Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
danielaj Tie pizza tycinky vyskusam dufam ze sa podaria poslite recept na marhulove rezy.Dakujem.
@danielaj
pošleš mi recept na tie tyčinky? 🙂 díik
@danielaj mnam, ja si prosim recept na ten kolacik 😉 dakujem
@angelika_2 na predošlej strane je link, dávala som ho dnes ráno 😉
@1977 úplne super sa robilo s tým cesto, nebolo lepivé a tyčinky super, už sa teším, ke´d príde manžel z práce a staršia dcéra zo školy a ochutnajú 😉 marhuľové rezy napíšem 😉
@lululka555 som rada, že ďalšej zachutili pizza rezne, ktoré som tu nedávno dávala, my sme ich už takisto robili veľakrát, staršej dcére veľmi chutia 😉
@veronika1417 aj tie vyzerajú super 😉 tieto moje boli extra rýchle, pretože cesto nemusí kysnúť a perfektne sa s ním pracovalo a tá náplň tiež rýchla, len rozmixovať a natrieť 😵
Ahojte, babenky, mate nejaky dobry receptik na skvelu babovku? Dnes sa ju chystam piect 1x, tak nech je fajnucka 🙂
My dnes zeleninkova polievka s krup.haluškami a k tomu ešte zo včera kur.prsia v cestičku s ryžou 🙂
fazulová na sladko a cestovinový šalát
Marhuľové rezy s kokosovou penou
Cesto: 400 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla alebo Hery, 4 žĺtky, 250 ml mlieka, 1 prášok do pečiva
Kokosová pena: 4 bileky, 150 g práškového cukru, 100 g kokosu
Maslo, cukry, žĺtky vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva a mlieko, vymiešame cesto. Dáme na vymastený a vysypaný plech, naukladáme nań odkvapkané kompótované marhule, reznou stranou hore, vyšľaháme si bielky so štipkou soli a 1 PL studenej vody, pridáme práškový cukor a zľahka vmiešame kokos, natrieme na cesto s marhuľami a pečieme na 190st. 25 minút.
Koláčik je výborný, šťavnatý, recept mám už veĺmi dlho, odpísala som si ho z nejakého českého časopisu a robila som ho veľakrát, len sa po ňom zaprášilo 😉
@slamienka ahoj skús moju bábovku, recept mám ešte po mojej babičke, robila som už toľko báboviek, ale táto je naj 😉 taká vláčna, šťavnatá, určite sa ti podarí 😉
Bábovka
250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 źltka, 1 dl oleja, 1 dl vody, 200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, sneh z bielkov, kakao, hrozienka, sekané orechy, prípadne ovocieň
Cukre vymiešame so žĺtkami, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov, Rozdelíme na 2 časti, do jednej dáme kakao podľa chuti. Pridáme hrozienka, sekané orechy alebo ovocie a mramorovito lejeme do bábovkovej formy. Pečieme na 200st. 😉
@danielaj dakujem,vyskusam,vazeraju dobre a jednoduchy receptik 😉
dnes mame gulky v paradajkovej omacke + knedla alebo zemiaky. mnam 🙂
moja naj babovka:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34092
@slamienka a nedam dopustit na silikonove formy či uz na babovky,mufinky ci pizzu
@titkovamiriam prosim ta a tu silikonovu formu uz netreba vymastit a posypat mukou?
my dnes cesnačku zo včera a bryndzové halušky🙂
@nikita308 klasicky cesnačku a navrch si dáme po lyžici kyslej smotany
@veve39 joj, zle som napísala v recepte ☹ , pečieme na 170 st. asi 45 minút 😉
@erni http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42772 treska
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38941 pizza rezne
mňam a ty si mi zase narobila chúťky na hrbaté mäso, už som ho dlho nerobila 😉 a nechcem si ani predstaviť, čo do tej kupovanej tresky všetko dávajú 😖 , nečudo, že si sa z toho po..... 😅
Segedísky ... 🙂)
my dnes zo včera bravčový vývar s haluškami, a zemiakovy šalát k rezňom (kilečká idú zas hore 😨 )

dusené kuracie štvrte (z odrezanej kože som urobila polievku so zeleninou) s rajčinovým pretlakom kukuricou a hráškom a poobede urobím vajíčkovú nátierku