icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adelaida33
31. máj 2012

dala som drobca spinkať a idem variť, dnes rychlovka 😉 . zeleninovo-vajíčková polievka s písmenkami a špagety so šunkovo-syrovou omáčkou. muž doje zo včera vyprážané bravčové rezne z karé, zemiaky a hruškový kompót.

adelaida33
31. máj 2012

@clair1 a vzala som si späť aj svoje "páči sa mi". už sa mi to totiž nepáči. škoda, že tu nemáme "trápne", hneď by som klikla.

nana776
31. máj 2012

ja som dostala strastnu chut na sifliky s kapustou....jedavala som to ako dieta u starkej a neviem preco ma to teraz napadlo.no veru asi zbehnem do obchodu a spravym si to.no budem musiet aj nieco ine lebo priatel by mi to nejedol. 🙂

katkas1
31. máj 2012

langose a urobim aj metrovy kolac z bb keksov 🙂

vi3ka
31. máj 2012

@zuul jeeej, to je super nápad. ďakujem, idem to dnes uvariť. ešte musím kúpiť slivkový lekvár. čučoriedkový mám. 🙂 a ešte knedle upariť. dnes ani horúco nie je, takže to parenie prežijem dúfam v zdraví. 😀

cora30
31. máj 2012

@danielaj aký tvaroh sa má použiť, hrudkovitý, nízkotučný, tučný, mäkký?

tortelinka
31. máj 2012

@titkovamiriam poznam aj lepsie pole, menej ludi 😉

lizatko1009
31. máj 2012

@vi3ka svieckovu? tu som robila vcera

kinka555
31. máj 2012

ja som vcera robila plnene zemiakove placky kuracim mäskom, placky sa zjedli vcera a dnes sa mi uz nechce ich robit tak urobim k tomu iba cinske rezance 😅 Mäsko je trosku pikantnejsie tak sa budeme tvarit ze mame na obed cinu 😀

sloto
31. máj 2012

ja dnes robím len takú rýchlovku - Krumplipaprikáš 🙂)) čiže falošný guláš 🙂

weirdo
31. máj 2012

Dnes zapekane cestovinky a polievka zeleninova (mrkva, brokolica, ruzickovy kel) s mrvenickou. Tej sa mala nevie dojest.
Baby prosim Vas, nejaky overeny recept na zemiakove placky? Dakujem 😵

mercedezs
31. máj 2012

@lizatko1009 mnam,dala by som si 🙂 ...nikdy sa mi nepodari taka,aku robievala moja mamka 😠

mercedezs
31. máj 2012

ja dnes robim francuzske zemiaky a k tomu ako dezert tvarohovu strudlu s hrozienkami 😀

zmrzlinkams
31. máj 2012

@weirdo na zemiakove placky nepotrebuješ overeny recept klasika, nastuhaš si očistene placku tak ako ty budeš chcieť či hrubšie alebo tenšie, a len ochutiš daš vajce, nejake bylinky ako majoran, bazalka, cesnak, korenie, sol, možeš aj vegetu si dať , niekto lubi nakrajať do toho nadrobno salamu, či slaninku na maličke kocečky ale nemusiš davať a zahustiš to hladkou mukou tak aby si mala cestičko, na rozpalenom ohni si urob jednu placku a ochutnaj či je dobra alebo treba dochutiť cesto. ja davam do cesta aj kyslu smotanu na zjemnenie su chutnejšie a jemnejšie ale nie celu tak polovica kelimku. možeš si ak maš rada aj do toho dať nadrobno nakrajanu cibulku.
takto si možeš spraviť napr. faširky z ovsenyc vločiek:
len na zahustenie použiješ nie muku ale struhanku a urobenu faširky ešte aj trošku obal v struhanke aby chytila korku ale prisady može dať rovnako ako do placiek. ale ovsene vločky pred tym ako začneš davať prisady namoč do mlieka alebo teplej vody ja davam do vody a toršku ju osolim a necham ich tam namočene potom len v ruke vyžmykam a dochucujem v miske a su velmi chutne k tomu zemiačky aky chceš sposob ja oblubujem pyre a nejaky šalatik zeleninovy a maš obed spraveny alebo večeru. robim ich často kedže je to lacnejšie ako mäso a nám s mužom to chuti a takto robim aj čisto zeleninove faširky tiež velmi dobre len namiesto ovsenych vločiek dam udusenu zeleninovu zmes a postup rovnaky.
a letnej sezone odporučam tekvicove placku vynikajuce to si nastruhaš jednnu tekvicu a do toho tak 2-3 zemiačky a postup rovnaky ako pri zemiakovych plackach 😀 😀 😀 😀 dobru chuť 😀 😀 😀

zuul
31. máj 2012
pacica
Odpoveď bola odstránená
mamkabeika
31. máj 2012

Dnes som chcela variť mrkvovo-syrovú polievočku a pečené kuracie stehienka našpikované cesnakom so zemiakmi v šupke a s čínskou kapustou. Ale plány mi nevyšli. Včera sme sa tešili, že som tehotná a dnes ráno som pocítila prudké bolesti a začala krvácať ☹ , tak ležím 😖 a môj MM varí.

zmrzlinkams
31. máj 2012

@tkmama
@alure
kočky na nedostatok železa je vynikaju špenát najlepšie keby bol v čerstvom stave a ten sa da tiež urobiť na viacej sposobov. špenat vraj obsahuje vela železa 🙂

titkovamiriam
31. máj 2012

@tortelinka tak daj tip a hlavne cenu 🙂

titkovamiriam
31. máj 2012

@zmrzlinkams o špenate je to fama,vsetky zelene rasliny obsahuju železo priblizne rovnako 🙂 ,
http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...
http://www.akv.sk/index.php?Itemid=30&id=118&op...

irriss
31. máj 2012

@zmrzlinkams
misto spenatu se doporucuje zapichat do jablicka hrebiky.. 😉

zmrzlinkams
31. máj 2012

može byť, ja našťastie nemam problem zo železom ale špenat možem ten mi chuti a som rada že aj malej 🙂

@titkovamiriam

@irriss vidiš to ma ani nenapadlo ale poznam velmi dobre ešte od mojej babky 🙂 🙂 ale osobne som neskušala a dokonca mi babka vravievala že sa aj klince dali do jablčka na nejaky čas neviem presne to by som klamala a potom sa vybrali a tak sa jedlo jablčko 🙂 🙂 🙂 🙂

daniz
31. máj 2012

@maba uvaríš cestoviny a pridáš popučené jahody a poleješ troškou rozpusteného masla. Ak chceš pricukri, ale ja už necukrujem. Je to mňam, a u nás cez jahodovú sezónu aj 3 x do týždňa - osviežujúce a ľahké jedlo. 🙂 😎

a včera bolo tarhoňové rizoto, dnes asi pečené zemiaky + kyslé mliečko.

zklimekova
31. máj 2012

špenátová polievka, palacinky s jahodovým lekvárom, alebo nutelou...pre malú len čistá..tá ju inak nespapá 🙂

katusska1
31. máj 2012

dnes mame polievocku brokolicovu kremovu a francuzske zemiaky 🙂

tinuskaha
31. máj 2012

pirohy a cviklova polievka

katusska1
31. máj 2012

@mercedezs aj my mame francuzske 🙂

levandullka
31. máj 2012

My dnes iba jednoduche cestovinky, nakolko sa musim ucit na zajtrajsie skusky 😖