Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes polievka zo včera-cesnaková a krkovička na cibuľke s ryžou a hlávkovým šalátom zo záhradky🙂.a na večeru budú nutelové palacinky
ahojte.tak som tu po vikende u svokrovcov.som urobila nepecenu maskrtu.som si ju trocha pozmenila,neskor hodim aj foto,aby ste mi verili,ze som fakt robila 🙂 🙂 🙂 🙂
som dala na plech Bebe keksy tmave aj biele,sachovnicovo.na to krem z 1litra vody,3 Zlatych klasov,5 PL kryst.cukru.uvarila som a do vychladnuteho som vmiesala sneh z 3 bielkov. plnku som natrela na keksy.na to som naukladala znova sachovnicovo Bebe.spravila som na to plnku z vyslahanej slahacky so ztuzovacom,1 vanilkovym cukrom a primiesala som kyslu smotanu.natrela na kolac a navrch postruhala cokoladku.MNAM!!!!! len sa tak zaprasilo!
no a moje MENU na tento tyzden,tak ako som slubila:
pondelok: urobila som rychlu vymyslenu polievku /mrkva nadrobno,kalerab nadrobno,pretlaceny cesnak,vegeta,korenie.pridala som cestovinovu drobnu zavarku-zvieratka.a petrzlenovu vnat.a dojedli sme maso na kecupe so zemiak.kasou co sme si priniesli od svokrovcov.
utorok: polievka sa doje + francuzske zemiaky inak /recept odtialto/
streda: polievka zeleninova s vyvarenou kostou z krkovicky na ktorej ostalo troska maska + kuracie pecienky s tarhonou
štvrtok: polievka sa doje + pecena domaca klobasa a pecene zemiaky v rure
piatok: zemiaky nakyslo so sekanou fasirkou /kupujem v Lidli/
sobota: dojeme tie kysle zemiaky
nedela: hovadzi vyvar s rezancami + udena krkovicka uvarena,nakrajana na platky,namocena v cesticku ako na zemiak.placky a vysmazena.Budem to robit prvy krat,recept sme mi poradili vy tu,tak som zvedava...ale isto bude chutit 🙂 🙂 🙂 🙂
@maba to asi nepatrilo mne 😉 ja nerobievam cestoviny s jahodami 😀 nechutilo by mi to 😉
akurat idem robit langose,a dame si ich so syrom a s tatarskou ,mnam 😵
@veronika1417 prepáč-bol "preklep" patrilo to daniz 😀
šošovicova polievka nakyslo a rizoto
Zmena planu 😅 nemali v obchode tvaroh,takže namiesto žemlovky som upiekla pudingoš 🙂 😝
😕 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28565 tak toto vzera dobre,sladke lasagne som ešte nerobila,ba ani nepočula 😉 😀 čo vy nato?
Tak u nás zmena plánu v jedálničku.keďže dneska je ešte to lečo a zajtra ten kuskus, kde dáme tiež mäso, vcez víkend buddú miesto diabolky parené buchty, aby nebolo trikrát v týždni mäso. A sebe už niečo vymyslím, keďžes výnimkou palaciniek nejem tieto sladké jedlá.
@daniz - ako robíte tie cestoviny s jahodami? Jahody by som jedla od rána do večera.
baby prosim vas daky recept na vysoku bublaninu dnes som 1 spravila a da sa jest len lyzickou no otras mam nervy 😠
bravcove kare s hraskom a kukurickou a ryza
@petuska123 akú si robila? ....veľakrát urobí neplechu aj múka,alebo zle vymiešaná 😒
@bodka13 bola sice len zo 4 vajcoch ale aj tak na prd a muka polohruba
@petuska123 no mne sa už párkrát stalo,že sa koláč(aj kysnutý) v trúbe krásne zdvihol a potom spľasol ...to preto,že múka nebola dobrá,obsahovala tuším málo lepku(tak mi to niekto vysvetľoval)
...ale niekto sem dával recept na bublaninu ...volala sa"konečne vysoká bublanina"
@petuska123 ja robim.... 2 vajcia vymiesam s 1 šalkou kr. cukru, pridám 3/4 šalky mlieka, 1/4 šalky oleja, 1prdopeč, 2 šalky polohrubej muky....pečiem na 180 pol hodinku.......... 🙂 je v pohode vysoká, a to ja mam dost velký plech
@petuska123 Petuska vyšľahala si zvlášť sneh z bielkov-skús-pomôže to.Ovocie,ak je veľmi vlhké sa odporúča posypať (predtým,ako ho dáš na cesto) múkou,aby nekleslo-a neotvárať rúru-skôr,ako o 25-30 minút.Neboj ,aj keď nieje vysoká-určite má dobrú chuť.Mala si vidieť,keď som JA začínala piecť 🙄 😖 😠 -hrúza.Vyhlásila som ,že ja sa to v živote nenaučím a už NIKDY nebudem piecť 😀 😲 ....no a teraz pečiem o dušu a chutí....vraj 😀 .(no ,ale zase nehovorím,že sa niekedy nevydarí 😠 ) ...a držím palčeky ,aby ste boli v poriadku a všetko prebehlo hladko -až to príde 🙂 pá
Ahojte.. ma niekto overený receptik na bazový sirup?ale na fakt dobrý ...dakujem
@petuska123 nie som si istá,či to nebola táto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=16036
ja som des urobola mäsko na hríbikoch a zaleninke k tomu tarhoňu..... 🙂 🙂 🙂
francúzske zemiačiky

@veronika1417 cestoviny s jahodami - to som ešte nepočula,ako to robíš? (dcérka zje jahody s hocičím ) 🙂