Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja mam zajtra u maminy objednany segedin..no uz sa tesim... 😝 😝 slint...
nejaká rada na ten orech?
@maba ja som robila tento recept, link mi dala @titkovamiriam, treska bola fantastickaaaaa
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1389
konecne som sa jej mohla najest do syta, v obchode nekupujem, mam barieru 😉
@nadhera ahoj, okrem jedálničkou na mieru aj pre alergikov rôzneho typu vypracujem jedálniček, ak si chceš napr.: udržať hmotnosť, schudnuť max 2kg za mesiac (čo je pre organizmus priateľné), alebo ak máš zdravotný problém (diabetes, vysoký krvný tlak .. ) jedálničky vypracovávam aj pre deti - stačí napísať na moj mail, ja ti obratom pošlem dotazník, aby som sa vedela zorientovať aký jedálniček ušijem na mieru 🙂
@michaella7 a u vas neprší??? dnes aj my sme boli u Moniky ale na grilovačku v tomto počasí sme ani len nepomysleli, tak sme klobasy upiekli na panvici 😀
dnes ešte koláčiky-na slano aj s lekvárom
cesto: 30dkg hl.múka,1 palmarín a 5 lyžíc kyslé mlieko(môže byť aj biely jogurt)urobíme cesto,trošku nechám v ladničke a vykrajujem
@mia258 Na kolieska nakrájaný por dusís na oleji-masle,zalejes vodou a pridás zemiaky ( 1 celý por a cca 4 vacsie zemiaky) a dochutís solou,kmínom,cesnakom,atd,ja dávam este bujon.ked je vsetko uvarené,rozmixujem,nezahustujem,nedávam smotanu,lebo vznikne taká hustá krémová polievka.výborná je,ked na tanier pridás oprazenú cibulku,alebo slaniku,chlieb.... nemusí to byt 😉
@zuzanocka11 ďakujem určite skúsim zajtra 😉
ahojte.
takze my: nedela: kuraci vyvar s rezancami, bravcove rezne a zemiak.kasa
pondelok: dojedli sme
zajtra: navarila som si v predstihu takze to uz mozem napisat.zostalo mi vela zemiak.kase tak som si vymyslela: prisypala som hladkej muky a petrlen.vnate.upiekla som na suchej panvici placky /vyzeraju ako lokse-su take tenucke/. a nevedela som co s masom z polievky.vyvarila som v nedelu kuracie stehno.tak som ho dnes obrala,nadrobno nakrajala /bez koze/. na troske oleja som si orestovala troska poru nadrobno nakrajaneho a supla som k tomu to masko.podliala vyvarom a podusila.dala som tam malicko vyvyaru takze to mam huste.budeme to papat s tymi plackami..no uvidim ake to bude.bola to dnes cista improvizacia.
a polievku som uvarila porovu so zemiakom.
streda: mam na plane palacinky s tvarohovou plnkou.
polievka: asi paradajkova
Ahojte, nedávno ste sem niektorá dávali recept na plnené šampiňóny a nemôžem ho nájsť...nemáte ho niekto napísaný? ďakujem
Dnes som spichla superrychlu veceru - filipinske narodne jedlo PANCIT, je to vlastne ako styr-fry ryzove rezance, zelenina (bok-choy-druh cinskej kapusty, ploche hrachove struky, mrkva, zelena cibulka, cesnak), krevety (obmeny mozu byt aj kuracie prsia alebo bravcove nakrajane uplne nadrobno) v ustricovom sose (Kee-Kum-Kee) .
Je to spravene za desat minut a vyborne!
@maba aj ja ti poradím najsuprovejšiu tresku, akú som doteraz robila od môjho bývalého kolegu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42772, je to najlepší amatérsky kuchár-chlap, akého som poznala, v robote sme kecávali iba o receptoch, to je také netradičné u chlapa, a hlavne nie je ani vyučený a venuje sa tomu iba doma pre rodinku, to obdivujem 😉 mimochodom je to otec módneho návrhára Lukáša Kimličku, 😉
pridávam aj jeho stránku, kde má super recepty, hlavne na mäsko, zaváranie a pod. http://kimlo.szm.com/ 😉
vcera pizza, ale som supla do truby, kupeny hotovu mozarelu,,,,mnam...
polievka zo suchého hrachu s opraženým chlebíkom, kološvárska kapusta, pre malú fašírky z bravčového mäsa a dusené zemiačky, ľadový šalát 😉
my máme všetko od včera (mliečna polievka s bielou fazuľou, zemiakmi a kôprom a cestoviny syrovo-šunkové), takže ja dnes nevarííím 🙂 . ale až tak mi to nedá, takže určite niečo sladké ešte uvarím/upečiem 😉 .
palacinky so slahackou
ahojte 🙂 my dnes cicerovu polievku so zeleninou a rezance s tvarohom na sladko 😉
hustú fazuľovú polievku so zeleninou a údeným mäskom 🙂
Ja som dnes naladena na lahky obed, tak bude morcacie masko na poriku,mkvicke, petzlene s kari korenim a s basmati a indianskou ryzou varenou dokopy a kremova brokolicova polievocka len s trochou mlieka, ziadna smotana a bez zatrepky🙂 rozmyslam ze este spravim mrkvovy salatik 🙂
vyvar z kralika s pecenovymi haluskami, peceny kralik na cesnaku, ryza a ladovy salat
nepecena tvarohova torta s piskotami a cernicami

Dnes bolo kuracie mäsko na ananáse + zemiačiky 🙂
A zajtra lievance a možno paradajková polievka. 🙂