Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes idem prvykrat robit na veceru zemiakove halusky s kapustou a slaninkou, na obed sme dojedali zeleninovu polievku a ovocie.
dnes bez polievky, zemiakova kasa, peceny bravcovy bok
@mariynka toto nám robievala aj stará mama, velmi mi to chutilo, nejedla som to už dobrých pár ročkov, lebo už starká nie je medzi nami, nepamatám si však ako ich robila, ked ta poprosím o postup? 🙂 neviem či tvaroh do smotany, alebo potm už len navrh poliat sladkou smotanou,, blbá otázka čo ? 😒
Cestoviny s bravčovym mäskom a syrom,a vcera vecer som piekla perník.
na večeru špenátik. prosím má niekto dobrý recept na bravč. mäso-orech 🙂 prosím prosím prosím prosím
poradte co so zvysnou vianockou - okrem zemlovky 😉
nasla som len http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14906
@irsina83 Tak ten Pancit:
balicek ryzovych rezancov (tie tenulinke biele - vermicelli) das v studenej vode napucat na cca 10min a potom ich v uz variacej sa vode varis 4minuty
za hrst nadrobno nasekanej cinskej kapusty (ak pouzijes nasu, tak bielu)
za hrst plochych hrachovych strukov pouzivanych v azijskej kuchyni
za hrst mrkvy nastruhanej na rezance (struham mandolinou)
2-3 strucky cesnaku pretlacit
zvazok zelenej mladej cibulky, nadrobno nasekat
1-2 PL rastlinneho oleja
2hrste bud kuraciny, bravcoveho (kococky) (uz upecene) alebo mensie krevety uz uvarene (ruzove)
1/3 hrnceka ustricoveho sosu
cibulky s cesnakom osmahnes na oleji, pridas zeleniny a sote - uj vsetko dokopy nejake styri minuty (aby to este stale bolo chrumkave), pridas maso ci krevety a ustricovy sos, este pokracuj asi dve minuty.
do toho vsetkeho daj scedene rezance, premiesaj, nech sa dobre ohreju a vypni.
misu ozdob mesiacikmi citronu, kazdy si na tanier zoberie jeden kusok a ocitronuje svoju porciu.
Najlepsie sa to robi vo velkom Woku hrnci. Olej musis mat riadne rozpaleny.
@nadhera - Cokoladovo-chlebovy puding, velmi oblubeny dezert v Amerike.
Rozhlahas mlieko, vajicka, cukor, v rajnicke. Pridaj maslo a nalamanu cokoladu. Zvaris to do polevy.
Do keramickej alebo sklenej misy nakrajas a elegantne naukladas nakrajanu vianocku, zalejes to polevou co si si spravila. Zakryjes. Nechas odstat aby poleva dobre nasiakla.Minimalne hodinu, najlepsie nechat na noc v chladnicke.
Odokryjes a das zapiect na cca 20-25 minut. Potom podavas so slahackou, alebo len tak trochu zalejes sladkou smotanou. Niekto si dava na to bielu zmrzlinu.
2 vajicka, 2 hrnceky (2.5dcl) mlieka, 1/4 hrnceka cukru, 225g nalamanej cokolady, alebo cokoladovych cipsov,
cca pol az tristvrte vianocky (najlepsie olupat hnedu cast)
Vyprážané vykostené kuracie stehná plnené šunkou a syrom -časť obalené v strúhanke a časť v cestíčku(no nevyhoviete rodinke 🙂 ) ,zemiaková kaša,cvikla, vývar z kostí zo stehien a karamelový puding .
my sme dnes mali k raňajkám falošnú tresku (domácu) s chlebíkom, k obedu zeleninová polievka s drobcami, kuracie rezne (odvčera namočené v kyslej smotane zmiešanej s vajcom a s vegetou, potom len obalené v strúhanke a vysmažené) s ryžou a k tomu na výber uhorky alebo slivkovú omáčku. Na večeru a na zajtrajší obed som dovarila pred chvíľou guláš (s bravčovým mäskom a so sojovými rezancami, aby ho bolo viac)
V pekárničke kysne cesto na kokosové venčeky, ak z nich zostane, budú zajtra k raňajkám 😉
@anavila no my sme teraz došli od švagrinky 🙂 včera bolo síce desné počasie ale aj tak sme grilovali,teda chlapi grilovali v altánku a tak nám to doniesli do izby kde sme sa najedli a zabávali až do pol 4 rána 🙂
Dnes sme obedovali u švagrinky,varila kuracie prsia v jogurte zo zemiačikmi 🙂
dnes sme dojedli kuracie prsia na smotana a zajtra budú karfilové fašírky + polievka...druhou alternatívou sú langoše a brokolicová polievka, keby náhdou u nás v obchode nemali karfiol
U nas boli dneska pirohy-kapustove,tvarohove,lekvarove,zemiakove.....az sme sa olizovali 😀
my dnes na obed cícerová polievka a toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6926&user... zostala mi zemiaková kaša tak som to skúsila pridala som tam ešte brokolicu a bolo to 😝 poobede sme boli s detmi na cyklotúre a završili sme výlet v pizzerii tak máme pekne plné brušká 😀
Ahojte, prisla som si ku vam pre inspiraciu. Chcem zajtra uvarit "nieco" z kuracich prs. Urcite mate odskusany dobry a rychly recept. Uz sa mi zda, ze varim stale to iste, tak chcem zmenu. Dakujem 🙂
http://www.brydova.cz/recepty/domaci-pekarna/28...
robila som len kokosové a sú fantastické. Vyšlo mi 24 kusov 🙂
@michaella7 nooooo tak tomuto hovorim oslava 🙂)))))
@anavila ked ono to začalo ako oslava menín a od polnoci to pokračovalo v štýle "rozlúčka zo slobodou" lebo sa mi bude vydávať sestra za môjho švagra 😀 oslava jak lusk 😀
dievcata kuraci perkelt sa chladi na terase. nemate nejaky recept na makkucke gnocky, halusticky? ozaj makkucke ako oblacik k perkeltu. halusky so zemiackov mi nechcu, im je vsetko tvrde - myslim deticky. dakujem vam.
@michaella7 juj isla by som na dobru svadbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 😲

ja som dnes siahla po cestovinach s tvarohom,cukrom a sladkou smotanou 😝 😝 😝 😝