Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
TIP NA DNES: Falošné zemiakové placky - Ak nemáte zemiaky, starší chlieb nakrájajte na krajce, namočte ho do vody, potom ho vyberte, nežmýkajte, ale priamo doň pridajte všetky prísady ako do zemiakových placiek a jedno vajce, masu poriadne premiešajte a vyprážajte. Nikto nerozozná, že placky nie sú zo zemiakov, ale z chleba! 🙂
ahojte 🙂 na dnes nam zostala cicerova polievka zo vcera ,tak dojeme a urobim dnes pizzu 😉
@zuul ja sa na ňu už veľmi teším,bude veľmi podobná mojej,ešte v tej istej sále,takže budeme spomínať 🙂
@anavila wauuuu,tak o takej rodinnej kombinácii som ešte ani nepočula 😀 dobrá sranda 😀 no my budeme dvojitá rodina 2 sestry a 2 bratia a oni sú ešte aj krstní nášmu drobcovi 🙂 ja dnes varím,fazuľovú polievku 🙂
vyprážaný karfiól, varené zemiaky s maslom a s pažítkou a zeleninová polievočka
Ja dnes spácham ovsenú polievku, ktorá je taká sýta, že iné už ani nemusím🙂
my mame polievku z lupaneho hrachu a manzel si nakazal makove sulance, tak idem poguglit recept 😉
@knihy_pre_deticky_a_mamicky skušala si to?
@jankalac neviem co vygooglis ale ja robim takto, sice nenapisem ti vahu lebo robim bajocko ked miesim cesto🙂
polohruba muka, jedno vajko, den dopredu uvarene a popucene zemiaky alebo riadne vyhladnucte cerstve alebo mozes pouzit aj praskove ale uz to neni vonco, trosku soli a trosku vody, zmiesit dokopy, cesto ma byt hutne no nie riedke a ani nie betonove, take vlacne, potom si narobis z cesta dlhe valceky, z ktorych odkrajujes mensie a tie este dlanou o dosku sulnes aby sa spravil sulanec, uvaris v osolenej vode ako cestovny, ked vyplavaju hore vsetky tak su uvarene, mak si spravis tak ze das ho hrnca trosku oleja ci bravcovej masti a trosku masla, pridas cukor, mlety mak, trosku redsieho dzemu ci sirupu a mieko, aby ti vznikla taka redsia hmota ale nie taka zeby sa liala, ak by bola moc riedka pridaj struhanku ak moc husta pridaj mlieko, nechaj pobublat a pridaj sulance....takto to robim ja🙂)) niekto len smiesa mak s cukrom praskovym, roztopi maslo a takto to poleje a psype po sulancoch, vyber si🙂
zo včera kotlíkový guláš a práve sa mi robia kuracie stehná horné so šampiónmi a cibulou + ryža a zeleninový šalát
paradajková polievka, ja s malým horné kuracie stehno s mrkvou, paradajkami a kuskusom a manžel si poprosil klasiku, ktorú sme nemali azda sto rokov - do zlatista vyprážané kuracie rezne, zemiaková kaša, kompót. no isto si aj ja dám 😅 .
paradajková polievka, cestoviny so syrovou omáčkou a brokolicou🙂
zem.prívarok, fašírka, včera bola zeleninová polievka so str. zeleniny a rybka v alobale na zemiačkoch.
@podprsenka Ahoj, som rada, že si sa ozvala a rada ti pomôžem upraviť tvoj jedálniček. Potrebovala by som však tvoju email adres, aby som ti vedela poslať dotazník, ktorý poslúži nielen Tebe, ale aj mne k tomu, aké presne jedlá konzumuješ. Na základe týchto Tvojich informácií dokážem analyzovať, ktorá zložka potravy Ti chýba, prípadne, ktorej je nadbytok. Dotazník zároveň obsahuje tabuľku o fyzickej aktivite, vykonávanú počas dňa, týždňa, mesiaca, ktorá mi pomôže upraviť Ti prebytočné kalórie. Ak si napr. mamička, ktorá ešte kojí alebo si tehotná,a chcela by si mat vyváženú stravu (aj bábo) alebo máš napr. nejaký zdrav. problém - alergie, diabetes, vysoký ktvný tlak, cholesterol, viem vypracovať jedálniček aj v týchto prípadoch nielen pre deti ale aj dospelých. Teším sa na odpoveď
Mliečna lusková polievka a kuskus so zeleninou a balkánskym syrom.
@zdravyzivka ahoj tak že moja emaillová adresa je hklaudia13@gmail.com ,už sa teším . 😵
dnes zemiaky na kyslo a zajtra pirohy s lekvarom a zemiakmi 🙂
u nas dnes kuraci paprikas s haluskami a pre mna: http://www.videojug.com/film/how-to-make-sweet-... vynikajuuuuce 🙂))
Dnes iba zeleninovy salat; zo vcera mame polievku.
jarná polievka, zemiaky a plnený bravčový závitok 🙂
dnes zeleninova polievka, sparglovy kolac a salatik
dievcata sedim, listujem a mam vymyslene.
streda
štvrtok - zelen.polievka, perkelt halusky
pia - rybacie fasirky s pyre
sob - sedliacke fondue od p. stanciaka
ned. - kuracie spalicky s vonou udeneho.
ho sa na nakup, dnes este pripravim tresku po domacky, slane mafinky s parmezanom a slaninkou.
len neviem aku polievkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu?

@rastulka ta z mmb je fakt vyborna 🙂
ja som zmiesala 1:1 tatarku a majonezu (v recepte je len majoneza) a dala som aj kysle uhorky - k treske patria
ked som 1.x isla robit tresku doma, pozerala som aj tu z irenkinho fb (par receptov tam mam odskusanych - su skvele), tam sa mi ta treska az tak nepozdavala, jasne ze nemusi byt zla - ale napr. hrasok v treske nema co robit 🙂
ta z mmb je uplne ako z obchodu, akurat si dochutis kyslost (mne vzdy bola z obchodu velmi kyslka, kym som ju este jedavala) a hlavne vies, co tam vsetko davas
ale ta od @danielaj vyzera byt tiez skvela