Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Caute, polievocku dopapame vyvarik a na obed spravim malej a manzelovi lososa na pomarancovej omacke so zemiakovym pyre a pre seba mam chut na morcaci gulas taky podla mna 😉
No a chystám sa robiť bazový sirup, u nás už začala kvitnúť baza, len musím na nete vykukať recept, ešte som ho nerobila.
a este spravim salatik z cerstveho spenatu, paradajok, mladej cibulky zo zahradky a mozno tam dam aj olivy 🙂
dnes robim kuraciu pecienku s hubami a k tomu ryza a mozno aj hranolky 🙂
@rebecca2006 , ja mam osvedcene tieto: http://www.dobre-recepty.sk/detail/6283-chladni... - cesto vydrzi v chladnicke aj par dni
ja si dnes uvarim cestoviny zapecene so sosovicou a lecom
@nadhera kup si papierove kosicky ja pouzivam to na muffinky 😉 necham dve v kope aby drzali tvar a v pohode sa podaria a su mnamky 😉
koceny - aj u vas ide tvrdy syr vo velkom na odbyt? uz rozmyslam, ze kupim celu tehlu 😀 😀 😀 na prazenicu, na hrianky , ked zapekam, ked ma prepadne vlci hlad vecer a jest nechcem, proste do vsetkeho tvrdy syr.....to este nespomeniem vyprazany - lebo ten drobcom nechuti -nastastie . 😉
@veronika1417 tak to mi nenapadlo, dobry napad. 😀
aj tak pokukujem po forme na muffiny ,ale nemam stastie na dobru cenu .
špenátová polievka a palacinky 321 🙂
@irriss kupujem suchý, ak nestíham a potrebujem súrne, kúpim aj plechovku v DM- ale to vyjde tuxusne. Suhý varím ako strukoviny, dopredu na noc do studenej vody, potom trošku osolím a varíím, kým nie je mäkký. Navarím si do zásoby mám v mrazáku.
@irriss netusim,kolko stoji syr vo velkosklade, dokonca sa v nasej mliekarni/ meste/ aj vyraba a viem,ze je tam aj podnikova predajna , lenze dostat sa tam /mimo zastavok/, urcite otvaracie hodiny do aleluja....musim odchytit daku mliekarku a zistit 😀 😀 😀 zatial postaci aj ten z velkoskladu . 😀 zajtra isto pojdem .
ja uz som robila bazovy sirup zatial cca 8 l a 9 l bazoveho dzusu, aj bazu susim do caju. zistili sme, ze miesany bylinkovy caj s bazou ochuteny bazovym sirupom je vyborny. hlavne v lete chladeny a podavany ako ladovy caj.
a sirup robim takto, na jednu davku: 2 l vody a 2 kg cukru nechat zovriet, po vychladnuti pridat 18-20 ks kvetov bazy, nechat postat 24 hodin, potom bazu vytiahnut zamiesat 7 dkg kyseliny citronovej a znova nechat postat 24 h, potom zliat do flias.
@rebecca2006
ok-priste az budes varit suchy, dej do nej trosku sody-bikarbonat na spicku lzicky 😉
neverila jsem tchyni, ze to pomaha a urychly var.. ale uz verim 😉
Osol je uz pri vareni.at absorbuji sul pri varu...
.Az budou uvarene, mekke a pusti stavu..(ja varim tak, abych nemusela cedit) ..necham je doslova vyvarit a pak jsou ve vlastni stave..pridam olivovy olej a rozmackam z casti...pridam UVARENE testoviny (kratke a zamicham) a davam na hluboky talir jako polevku, i kdyz se muze stat, ze tekutina neni zadna a vzhled cicera je temer jako kase.. 😉
Na placky:
Dam do misky uvareny cicer..olivovy olej a rozmackam a nebo umixuju..pokud umixujes, je dobre nechat zapect v troube jako bys delala korpus na dort 😉
Do misky k ciceru pridas: (na placky rozmackavam peclive vidlickou)
nekolik vajicek (podle mnozstvi cicera), mouky, petrzelky, trochu pepre a zamichas..pak si muzes pomoct panvickou na livance a smazis placky.. 😉
@lussy23 , ja robím lasagne z cesta, ktoré majú bežne v tescu, volá sa to ručne ťahané štrúdľové cesto, je to zabalené v obyčajnom priesvitnom sáčku, nie je to suché ako cestoviny, ale vlastne taký čerstvý polotovar hneď na použitie. sú tam 4 cestá, stojí cca 70 centov...ja mám menší plech a mne to na lasagne stačí...ja už originál kôli cene ani nekupujem
...inak chuťovo je to cesto skôr ako také domáce na slížiky, nie lístkové
...ale ak by si si chcela urobiť aj domáce, čo je asi najlacnejšie a aj najlepšie, tak si daj 1 väčšiu šálku hladkej múky 00 a 2 valíčka a vypracuj a vygúľaj si svoje cestá...
Neviete mi poradit recept na nepecenu gastanovu roladu mam gastanove pyre a napadlo mi tento recept len neviem ako sa to robi?

@rebecca2006
Kupujes suchy cicer?
Nebo v plechovce?
A popr. jak ho varis, aby zmekl? 😉