Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zuul vy už máte jahôdky v záhradke? 😕 ja už chodím na naše nazerať, ale ešte kvitnú a vyzerá, že ich bude tento rok neúrekom, sa teším, lebo minulý rok bolo pomenej, toľko, čo sme len stihli pojesť, tento rok snáď aj zamrazím, aj džem by som chcela robiť 😉
a ja som ten špaldový ani neskúšala ešte, musím skúsiť, keď chváliš 😉
sosovicova polievka 😉 velmi chutna uz sa zjedla 🙂
tvarohove palacinky a vyprazana rybka s ryzou od vcera 😉 keby bolo malo
@rastulka som rada,že som pomohla 😉 ja som jej dnes navarila plný hrniec... tuším ju budeme jest niekolko dní
😀 ale bola dobrá- chutila nám 😝
@lululka555 @kokorunecka tie pizza rezne su velmi dobré 😝 treba vyskúšat určite vam zachutia 🙂 ja som ich skúsila asi pred dvoma týždnami a už som ich musela robit 3x na obed na želanie mojej rodinky 😀
@anaxamon ako si robila tu sparglu?
u nas su ranajky, robili sme s deckami waffle bez kvasku:
2zltka+5lyzic cukru, mixnut dobiela, +1/2hrnceka roztop.masla,stipku soli,1/2CL vanilky, 2 hrnceky tepleho mlieka, 2 3/4 muky zmiesanej s cajovou lyzickou prasku do peciva. Vymixovat 2 bielka, pridat do velkej masy a zmiesat (jemne). Narobit waffle, co sa nezje zmrazujem
@tortelinka
@bobinkask dievcence pozrite o stranku ci dve moj prispevok, pisala som aj co do toho davam...len nepytajte ma presne vahy to ja neviem, ja robim vsetko bajocko🙂))
u nás dnes kôprová omáčka s fazuľkovými strukmi a zemiakmi, a ako druhé pečené zemiaky a pečená krkovička 🙂
Chcela by som sa opýtať, či niektorá z vás piekla lávový koláčik 🙂 ? To je ten, čo má tekuté vnútro. Chcem ich zajtra upiecť a poslať ich aj rodinke, len neviem ako dlho vydrží ten stred taký tekutý....
tak som stihla urobit oi /spisala som rano/ aj barani gulas a teraz banda dosla a jedla langose /tie,co mozu postat v chladnicke aj tri dni,u nas nehrozi/. 🙂
robíte žihľavový sirup? Sirup zo smrekových výhonkov? Našla som viac receptov? Máte nejaké skúsenosti ? 🙂 😀
Ja som dnes ukuchtila langose 🙂
Smrekový sirup robím podľa http://varecha.pravda.sk/recepty/smrekovy-sirup... ,len ešte tú žihľavu 😢 😖 😠
zajtra bude asi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3554 🙂 a mäskový vývar s rezancami a smotanová nepečená torta
@veronika1417 tak sme vyskúšali a boli super. Trochu husté cesto sa mi podarilo, tak som pridala trochu acidka. Ani zemiaky nebolo treba, také čisté sme ich pojedli. ďakujem za rp 🙂
dnes kyslá šošovicová a rezne z roštekny obalené vo vajíčku, opečené a potom podusené do mäkka- neviem, ako sa to volá. K tomu ryža. Koláč som včera piekla šarišský jablkový, ale už sme ho sprášili, tak koláč nebude.
hovädzie rezne na zahradnícky spôsob, varené zemiaky s maslom a miešaný šalát

dnes kuracia polievočka a špagetové lazagne 🙂