icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
30. sep 2010

ste ma vyhecovali-este je horuca 😀 a varim kakao 😀

elina313
30. sep 2010

@titkovamiriam to je tá tvarohová ?

berika
30. sep 2010

tú tvarohovú bábovku od zuchy som robila už aj, je fakt výborná, treba vyskúšať. Dnes sme mali fazulovú polievku mliečnu, pizzu.

titkovamiriam
30. sep 2010

ano presne podla receptu len som do casti dala aj kakao 🙂 aby bola babovkova z detstva 😀

danka.k
30. sep 2010

baby neprovokujte s tou pizzou 😀 😀 😀 😀

titkovamiriam
30. sep 2010

😀 😀 😀 😀
inak som rada ze sme sa tu tak variace zisli,teda ja som sa vtierkla 😀 ,lebo uz som do viacero veriacich tem davala recepty no potom som tam osamela-akokeby sa dnes uz doma nevarilo 😕

danka.k
30. sep 2010

@titkovamiriam ty tu davas uplne super recepty 😉 😉 😉 😉 sa vzdy tesim ked kazdy den pridas nieco nove 😉

titkovamiriam
30. sep 2010

neboj dam aj dalsie ako budem varit budem fotit a davat recepty,inak niekolko foto mam aj vo svojom archive lebo priatel ked vidi ako mam j ednej ruke varechu a v druhej fotak alebo mobil ide ho šľak trafiť 🙂 🙂 🙂 🙂

danka.k
30. sep 2010

@titkovamiriam 😀 😀 😀 😀 😀

zucha
30. sep 2010

ja som si posledne dva razy tu babovku ulahcila a namiesto margarinu som dala olej a neviem, ci to nie je este lepsie 😵

bibi1711
30. sep 2010

mnam, na tu babovku mam chut aj ja. ja mam rada taketo kolace, nie kremove🙂
my sme dnes mali mrkvovu polievocku a preve talianske rizoto...

lyongirl
30. sep 2010

my dnes fazuľovú mliečnu a na zajtra kurací perkelt
a zajtra idem robiť niečo sladké, prídu mi kolegynky z roboty a recept mi poradila kamoška, ževraj je to výborné a aj rýchle a ľahké. Nakrájať rozvaľkané lístkové cesto na štvorčeky, poukladať naňho jabĺčka nakrájané na mesiačiky, posypať škoricovým cukrom, dať upiecť a na horúce dať kopček vanilkovej zmrzky. Dám zajtra po návšteve vedieť, aké to bolo...

maartinkaa
1. okt 2010

@titkovamiriam no zavislost, je zavislost 😀 😀 😀 😀
a ja som uz tiez na kadecom zavisla 😀 😀 😀

titkovamiriam
1. okt 2010

dneska pecene zemiaky s cesnakom a rascou 😀

katka888
1. okt 2010

dnes asi zemiakovo-hubovu polievku, zajtra palacinky, alebo lievance

katka888
1. okt 2010

@lyongirl
ja zvyknem rozvalkat listkove cesto, s nozikom naznacit stvorce tak 2*2cm, na kazdy dat kusok cottage cheesu a na to pol olivy / moze byt aj cherry paradajka / a zapiect. po upeceni podla tych nacrtnutych linajok , nalamat male stvorce ako jednohubky 🙂

maartinkaa
1. okt 2010

baby a este...,ktora viete dobre zavarat cviklu???potrebujem nejaky dobrotivy recept, my ju strasne lubime, ale robim len obycajny uhorkovy nalev a ten sa nam uz zunoval....

titkovamiriam
1. okt 2010

5 kg j cvikly * 1 l vody * 150 ml octu * 120 g kryštálového cukru * kl rasce * kl feniklu * kl soli * chren podľa chuti
Ako na to?
* Cviklu uvaríme do mäkka a postrúhame ju na strúhadle. Potom uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Potom cviklu zalejeme nálevom a premiešame. Dáme do zaváraninových pohárov a sterilizujeme. Ak máme radi chren, nastrúhame ho do cvikly ked je už zaliata nálevom.

denne73
1. okt 2010

@titkovamiriam mimi ty máš snáď na všetko odpoveď 🙂)) 😀 😀 😀

denne73
1. okt 2010

@titkovamiriam a ešte mi prezraď ako zvladaš toho 19.r synatora??? 😉 😉 😉 . Lebo môj má ešte len 15 a už mi rastu pomaly rohy 😠

titkovamiriam
1. okt 2010

1 kg kapusty
1 kg cvikle
20 dkg cibule
Nálev: 4 dcl vody
3 dcl octu
20 dkg cukru
2 lyžičky soli
1 lyžička rasce

Postup
Všetku zeleninu nastrúhame a naložíme do pohárov. Zalejeme vychladnutým nálevom a sterilizujeme.

titkovamiriam
1. okt 2010

19 rocneho v pohode,ten 15 rocny je das 😀 😀
hovorim ze ja som variaci maniak a dalsia mania je internet....

titkovamiriam
1. okt 2010

6 ks cvikly - uvarit
3 cibule
3 papriky
1 hlavka kapusty
chren - postruhat
Pridat:
1 1/2 PL soli
6 dcl octu
1 salka cukru
Vsetko spolu premiesame a nechame postat asi 2 hod. Plnime do poharkov a sterilizujeme

No a kludne tam mozte dat aj kusok karfiolu,uhorky-proste co mate radi 🙂

maartinkaa
1. okt 2010

@titkovamiriam juj dakujem, urobim aj jeden aj druhy, milujeme aj kapustu a aj chren 😵 mnam mnam mnam.....
baby a uz ste zavarali cerveny melon? to je u nas lahodka č.1 uz niekolko desatroci 😀 ale je to len pre tych ktori miluju stiplave 😉

titkovamiriam
1. okt 2010

😀 baby keby ste videli ako sa u nas robi calamada-v detskej vanicke a niekedy mam problen niaku najst na velku noc!!!a to zavaram co sa len da-takze mam zavarenych tak 600 kuskov poharov-kompotov,zeleniny,lekvarov,oncle bens....a to asi 300 zavaram mame a sestre 🙂

maartinkaa
1. okt 2010

@titkovamiriam moja stara mat tiez robi calamadu vo vanicke 😀 vsetci chceme od starej matere!!!!! 😀 😀 😀 ja som tento rok tiez chytila zavaraciu maniu, ale nie v takom mnozstve ako ty, nemam na to tolko casu a pred tym som zavarala s mamou, lebo som chodila do prace a tiez som na to nemala cas 😀

titkovamiriam
1. okt 2010

no ved to keby clovek nechodil do prace potom zavaram este o jednej rano!!!!-no nic idem pracovat poobede sa ozvempekny den vsetkym a hura ide vikend!!!!

eva7780
1. okt 2010

my dnes kuraciu pecienku a zemiaky,poobede chcem robit bublinkovy kolac na zajtra 🙂

dusanab
1. okt 2010

@eva7780 prezrad prosim aky je bublinkovy kolac 🙂
ja som dnes spravila na obed fazulkovy privarok a na veceru bude asi zeleninova polievka, zajtra bude na obed granadir a na veceru dnesna polievka co este ani uvarena nie je 🙂 a na nedelu neviem co urobim ☹

eva7780
1. okt 2010

@dusanab
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16409&use... ,moj vlastný postup 😀 😀 😀