čo mám variť.. 🙂) díky moc..
@tanias a ake mas suroviny z ktorych by to malo byt? ja dnes robim napriklad toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6142 😉
ahojte, poradíte mi ako urobiť cesnakový dresing, robila som rôzne varianty, ale nikdy sa mi nezdal taký nejaký super...
Ďakujem 😉
@titkovamiriam tie rozky pecies v pekarnicke alebo normalne v rure?... 🙂
na žiadosť mojho manželíka hovädzo-bravčový guláš v 5litrovom hrnci 🙂)), dufam, že pridu švagrovci na obed lebo je toho mooooooc 😀
dievčatá, máte domáce pekárne??? ste spokojné??? ja som dnes ráno rozmýšlala, že by sme kupili, ale neviem či to nieje blbosť a človeka to neomrzí...
dnes kuracia polievka,španielsky vtačik +tarhona a poobede ešte pre moje male mlstne jazyčky toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16866&use...
ďakujem za receptíky na dresing, nakoniec som urobila podľa mojej svokry - tatarka, biely jogurt, najemno nakrájaná červená cibuľa, nakrájaná zaváraná uhorka, pretlačený cesnak, je to tiež mňamka
no a mali sme vysmážaný karfiol so zemiačikmi a s tým dresingom
ja pekárničku mám a mňa veru omrzela ☹ , už sme boli prejedený chleba, rožky sa mi nejako už tiež nechcelo robiť, ja som ináč totálne zlenivela, čo nemusím, to nerobím, už ani nežehlím, takže ani nepečiem. Ináč výborná je pekáreň na kysnuté cesto, ten kto ho nevie, tak tam sa spraví super, len to dlho trvá a u nás sa kysnuté moc neje, takže nevyužívam už ani na to...
@traktor super nápad, si mi narobila chute tou bábovkou, možno spravím tiež, len nemám toľko vajíčok a neviem, či sa mi po tom doobednajšom státi v kuchyni ešte niečo bude chcieť 😀
@weverka11 ano mam pekaren a som veeeeeeelmi spokojna 😉 prave peciem buchty co som tam dala vykysnut 😀 mna to zatial bavi, aj ked ked by som ju mala pred dvoma rokmi ked bol krpec maly zapadala by prachom co som nic nestihala, ani len zit 😉 ale teraz vyuzivam naplno.
Ta "moja" fasirka bola uplne uzasna, ak budete mat chut na fasirku tak vyskusajte 🙂
rozteky peciem normalne,ja nemam pekarnicku a ani mi nechyba 🙂
Ja som robila vyprazany syr, zemiaky na petrzlennovej vnatke a zeleninovy salat. Moj manzel, inak masozrut, skonstatoval, ze lepsie ako masko 🙂 Tak ten smrad z vyprazania aspon stal za to 🙂
@titkovamiriam tak ta môzem poprosito recept?..ci to len z obycajneho kysnuteho cesta robis?..davas nieco naviac?..

🙂 🙂