Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dobre ranko,dnes fazulkova polievka a granadir 🙂žienky nezvyknete robivat slany kapustovy kolac s kyslej kapusty? strasne malo miname kyslu kapustu a nenapadaju ma recepty okrem tych co robievam
@janka.janegova ja ich tiez takto robim 😉
Dobre rano 🙂 dnes zeleninova polievka,cestovinovy salat so syrom a zeleninou,pre chlapov ostalo par fasirok zo zemiakovou kasou 😀
dobre ranko kucharočky!!! 🙂 dnes paradajkova polievka,a kedže mam už nadherný špenat v zahradke tak cestovinky s mozarelou a špenatom a aby detičky netrpeli bez maska tak im aj šunka na to.
sosovicova polievka a druhe neviem co, mam mlete maso, tak asi nejake gulicky a k tomu zemiakove pyre
bryndzove halusky so zakvasom
baby nemate recept na hrachovu zo sucheho hrachu? taku co sa nemusi hrach namacat dopredu. dakujem
@rastulka ahoj, robím takto, dám si uvariť zemiačky nakrájané na malé kocky, osolím pridám troška vegety, bujón, rascu, keď sú zemiačky mäkké, zahustím zápražkou, medzitým si urobím cestíčko na halušky, jedno vajíčko vymiešam s trochou vody, pridám hrubú múku a soľ, aby som mala také stredne husté cestíčko, pretláčam cez sitko priamo do vriacej polievky, potom pridám ešte petržlenovú vňaťku a nastrúhaný tvrdý syr 😉
máš to rýchle hotové a polievočka je dobrá 😉 ja už mám hotový celý obed, už len dopekám ten karfiol a môžeme ísť s malou von 🙂
ahojte 🙂 dnes strapate rezne z kuracich prs,varene zemiaky s maslom a vnatkou a k tomu cerstva zelenina 🙂
sweet and sour s jasmin ryzou, uz je to aj hotove, aj ochutnane, super sa to podarilo :o)
Dnes zeleninková polievka a kuracie rizoto 🙂
aj my maem rizoto s kari, hubovým domácim korením, zeleninkou a polievku z cerstvej švošky,,, 😉
ahojte dnes kalerabova polievka so zeleninkou a granadir...s uhorkovym salatikom... 🙂
dneska grilované kuracie prsia s pečenými zemiakmi a k tomu tatarka 😀
@lululka555 ahoj, aké sú strapaté rezne? 😀
paradajková polievka (od včera), vyprážané kuracie rezne (ja s malým kuracie prsia naprírodno), zemiaky s maslom, ananásový kompót
@janka46
40 dkg hladkej múky, 1 hera, 3 celé vajcia, 1 pl sody bikarbony, 2 pl medu, 30 dkg krupicového cukru
Plnka: 1 Salko, 30 dkg masla, 5 dcl mlieka, 2 vanilkové,alebo karamelové pudingy
(Moja plnka: 250g kryst. cukru, 0,6 dcl mlieka, 2 pudingy, 250g masla)
POSTUP PRÍPRAVY
Vo hrnci si pomaličky roztopíme 1 Heru. Odstavime. Pridáme 3 cele vajcia, cukor a zamiešame. Pridáme sodu bikarbonu, med, hladkú muku . Všetko dobre zamiešame. Cesto naberačkou odobrieme a roztierame na papier na pečenie, aby prečnievalo za vyznačený okraj ( plytký tanier si obreslíme ceruzkou) . Robila som aj obdlžnikovú. Pri pečení dávame pozor, lebo cesto sa pečie veľmi rýchlo. Pečieme pri 170°C asi 5-7 minút. Po upečení stiahneme papier, obrežeme cesto do požadovaného tvaru tak, že priložíme tanier a nožom obrežeme (okruhla verzia). Takto postup opakujeme 7-8 krat, kým neminieme všetko cesto. Odrezky si odkladáme a nakoniec na jemno popučíme a obsypene vrch a boky marlenky. Zmiešala som ich aj s troskou mletých orechov.
Plnka:
Salko varíme asi 1 hodinu v tlakovom hrnci...ak nemáme tak 2 1/2 hodiny a dolievame vodu ,aby bolo ponorené. Necháme vychladnúť. Z mlieka puding. práškov urobíme puding a necháme vychladnúť.
maslo vymiešame so salkom a pridávame puding. Zmes natrieme na pláty až do spotrebovania. Povrch tiež potrieme a posypeme popučeným korpusom a posypeme orechami.
Moja plnka:
250g cukru spražime na karamel. Pomalicky po kvapkach prilievame mlieko. Karamel potom nezatuhne. Ak stuhne, dolejeme 0,5 l mlieka a rozpustime karamel. V zvyšku mlieka vymiešame karamelove pudingy a uvarime husty puding. Do tepleho pudingu pridame maslo a premiesame, aby sa pekne rozpustilo. Teply krem natrieme na (teple) cesto. Po 3-4 hodinach je marlenka jedla.
@adelaida33 ahoj 🙂 dnes maju premieru,este som ich nerobila,ale inspiracia bola odtialto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25278 😉
my máme zeleninovú polievku a kura na smotane na spôsob sviečkovej s cestovinami, mňam, teším sa 😉 🙂
ešte asi spravím trošku cesnačky 😀
@lululka555 celkom fajn to vyzerá 🙂 , tak daj potom vedieť, aj ako chutia 😅 , si ako testovací králik 😅 , počkám na tvoje odporúčanie 😉 😉 😉 .
@lululka555 celkom fajn to vyzerá 🙂 , tak daj potom vedieť aj ako chutia 😅 , si ako testovací králik 😅 , počkám na tvoje odporúčanie 😉 😉 😉 .
😕 😕 😕 no som to mohla rovno trikrát odkliknúť 🙄 🙄 🙄 pardón 😅
@adelaida33 navadiiiii 😉
dnes kysla zemiakova polievka a tvarohove lievance
TIP NA DNES: Ak nechcete korenie z omáčky, alebo polievky vyberať prácne po jednom, dajte všetko korenie pred varením do sitka na lúhovanie čaju, to po uvarení omáčky jednoducho vytiahnete aj so všetkým korením! 🙂

dobré ránko 😵 dnes zemiaková polievka s haluškami, zapekaný karfiol, zemiaky, ľadový šalát s reďkovkami 😉